Автор Тема: NITRO  (Прочитано 7494 пати)

Отсутен mrmut

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 731
    • http://VisitsToMoney.com/index.php?refId=601060
Одг: NITRO
« Одговори #15 на: 22 Март 2013, 21:53:33 pm »
punat i kaj nas u mk samo treba da imas vrski so nekoj do bolnicive
ne e istiot sostav ima i nekoj drug gas za smirevanje staven vo bolnickata N2O boca imam covek vo meser , po nego ne e ist gasot N2) za kola i uspivanje , on tvrdi deka ima i nekoj alkohol vo samiot gas za vo kola ama ne znae koja kolicina i koj tip , toa e stroga tajna na proizvoditelite na N2O sistemite.

Отсутен Tuning

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 126
« Одговори #16 на: 25 Март 2013, 19:40:37 pm »
licno imam probano poslabo e samo ;)

Отсутен mrmut

• Јуниор
  • **
« Одговори #17 на: 25 Март 2013, 19:59:11 pm »
licno imam probano poslabo e samo ;)
I gree motoro , ima nekoj nedostatok na azot i alkohol a bitno e kolku imas vbrizgano i mala kokicina ke pomislis deka e slabo a i so pre golema kolicina ke pomislis deka e slabo , mene mi e zamo za podiganje na turboto na nekoj vrtez a posle nema da mi treba

Отсутен Tuning

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 126
« Одговори #18 на: 25 Март 2013, 21:52:09 pm »
ti zboram za polnejeto vo grcija i posle od voena bese poslabo se osekase ama vrsese rabota da go isgori motorot :D

Отсутен joco225

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 59
« Одговори #19 на: 26 Март 2013, 03:20:47 am »
N2O si e N2O!
Jas kolku sto znam bolnickiot gas e samo po chist za upotreba na lugje.
I nieden proizvoditel na Nitro sistemi ne prodava gas.
Bocite koi idat so sistemite se prazni.
Znaci koga ke kupis nitro sistem na tebe ostanuva da si nabavis N2O, odnosno nekoj da ti ja napolni bocata so nego.
Gasot go ima kaj nas, samo ne go prodavaat na fizicki lica za upotreba na avtomobili.

Отсутен Suki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 695
« Одговори #20 на: 26 Март 2013, 13:44:15 pm »
Се распрашал некој во Технички Гасови Скопје (Техногас), или во Messer ? Јас не знам, ама има шанси да учинат нешто..
Технички Гасови Скопје (Техногас) raboti tatko mi i nema nikakvi shansi da se ucini nesto za polnenje na nitro boca

Отсутен mrmut

• Јуниор
  • **
« Одговори #21 на: 26 Март 2013, 18:53:53 pm »
Jas znam deka ne e isti N2O za vo kola i za uspivane , prosto vaka ide rabotata kislorodot go podrzuva soguruvaneto a azotot ja ladi vnatresnosta kade sogoruva nema nikakva steta a nekoja doza na (etanol ili metanol ) ima vo bocata za dopolnitelno ladene i nekoj procent na uste eden gas za da ne mrzne pri pominuvane niz tesnite otvori na ventili i dizni dobro prasajde ima poveke polnenja na N20 i za uspivane a i jas sum prasuval sum moljakl i poznava nekoj od kontrolorite i odgovornite , oni mi vikaat deka sekoja boca im e evidentirana i nema mrdanje sekoj gram gas e zaveden , ako bilo pred edno dve godini toa e druga rabota mozele da ti napravat usluva jas sakav da probam od sekoj tip so go imaat po edna naj mala boca onaa so ja nosat vo brzi pomok kolite i da vidal so e naj efikasno. A ako pretocuvas od edna vo druga boca imas zaguba i ne moze da pretocis tuku taka lesno , bar i toa sum probal so poveke gasovi , najveke so CO2 od 12l boca vo 2l za da ja nosam za da zavaruvam po teren da nerecam.

Отсутен Martin_GSM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 891
« Одговори #22 на: 26 Март 2013, 19:16:42 pm »
па и не е баш лесно и никогаш нема да ја постигнеш саканата количина ако преточуваш од боца во боца бидејки во празната боца сепак има позитивен притисок, само ке се изедначат притисоците помеѓу двете боци, ако направиш вакум во втората боца тогаш можи ама како ке го изведиш тоа во домашни услови е друг проблем

Отсутен mrmut

• Јуниор
  • **
« Одговори #23 на: 28 Март 2013, 20:04:36 pm »
па и не е баш лесно и никогаш нема да ја постигнеш саканата количина ако преточуваш од боца во боца бидејки во празната боца сепак има позитивен притисок, само ке се изедначат притисоците помеѓу двете боци, ако направиш вакум во втората боца тогаш можи ама како ке го изведиш тоа во домашни услови е друг проблем
Јас тоа го знам но кога преточувава намав услови како да створам вакум а сега има имам де-компресор многу лесно е направен од вакум пумпа од VW , цевката што треба да ја поврзес со филтерот ја повзувас со боцата а цевката која оди во ситем за вакум ( серво бубањ , вентили итн) оди на слобода , ставам инструмент помегу боцата и вакум пумпата и чекам докај 0,8 бари во вакум и нармално затварам вентил на боца , тоа е доволно за да ја преточиш боцата за потребите