Автор Тема: Dobra Ponuda  (Прочитано 11540 пати)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
Одг: Dobra Ponuda
« Одговори #15 на: 21 Март 2011, 07:48:14 am »
17990 e најосновната Мазда 6 со најмалку опрема и без металик боја. Има попуст од 2000 или слично за тој модел. Дали го има на лагер кај шупците од Аутокомерц, т.е. дали може да се купи или служи само како реклама во ценовник и на радио не знам. Во секој случај, ако некој сака нешто повеќе од основниот модел цените се од 20000 па нагоре. Како и да е, си вреди за парите. Само јас не би купил возило од Аутокомерц, т.е. кога ќе купувам ново возило нареден пат ќе ја прескокнам Мазда само заради Аутокомерц.

Што се однесува до производството, не верувам дека јапанците ќе се откажат од производството во Јапан заради земјотресот. Ако тоа се случи ќе биде поради други причини. Сепак, Мазда е сопственост на Форд. Како и да е, небитно е каде се произведува. Битно е како се поризведува и под чиј надзор.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #16 на: 21 Март 2011, 11:36:50 am »
Mazda НЕ Е под Форд, од таму негде 2008ма, самостални се.

А за Аутокомерц, не знам откај испаднаа тие људи, ама кој од кој се... Ова го дознав и од луѓе кои имаат Мазда, и од оние кои чисто некогаш се заинтересирале за истата марка... Па срамота е, да му се невиди...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен fole

• Почетник
  • *
  • Пораки: 7
« Одговори #17 на: 22 Март 2011, 09:20:10 am »

Дали некои го видел Колтот со ваква опрема во живо? Мислам во салон или на улица?

Мислења?

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #18 на: 22 Март 2011, 11:52:25 am »
Јас се имам возено, пред еден месец... а другаров не му даваше гас, бидејки апла ново па го штедеше возилово... внатре е супер... се возев кратка релација од нова македонија до веро тафталиџе и неможев да испитам све што има во него, и каква опрема...

Отсутен fole

• Почетник
  • *
  • Пораки: 7
« Одговори #19 на: 23 Март 2011, 09:28:48 am »
Вчера бев во салонот.

Устваро покушавам да ставам слики. Како се прави тоа?

« Последно менување: 23 Март 2011, 10:32:48 am fole »

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #20 на: 23 Март 2011, 13:20:18 pm »
Имаш тема, како да да ставиш слики, голема е процедурата за да објаснам, што како... или ако сакаш прати ми ги мене на маил, riki_zakon@yahoo.com и јас ги закачам тука...

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #21 на: 23 Март 2011, 13:22:24 pm »
Вчера бев во салонот.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Устваро покушавам да ставам слики. Како се прави тоа?

Си ставил / на крајот од линкот.

Отсутен bubeqwerty

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 570
« Одговори #22 на: 23 Март 2011, 21:33:58 pm »
И ја не би рекол дека Крузот добива сериозен конкурент, пошто постојат Октавија, Лансер и Флуенс за конкуренти на Крузот, и обратно.
Маздата (шеската) е уствари доста добро количе, и мене стварно ми праи мерак. Со таа цена, е ептен добра понуда во конкуренција на Акорд, Мондео, Суперб, Пасат итн...
This.
Од кај цениве btw, и за кој модел конкретно се збори?
Доволно опрема, горе долу потребното го има. Нема бандаж и темпомат. Мотор 1.8 120кс, пристојна сила, но и троши 10че. Солидно за парите, дефинитивно.

Троши, ае демек 1.8 но 120 коња... обично се околу 140 и над...
темпомат ае и тоа ќе помине...

но 17 000 евра за кола без бандажи :|

Why? :D

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #23 на: 24 Март 2011, 00:05:47 am »
И ја не би рекол дека Крузот добива сериозен конкурент, пошто постојат Октавија, Лансер и Флуенс за конкуренти на Крузот, и обратно.
Маздата (шеската) е уствари доста добро количе, и мене стварно ми праи мерак. Со таа цена, е ептен добра понуда во конкуренција на Акорд, Мондео, Суперб, Пасат итн...
This.
Од кај цениве btw, и за кој модел конкретно се збори?
Доволно опрема, горе долу потребното го има. Нема бандаж и темпомат. Мотор 1.8 120кс, пристојна сила, но и троши 10че. Солидно за парите, дефинитивно.

Троши, ае демек 1.8 но 120 коња... обично се околу 140 и над...
темпомат ае и тоа ќе помине...

но 17 000 евра за кола без бандажи :|

Why? :D
Сеа и ти... Мазда 6 за 17000 нова, кај имало!? Преку леб погача. Не дека ќе ја купиш, чисто онака. Моторот е ко на гојдо ист. Ме има повозено и е сосема пристоен. За тие пари ако не ти треба голема кола имаш избор колку сакаш, а тек и коли на стари ехеееееее, ама на ново е многу јака понуда.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #24 на: 24 Март 2011, 00:35:32 am »
Не гледам ама баш никаков проблем кај тоа шо нема бандаж. Всушност не верувам дека нешто ќе му значат на некој намерава да купи возило со нај-почетно ниво на опрема.

Инаку за 18000 (17990) дефинитивно е фантастична понуда и од опрема го има се она кое е најнужно. Но ако посакаш ситница плус, тогаш влегуваш во ценовен ранг над 20000, а таму има голема понуда и конкуренција. Во тој ценовен ранг, ако сум тенок со кеш мене би ми бил опција СуперБ.

Што се однесува до Круз, во никој поглед не и е конкуренција. Да не збориме за тоа кои се Шевролет, а кои се Мазда и каде се во ранг листите во последниве 20 години и воопшто.

Отсутен bubeqwerty

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 570
« Одговори #25 на: 24 Март 2011, 12:25:25 pm »
e da imash kola, klasa so passat, insignia, c5, avensis...

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6128
  • 69
« Одговори #26 на: 25 Март 2011, 08:14:06 am »
Што се однесува до Круз, во никој поглед не и е конкуренција. Да не збориме за тоа кои се Шевролет, а кои се Мазда и каде се во ранг листите во последниве 20 години и воопшто.

Немој да ги споредуваш генерално Шевролет и Мазда....
Ова кај нас што се продава не е Шевролет, него абортус од Шевролет, односно некој источноевропски склоп на ништо... Европски и Американски пазар везе немаат...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #27 на: 25 Март 2011, 12:42:08 pm »

Немој да ги споредуваш генерално Шевролет и Мазда....
Ова кај нас што се продава не е Шевролет, него абортус од Шевролет, односно некој источноевропски склоп на ништо... Европски и Американски пазар везе немаат...

Парцијално точно... До вчера, да, жива ретардација беше целиот „Шевролет“ момент, пошто продаваа маскиран Daewoo, што беше очајна имитација за кола, и го продаваа со друго имe... "False advertising" ако ме прашаш мене... Арно ама, од Каптива, па преку Круз, новиот Спарк, па еве сеа и новото Авео, корејскиот Шевролет веќе почиња да наликуе на кола, а не на грев на тркала. Самото тоа што Крузот има 140% подобрена торсизка цврстина во однос на претходникот, кажува за каков напредок се работи... Или за колку очајни биле претходните модели :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #28 на: 25 Март 2011, 13:45:53 pm »
И јас да се надоврзам на муабетот од Веле.

Не мислев на Шевролет од САД туку на Даеву под капа на шевролет. Секако кај нас не се продаваат америчките возила туку само оние развиени од Даеву и нивните наследници.

Патем, се солгасувам со констатациите на Веле. Новиот Спарк, Крузот и Каптивата (без Авео) се направени со повеќе внимание (како од технички, така и од естетски аспект) и во нив е инвестирано многу повеќе одошто во нивните претходници. Згора на се многу од техничкиот дел е превземен од Опел. Но сеуште е премногу рано за да се донесе генерален заклучок за нивниот квалитет. А за да се споредува Круз со Мазда 6 треба фурни леп да изеде Шевролет, меѓу другото и да победи една долга листа на конкуренција.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #29 на: 25 Март 2011, 18:35:30 pm »
Каде се произведуваат Mitsubishi Colt i Lancer кои се за нашиот пазар?