Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Od edna strana sluzi kako zastita na akumulatorot i elektronikata a od druga strana da ima ednakva struja do pojacaloto da nema pogolemi padovi
Цитат: bokicivic на 20 Април 2011, 11:07:35 amOd edna strana sluzi kako zastita na akumulatorot i elektronikata a od druga strana da ima ednakva struja do pojacaloto da nema pogolemi padoviOK, фала ти
Цитат: djidji на 20 Април 2011, 11:13:34 amЦитат: bokicivic на 20 Април 2011, 11:07:35 amOd edna strana sluzi kako zastita na akumulatorot i elektronikata a od druga strana da ima ednakva struja do pojacaloto da nema pogolemi padoviOK, фала ти djidji не се зезај да му се невиди... електро инжињер си
Ти земи на плоча некој кондезатор од 1000 микрофаради... и испразни го со рака... па ке офкаш цел ден... а не од 1 фарад
Епа ке те седне на земја
Еј знаеш што ми текна.... лани во грчка имаше упаљач, ама некако направен како електро пиштолче... као демек да запалиш, те мава струја... ама јако дрма... као 1000 микрофаради... онака... го фрлаш од рака... толку јако...
Цитат: RikiRulz на 20 Април 2011, 20:23:52 pmЕј знаеш што ми текна.... лани во грчка имаше упаљач, ама некако направен како електро пиштолче... као демек да запалиш, те мава струја... ама јако дрма... као 1000 микрофаради... онака... го фрлаш од рака... толку јако... Имаш такви, а и „мастики“ во Порта Влае во дуќанот за играчки Sorry за OT, ја претеравме - тука прекинуваме !!!
Цитат: RikiRulz на 20 Април 2011, 18:44:40 pmТи земи на плоча некој кондезатор од 1000 микрофаради... и испразни го со рака... па ке офкаш цел ден... а не од 1 фарад Хахаха да, зависи само со колку волти е наполнет Инаку ова ме потсети на дефибрилаторите што ги поправав - и они имаа вакви (физички по големина исти) од незнам, 10-тина Фаради и даваа 300 J (џули)