Mnogu vreme i energija se trosi momentalno, na toa, konkretno klubot moj maticen da se vrati povtorno vo AFM za da mozeme legitimno da go izvedeme nastanot, a i da se priberat sponzorite polesno. Opcii postojat i drugi sto se razgleduvaa pred nekoj den, no mislam deka ke bide na vistinskiot nacin, se zavisi od ishodot od nekoi sudski nastani. Generalno ima planirana data, no poradi povekje pricini ne ja objavuvam seuste javno. (da ne iskoci rabotava kako so aktuelno spomenatite M.P.)
Vo sabota ke znam tocno dali ke se odrzi eden vakov nastan koga ke ja vozime prvata trka od Ligata na kruzni pateki na RM vo Kicevo, potocno datata e vekje zakazana 14-15.05, a pravilnikot treba da izleze do sabota odnosno utre. Ovaa godina malku kasnat rabotite poradi pravni pricini, no se pravat napori da se spasi sportot i barem da se odrzat minimalniot broj na trki ovaa sezona nebitno za nas natprevaruvacite dali bilo imeto na nastanite, liga, sampionat, kup ili slicno!
Ke se vozat dve trki, odnosno sabota i nedela, a za nedelata e planirano da se otvori patekata za civilni vozila vo traenje od dva casa, kako i pobednicite da dobijat soodvedno proglasuvanje kako sto se slucuva na trkite od sampionatot.
Pisete ako ima zainteresirani da lobiram takvo nesto navistina da se sluci, mene bas mi se vozi so dve koli!