Автор Тема: Opel Astra G  (Прочитано 2449 пати)

Отсутен voren

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 143
Opel Astra G
« на: 31 Март 2013, 15:47:34 pm »
Eve i jas da se prestavam  :)

Opel Astra G 8V
 -Godina na proizvodstvo 1998
 -Kapacitet na motor 1600 cm3
 -Moknost 75Ks
 -Gumi 195/50 R15  Bridgestone
 -Felni Mangels
 -Plinski ured

Od kolava nemozam nisto da se pozalam sega za sega perfektno raboti netrosi ni gram ulje,so potrosnja na gorivo(plin) isto sum zadovolen. Do sega koristev isklucivo Total Quartz 7000 ama posledniot servis si vikam aj ke smenam pa staviv REPSOL i site filtri gi zameniv i staviv MAN filtri.

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
Одг: Opel Astra G
« Одговори #1 на: 31 Март 2013, 16:01:30 pm »
И веѓите планираш да ги искубеш така?
Иначе топ моторче таман

Отсутен Auto

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 519
« Одговори #2 на: 31 Март 2013, 16:03:04 pm »
Добредојде. Супер е количето, уште долго да те служи.

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9194
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #3 на: 31 Март 2013, 17:01:54 pm »
Добредојде колега !

Иста кола, ист мотор возиме :)

Ме бендиса бертоне маската напред, фаровите обавезно полирање и дај уште некое сличе ;)

Провервај го дихтунгот на главата од моторот, кај мене имаше пуштено, тоа им е мана на овој мотор.

Кажи ми колку ти е потрошувачката на плин ?

Отсутен voren

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 143
« Одговори #4 на: 31 Март 2013, 17:58:02 pm »
Иначе топ моторче таман
Neee vegjite bas mi se OK vo skoro vreme ne gi pipam :)

Добредојде колега !

Ме бендиса бертоне маската напред, фаровите обавезно полирање и дај уште некое сличе ;)

Провервај го дихтунгот на главата од моторот, кај мене имаше пуштено, тоа им е мана на овој мотор.

Fala kolega :)
Inace koga ja kupuvav kolava mozev da biram 16V i 8V namerno go odbrav ovoj motor mnogu e popokazan i podobar za odrzuvanje.
Potrosuvackata so plin mi e duplo od toa sto vozev na benzin. Znaci so 1000 denari plin pominuvam odprilika 240km,a koga bese ladno zimovo 220km toa e odprilika vaka,a so benzin tocno polovina od toa pominuvav :)

Farovite se polirani samo so mobilen e slikano i losa e slikata a i baska vremevo bese periodov nikakvo neperena e kolata hehehe

Sledno sto planiram e koga ke bide podobro vremeto ovie pragovive crni i lajsnite na vratite crni sto se so tek na vreme obeluvaat i kako nepereni neubavo crni stanuvaat,ke ja stavam kolata na rabota vo garaza i so industriski fen samo se pominuva se podzagrevaat i ja dobivaat taa crna fabricka boja ;)

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9194
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #5 на: 31 Март 2013, 18:12:07 pm »
Оди кај мене во темата, го имаш линкот во потпис види како ги имам средено лајсните ;)

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #6 на: 01 Април 2013, 00:16:12 am »
Иначе топ моторче таман
Neee vegjite bas mi se OK vo skoro vreme ne gi pipam :)

Добредојде колега !

Fala kolega :)
Inace koga ja kupuvav kolava mozev da biram 16V i 8V namerno go odbrav ovoj motor mnogu e popokazan i podobar za odrzuvanje.
Potrosuvackata so plin mi e duplo od toa sto vozev na benzin. Znaci so 1000 denari plin pominuvam odprilika 240km,a koga bese ladno zimovo 220km toa e odprilika vaka,a so benzin tocno polovina od toa pominuvav :)

Farovite se polirani samo so mobilen e slikano i losa e slikata a i baska vremevo bese periodov nikakvo neperena e kolata hehehe

Sledno sto planiram e koga ke bide podobro vremeto ovie pragovive crni i lajsnite na vratite crni sto se so tek na vreme obeluvaat i kako nepereni neubavo crni stanuvaat,ke ja stavam kolata na rabota vo garaza i so industriski fen samo se pominuva se podzagrevaat i ja dobivaat taa crna fabricka boja ;)

Се работи за истиот 1.6 мотор на Опел, со разлика тоа што 8V троши помалку од 16 V ама за сметка на тоа, е послаб при забрзување. Одржувањето е скоро исто, речиси неприметливо. тоа е тоа. :)

P.S: Ми се допаѓа предната маска со се веѓите..:)

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
« Одговори #7 на: 01 Април 2013, 01:21:03 am »
одлично количе,а и моторот е одличен ако се одржува навремено,а и потрошувачката е на место

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6152
« Одговори #8 на: 01 Април 2013, 18:00:21 pm »
Добредојде. Астрата изгледа одлично - само мала замерка и од мене за веѓите. И мене не ми се допаѓаат. Али твоја кола - твои вкус, така?