Автор Тема: Мобилни Оператори  (Прочитано 379835 пати)

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7139
  • Бенве сие бенве
Одг: Мобилни Оператори
« Одговори #720 на: 02 Октомври 2014, 09:25:40 am »
Ako ne mu e cekirano kako kaj mene sto ne e nema sansa da mu zema roaming internet, nema nitu da mu ovozmozi bilo kakva konekcija na internet. Jas imam avstriska kartica od operator 3 so nea sim na net vo italija danska svedska i drugi drzavi kade sto toj operator ima mreza, se dodeka ke go cekiram tel da mi ovozmozi internet vo roaming ne saka da me vrze iako se raboti za ista mreza. Neka odi neka se rasprava da mu izvadat logovi da vidi kade sto koristel.

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1572
« Одговори #721 на: 02 Октомври 2014, 09:50:35 am »
Ako ne mu e cekirano kako kaj mene sto ne e nema sansa da mu zema roaming internet, nema nitu da mu ovozmozi bilo kakva konekcija na internet. Jas imam avstriska kartica od operator 3 so nea sim na net vo italija danska svedska i drugi drzavi kade sto toj operator ima mreza, se dodeka ke go cekiram tel da mi ovozmozi internet vo roaming ne saka da me vrze iako se raboti za ista mreza. Neka odi neka se rasprava da mu izvadat logovi da vidi kade sto koristel.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Ceka da mu stigne f-ra pa ke odi da se rasprava

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2828
« Одговори #722 на: 02 Октомври 2014, 09:55:26 am »
Се согласувам со AllMightyMe... ич не ми се верни прикаските, јас ништо не правев, јас ова јас она и сметка со интернет. Проблемот е што гоооолем проценто од луѓето незнаат да користат телефон/компјутер/електроника и после се чудат како им дошле толкави сметки и кај го потрошиле интернетот.

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1903
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #723 на: 02 Октомври 2014, 10:14:14 am »
Jas znam deka mapite imaat povleceno nema sto da se raspravam koga ce se vracam ce bidam offline za sekoja sigurnost samo navigacijata ce ja koristam barem za izlez od Istanbl mora so navigacija inaku nemozam da se upravam tuka e gungla vo soobracajot........inaku koristam nokia maps 3.08 verzija na nokia telefon i dosta solidnana navigacija e ......

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20377
« Одговори #724 на: 02 Октомври 2014, 10:15:53 am »
Како може да повлекле ако ти било иклучено мобајл дата?

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #725 на: 02 Октомври 2014, 10:18:30 am »
За најсигурно пушти airplane mode.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5857
« Одговори #726 на: 02 Октомври 2014, 10:20:03 am »
Си има опција преку оператор да ти блокираат интернет- 3G  кога си во странство, односно кога си во роаминг. И да го уклучиш несакајќи нема да ти влече ништо.

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #727 на: 02 Октомври 2014, 10:23:16 am »
Mi bese iskluceno predupreduvanjeto za roaming na nokiata go ima toa neznam na drugite telefoni dali e taka....Inaku koga me prifati Turskata mreza me prasa dali sakam so mrezata da razmenuvam podatoci jas go potvrdiv toa mozebi i toa e dozvoluva roaming neznam tocno .....

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20377
« Одговори #728 на: 02 Октомври 2014, 10:36:58 am »
Разменување податоци е 3G.

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1572
« Одговори #729 на: 02 Октомври 2014, 12:11:52 pm »
Dali nekoj znae dali moze da se koristi od obicen korisnik/fizicko lice sledniov broj 070/144 *** ?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20894
« Одговори #730 на: 02 Октомври 2014, 12:14:48 pm »
Не би требало да може.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5457
  • Пиши лаже
« Одговори #731 на: 02 Октомври 2014, 17:00:39 pm »
Јас кога одев за Бугарија, телефонот ми беше на летање. За секој случај да не уклучам по грешка што не треба, па да има огин и пламен фрла по мене... Си терав само на вај фај.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #732 на: 02 Октомври 2014, 17:12:38 pm »
Jas sekogas koga izleguvam od makedonija stikliram drug user za internet so no name apn za slucajno da ne ja priklucam datata. Vaka I da pustam internet ne se povrzuva a eve I dosega smetka pogolema od normalnata mi nema stasano

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #733 на: 02 Октомври 2014, 23:17:42 pm »
Taman e rabotata um za drug pat  :) ......

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #734 на: 03 Октомври 2014, 02:23:37 am »
за интернетот на андроид имате 2 разлчни места за штиклирање...

јас НИКОГАШ не гасам интернет на телефон, затоа што второто не ми е активирано.. на тоа пишува одприлика вака:

allow roaming internet connection. ако не ти е штиклирано НЕМА да ти се конектира, нема да ти дозволи интернет на роаминг.. оној момент кога ке се вратиш во мк ке си продолжи интернетот..

и јас колку што знам ГПС во принцип не користи нет, ако ги имаш картите во во меморија. не му треба интернет, туку му треба гпс конекција...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време