Автор Тема: отварање на затворени врати  (Прочитано 6814 пати)

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
Одг: отварање на затворени врати
« Одговори #15 на: 18 Декември 2012, 11:19:47 am »
за да го кориситш овој сет треба да го знаеш добро механизмот на вратата.
каде да го ставиш алатот и во која дупка :)
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен BokiCivic

• Сениор
  • Пораки: 3804
  • Боинг 747
« Одговори #16 на: 18 Декември 2012, 11:27:59 am »
Затоа си има овластени мајстори за оваа работа.

Отсутен x01

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 729
« Одговори #17 на: 18 Декември 2012, 11:34:35 am »

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #18 на: 18 Декември 2012, 12:35:15 pm »
Мене пред 1 месец ми се заклучи колата со клучот внатре, а резерва немав. Па си викнав мајстор кој донесе 2 хебли, долга шипка која е со кукаст крај, кебина, магнет со продолжеток, хартиен изолир или како се вика и то ;D

Пробуваше прво да отклучи на дугмината од вратата ама не функционираа, проба да го крени "курето" ;D ама и то не му успеа и го изваде клучот од брава, го изваде надвор и ми ја отвори на централното ;D . Ме штави 1000ка ама алал да му се. Дојде на 7-8км од градот кај што бев во недела одручек.

После ко си дојдов пишав овде и членот Saxo или како беше ми кажа дека можело кај него со врвца ама кај мене пробав и никако не можев да ја провнам врвцата.

Како и да е, гледајте да не ви се заклучи ако не сте во вашиот град каде ви се најдува резервата или доколку немате резервен клуч.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #19 на: 18 Декември 2012, 12:40:31 pm »
Ima spremni deca po svetov. Za pomalku od 30 sekundi kolata ja otvaraat kakva saka neka e

Отсутен BEST

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 270
  • BMW 330D facelift
« Одговори #20 на: 18 Декември 2012, 13:56:15 pm »
Ima spremni deca po svetov. Za pomalku od 30 sekundi kolata ja otvaraat kakva saka neka e

на пример бугарите ;D ;D ;D

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
  • Пораки: 1518
« Одговори #21 на: 18 Декември 2012, 15:21:55 pm »
Мене пред 1 месец ми се заклучи колата со клучот внатре, а резерва немав. Па си викнав мајстор кој донесе 2 хебли, долга шипка која е со кукаст крај, кебина, магнет со продолжеток, хартиен изолир или како се вика и то ;D

Пробуваше прво да отклучи на дугмината од вратата ама не функционираа, проба да го крени "курето" ;D ама и то не му успеа и го изваде клучот од брава, го изваде надвор и ми ја отвори на централното ;D . Ме штави 1000ка ама алал да му се. Дојде на 7-8км од градот кај што бев во недела одручек.

После ко си дојдов пишав овде и членот Saxo или како беше ми кажа дека можело кај него со врвца ама кај мене пробав и никако не можев да ја провнам врвцата.

Како и да е, гледајте да не ви се заклучи ако не сте во вашиот град каде ви се најдува резервата или доколку немате резервен клуч.
da jas ti kazav deka kaj mene taka otvoriv :d ali se namaciv dok ja provnam vrvvcata so jazolce poso tesno e se stesnuva i jazolceto ako si uporen ke uspees so tenka vrvca mozes i so ribarski konec na isti princip toj konec segde vlaga :D

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #22 на: 18 Декември 2012, 18:13:28 pm »

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14165
« Одговори #23 на: 18 Декември 2012, 18:13:43 pm »

Јас имам видено со свои очи како се отвора моменталната S класа додека беше тазе нов модел.

Значи се работеше за Mercedes S 320 CDI Long ...црна боја...перверзија!

Сопственикот на Мерцедесот се кладеше со газдата на еден ноќен клуб дека Мерцедесот нема шанса да се пробие.
Демек само во официјален сервис на Мерцедес мора да се носи. Се кладеа по 100 евра.

Газдата на ноќниот клуб викна четири битанги...овие се качија на четирите тркала...

Един...два...три...и сите четворица скокнаа...колата рипна и се отворија четирите врати :) (Безбедносен систем откако Мерцедесот би се превртил да можете да ги вадете патниците ;) го искористија моментот за да ја отворат колата...епа сеа вие видете :D

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #24 на: 18 Декември 2012, 18:24:21 pm »
За таква информација да добиеш солено се плаќа.
Еден куп цаки техники.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14381
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #25 на: 18 Декември 2012, 19:11:27 pm »
Како се качија на тркала?Како скокнаа?Како рипна колата?
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14165
« Одговори #26 на: 18 Декември 2012, 22:02:36 pm »
Како се качија на тркала?Како скокнаа?Како рипна колата?

Со стапалата помеѓу гумата и крилото...сите четворицац во ист момен вместо врз тркалото...тркалата остануваат долу...шасијата се крева нагоре...рачунај сите беа минимум 120кг ...така што имаш пола тон тежина што ја турка колата надолу а по реакција шасијата оди нагоре...тоа е мало придвижување но доволно да го поремети компјутерот да мисли дека трклата се на поинаква позиција од шасијата...и се отвораат вратите.

Истиот механизам е и кај новите мерцедеси. Пример кај SLS има барутно полнење во вратите и на превртување се испалува...

Отсутен Z128

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 378
  • ? ? ?
« Одговори #27 на: 19 Декември 2012, 09:38:50 am »
Пример кај SLS има барутно полнење во вратите и на превртување се испалува...

??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???

Дај живти мундијалот, поткрепи го ова со некое четиво...

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #28 на: 19 Декември 2012, 09:41:04 am »
Точно е, пукаат шарките за да може да се отворат вратите.

http://www.autoblog.com/2009/11/17/video-mercedes-benz-sls-amg-crash-test-video-shows-off-explodin/

"In order to comply with federal standards that mandate that a door must be operational in the event of a rollover crash, MB built explosive charges into the hinge pins so that the doors could be blown off in the event of a rollover. "

http://en.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_SLS_AMG

"Safety

In the July 2010 issue of Car and Driver magazine, safety specifications were revealed pertaining to the safety of the SLS AMG's gullwing doors. Ten to fifteen milliseconds after a detected rollover, explosive bolts situated at the top of the door frame fire and bell cranks separate the doors from the car for easy exit during a serious accident. An anti-locking system and a 3-stage ESP are standard."
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Z128

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 378
  • ? ? ?
« Одговори #29 на: 19 Декември 2012, 09:42:11 am »
Не велам дека не пукаат, ама барут...  ???

ЕДИТ1: ЕЕЕЕеееееееее, да си ми жив и здрав, експлозивни полнења, нигде барут не се спомнува...
Експлозивно полнење можеш да направиш од разни хемиски чорби. Барут во цивилно сток возило не верувам дека ќе најдеш...