Епа еве после месец до месец ипол решив малце да ја поднова т.е. да го сервисирам и подновам моето маздуле накратко ќе
биде презентирано со слики затоа што ми се раштркани сликите низ форумот што и како е сменето и
додадено од моја страна па мислам дека тука е најпаметно да биде све ставено на купче.
Епа вака прво што беше сменето од моја страна е фабричкото радио со друго + додадени две елипси (да се чатали ме
)
затоа што фабричкото осве што функционираше радиото ништо друго не беше во употреба ( рикна ЦД плеерот кој беше еден и единствен)
Еве што беше ставено пред месец дена :
Ставено е радио Хомакс (XomaX) мејд ин германи и Елипси ЏиВиСи
(JVC)
Специвикации :
features:
18cm (7inch) TFT LCD touch screen large
USB - port for memory sticks - up to 32 GB
SD - Card slot for SDHC cards - up to 32 GB
Front AUX-IN: Audio input on the front
DIN 1 (single DIN) Standard Installation Size
Radio tuner with R D S (Radio Data System)
Reversing camera - Connection
MOSFET Amplifier 4x60 Watt
Code Free DVD / CD drive
Bluetooth Handsfree
Theft protection: removable control panel
media:
Playback of DVD, DVD-R / + R, CD /-R /-RW, USB and SD.
Formats: DVD (all country codes), MPEG4, VCD, SVCD, MP3, GIGA MP3 (MP3 on DVD), WMA, JPEG
With super convenient folder function - clearly, quickly and easily. Individual data folder (with MP3, MPEG4 or JPEG content) can be selected. Additionally, you can choose whether picture, music or video data to be displayed. Bluetooth hands-free function: handsfree for your phone: Always drive safely and flexible - easy wireless calls via the microphone on the car radio and the speakers in the car. You must only connect your Bluetooth-enabled phone with the radio via Bluetooth!
Direct playback via Bluetooth:
You can also download music from your cell phone or MP3 player with A2DP support directly play through the speakers in the car, without having to copy files or make unnecessary cabling.
Bluetooth version 1.2 Class 2
Profiles: Headset, Handsfree, A2DP & AVRCP
Frequency: 2.4GHz Spectrum
connections:
Video Input (1 x RCA)
Video output (1 x RCA)
Audio input (2 x RCA)
Audio output (4 x RCA)
Rear camera input (1 x RCA)
Subwoofer output (1 x RCA)
Radio antenna connection
Cable connector for ISO
General:
Power supply: 12V DC (11V - 15V)
Mounting Dimensions (WxDxH): 183x163x53 mm approx
Color: Black
+ елипсите :
Спецификации :
Woofer CS-V6947
Size 6'' x 9'' (15 x 23 cm)
Type 4-Way Coaxial
Carbon Mica Cone Yes
Hybrid Surround (Rubber & Cloth) Yes
Stamped Steel Frame Yes
Strontium Ferrite Magnet Yes
Midrange CS-V6947
Size 2-5/8'' (6.6 cm)
Type
Poly-Ether Imide Cone Yes
Ferrite Magnet Yes
Tweeter CS-V6947
Size 1'' (2.5 cm)
Type
Poly-Ether Imide Balanced Yes
Neodymium Magnet Yes
Supertweeter CS-V6947
Size 13/16'' (2 cm)
Type
Poly-Ether Imide Dome Yes
General CS-V6947
Frequency Response 35 - 25,000Hz
Power Handling Capacity (Nom.) 60W
Power Handling Capacity (Max. music power) 350W
Impedance 4 ohms
Sound Pressure Level 88dB/W.m
Crossover Frequency 5, 8, 12kHz
Weight 1,470 g
Magnet Mass 15.7 oz (445 g)
Mounting Depth 3-1/8'' (78.5 mm)
Следно на листата после радиото беа ставени раткапни по мала критика од форумџии те
( што би рекле охриѓани КОЛЦАТА ми биле голи )
затоа што за алу фелни уште не ми дошол да речам меракот или незнам како да се изразам (пари горе долу има ќе фали некое тркало али ќе се нареди
)
па од Мс.Бриколаж беа купени и монтирани.
Спецификации : Универзални пали вози и плус стегај со зип стеги ( пластични стеги ставај колку можеш да не ги снема
Следно : А тоа е денеска со горенаведениот датум
Денеска беа сменети свеќиците после 120.600км или скоро 8 години фабричките (Денсо К16ПР-У 11 ) и ставени ДЕНСО К16ТТ Твин Тип
од страна на МАКПЛИН кој беа брзо,квалитетно и експресно сменети ( Големо БЛАГОДАРАМ ) и исто така беа ставени еден ден пред ова
сијалици Нарва Х7 Range Power White 12v - 55w кој сега за сега искрено не сум задоволен затоа што слабо светат (во мртва темница се ок до некаде но низ град со улични светла па и не се приметуваат )
но здравје.
Еве го старите свеќици :
Немав време да ги сликнам новите затоа што беа одма сменети па еве слики од паковањето :
И еве од Сијалиците :
Па мислам дека е тоа горе доле освен редовен сервис ( замена на уље,филтер за полен,уље и воздух ) и исто така да не постирам тука имаше промена на плочки во кое предходно
беа рамнети дисковите, еве линк каде што има тема отворено доколку на некој му затреба.
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,9140.0.htmlЗдраве следно што имам на ум е Ксенон,Навлаки на седиштата, има и малце да се корегираат браниците преден/заден и
некој ситници по крила и врати ( кој се минимални и неизразити ) па после целосно полирање и да не заборава се разбира дека
и бандаши се во предвид но тоа отом потом прво првите две наведени после следното.
Хммм.... ке забораве да се разбира и тоа дека сакам да става некое вуферче ( скромно озвучување ) но сепак да е стилско и естетско
неќам бас во кутија и лупни во ѓепек, но малце да се поигра со естетиката тоа ми е замисла но ќе биде полека што викаат старите млади сте полека
башка трпението е доблест
толку за сега Чао.......
Of course there will be a sequel, and of course news.