Автор Тема: GPS uredi, mapi itn.  (Прочитано 200755 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
Одг: GPS uredi, mapi itn.
« Одговори #270 на: 05 Јуни 2012, 23:19:17 pm »
Имам од лани и јас. Мислев нови од сега. Како и да е се снајдов со ТомТом и со иГо балканска верзија. Има скоро се освен косово. :) Фала сепак.

Отсутен proff

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • no comment at the moment
« Одговори #271 на: 12 Јуни 2012, 06:58:05 am »
Дали има најнови македонски мапи за TomTom One или најнови ЕУ мапи во кои ја има Македонија?
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8872
« Одговори #272 на: 12 Јуни 2012, 07:42:57 am »
колку што знам македонија ја нема во ЕУ мапи. Ти треба најверојатно адриа рут и таму претпоставувам ја има а може и да ја нема па да треба дополнително да ја ставиш.

А кога ке видиш и не ти ни треба

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #273 на: 12 Јуни 2012, 10:00:55 am »
Дени јас имам Гармин на iphone-от, источна и западна европа. Мислам дека се 2011, и може да ги имам на PC.

Гарминот е ист како на нивните уреди.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #274 на: 12 Јуни 2012, 10:42:26 am »
Дали има најнови македонски мапи за TomTom One или најнови ЕУ мапи во кои ја има Македонија?

Томтом и Македонија, ништо, нула!

Отсутен proff

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • no comment at the moment
« Одговори #275 на: 12 Јуни 2012, 21:16:09 pm »
Абе Dzo  не е така како што велиш. Ако прочиташ добро ќе видиш дека барам најнови мапи...значи ја имам Македонија како дел од Европа ама со постари мапи... Значи ја има МК во мојот GPS Tom Tom One
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20634
« Одговори #276 на: 13 Јуни 2012, 13:26:55 pm »
Имам NAVIGON на iPhone, доста добро си ја врши работата. При прво стартање на апликацијата, ти дава избор за мапи, кои сакаш да си ги собереш, и после мука нема.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
« Одговори #277 на: 13 Јуни 2012, 13:33:40 pm »
Колку се детални мапите за Мк, на навигонот?

Имаш off maps, тоа е јака работа. Некако од гугл или незнам од што ги зема мапите за градови. Пр. за ск - тежи 200мега и не ти треба GPS  за тоа. А те лоцира доста точно.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20634
« Одговори #278 на: 13 Јуни 2012, 13:42:10 pm »
Прилично детални, ај маст сеј...

Низ Скопје чисто онака го имам користено, и солидно се справуе. У Љубљана ми помогна поприлично.

Не знам со што да го споредувам, пошто не сум користел друго нешто до сеа (осим Гугл мапс), па ќе си вииш сам :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #279 на: 13 Јуни 2012, 13:48:35 pm »
Јас симнав Navigon,и го тестирав некое време,според мене основната функицаја си ја брка (ко и секој навигациска апликација),ама интерфејсот некако не ми легна баш!

Сега користам iGO и можам да кажам дека сум позадоволен!

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6214
« Одговори #280 на: 17 Јуни 2012, 15:29:35 pm »
момци ги бива ли кинескиве ГПС,и дали може да се стават мапи од балкан и сл.
http://www.dealextreme.com/p/7-lcd-windows-ce-5-0-gps-navigator-w-fm-transmitter-built-in-usa-canada-maps-45316

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #281 на: 17 Јуни 2012, 22:36:29 pm »
Според коментарите доле напишани мапи се мењале.. Али колку што сватив имаат некој софтвер WIN тоа ке да е windows ама не сум 100% сигурен. Доколку некој се разбира повеќе во ова нека каже. Па ке се најде и некој да порача :D Мислам дека ке работи со мапи од Македонија и европа бидејки негативните коментари се сведуваа на лош звук, сецкање на видеа, лоши игри... Па искрено не би го користел за тоа.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6214
« Одговори #282 на: 18 Јуни 2012, 01:43:15 am »
најдов дека може да се стават и совтвер од гармин,така да си вреди за тие пари да се заебаваш со него

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #283 на: 18 Јуни 2012, 01:53:29 am »
момци ги бива ли кинескиве ГПС,и дали може да се стават мапи од балкан и сл.
http://www.dealextreme.com/p/7-lcd-windows-ce-5-0-gps-navigator-w-fm-transmitter-built-in-usa-canada-maps-45316

Вреди бате, ставаш иго, навигон ,томтом шо сакаш, Правев една ваква, со иго, топ си е ;)

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #284 на: 18 Јуни 2012, 20:53:06 pm »
Влатко порачај едно... И тестирај што мислиш дека ке бидне :D Ако ти успее јас порачувам обавезно :D