Автор Тема: Вградување/отварање на сончев кров  (Прочитано 9390 пати)

Присутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6791
  • French diamond
Одг: Вградување/отварање на сончев кров
« Одговори #15 на: 20 Мај 2011, 02:25:01 am »
околу сончевите кровови, кај фабричките проверете дали на краевите има дупчина(ко ке е отворен цел кров) и ако има одвреме навреме чистете ги, тие се цревца кои слегуваат се до под крилата, за водата да тече низ нив и да излегува надвор. јас заборавам да ги провервам и веќе втор пат ја сушев колата од нив, жива вода се прај долу патосот  :-\ затоа провервајте од време на време  ;)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #16 на: 20 Мај 2011, 10:19:01 am »
Јас имав фабрички сончев кров на пежо 106 xsi, и како од фабрика, ни капка да пушти... освен, ако убаво не го затвориш и слично, па може да ти процури...

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8524
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #17 на: 20 Мај 2011, 10:28:52 am »
Јас имав фабрички сончев кров на пежо 106 xsi, и како од фабрика, ни капка да пушти... освен, ако убаво не го затвориш и слично, па може да ти процури...

Истиот муабет кај брат ми во аудито.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #18 на: 20 Мај 2011, 10:52:41 am »

Истиот муабет кај брат ми во аудито.

Се знае што е фабрика...

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6109
  • 69
« Одговори #19 на: 20 Мај 2011, 10:56:30 am »
И на мојата 306-ка сум немал проблем со течење во кабина.
Методата која ја опиша n1kola ја применувам од време на време, чисто превентивно, а исто така на есен или пролет го чистам па потоа подмачкувам механизмот за подигање, спуштање и вовлекување со малку жолта маст и ретко машинско масло.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #20 на: 20 Мај 2011, 18:32:57 pm »
И на мојата 306-ка сум немал проблем со течење во кабина.
Методата која ја опиша n1kola ја применувам од време на време, чисто превентивно, а исто така на есен или пролет го чистам па потоа подмачкувам механизмот за подигање, спуштање и вовлекување со малку жолта маст и ретко машинско масло.
+1

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14231
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #21 на: 20 Мај 2011, 18:35:36 pm »
Honda-ta sto ja imav bese tumbana pa prepravana so 200 kila kit na nea pa krovot bese super si funkcionirase,ne tecese....ama pa od bagaznikot mi pustase voda hahaha
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Присутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6791
  • French diamond
« Одговори #22 на: 20 Мај 2011, 20:30:54 pm »
освем ако не се затнат цревцата, не пушта ни кај мене. инаку кај мене се затнале од долу на крајот кај шо треба да истечи водата, и беа полни со кал, па наместо да течи водата се полнеа цревцата и после внатре...