Автор Тема: Помош околу поврзување на Opel - Delphi Grundig CD30 радио  (Прочитано 3011 пати)

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9195
  • Аstra la vista baby !
Клабери, аудио доктори ми треба помош.

Се работи за оригинално Опел радио кое се вградува во Астра Х, моделот е Delphi Grundig CD30. Потребно е да се монтира во Корса Ц која нема мултифункционален дисплеј, туку обичен кој покажува датум, време, температура и станиците од радиото. Џековите на радиото се различни од оние што ги има колата. Џекот што е за звучниците и за напојувањето не е проблем може да се најде, проблемот е во џекот што е за дисплејот. Ми спомнуваа некоја варијанта со директно извлекување и лемење жици, но не знам колку е тоа препорачливо.

Сега прашање, дали може да се најде конектор за да се поврзе дисплејот и дали радиото би работело на обичниот дисплеј или мора да има мултифункционален ?

Ако не може да се најде конектор, дали опцијата со извлекување жици би функционирала ?

Радиото исто не знам дали е одкодирано, дали би можело да се одкодира и колку би коштало ?

Радиото изгледа вака:

На него има лепенка за пиновите:

Еве и како изгледаат џековите на радиото:

Конечниот резултат на намонтирано радио би бил овај:

Фала однапред !

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6131
  • 69
Одг: Помош околу поврзување на Opel - Delphi Grundig CD30 радио
« Одговори #1 на: 26 Март 2013, 23:45:27 pm »
Мислам дека не може да работи...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9195
  • Аstra la vista baby !
Одг: Помош околу поврзување на Opel - Delphi Grundig CD30 радио
« Одговори #2 на: 30 Март 2013, 16:11:13 pm »
Најдов вакво нешто:

http://www.vauxhallownersnetwork.co.uk/index.php?threads/cd30-from-corsa-d-to-corsac.266741/

Моделите од 2004 нагоре го имаат фабрички, кај Спортекс го има во неговата...

Муабетот е како да се поврзи во претходните модели за да работи екранот и командите на волан.