Автор Тема: Проблем во врска со зелен картон...  (Прочитано 9406 пати)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
Одг: Проблем во врска со зелен картон...
« Одговори #15 на: 31 Мај 2012, 08:27:48 am »
Ја би ти препоручил да си  извадиш годишен со нова дата и цепаш. Никој не гледа од кога е туку до кога е

Не е точно дека не гледаат....Напротив...Него јас имав среќа пред 3 донини што успеав да измајмунирам една косоварка што работеше на царина, па од што и објаснував глупости не ме свати, а и јас не знаев што и лупетам...Сва среќа рече да, да, ајде пријатно, иначе ке ме опашаа ем казна ем ке си платев зелен картон 3 пати поскап него нормално...

А ако се случи нешто, не дај боже?

Тогаш гореспоменатиот БОГ напомош...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
« Одговори #16 на: 31 Мај 2012, 08:29:02 am »
немаш време за многу други варијанти штом одиѓ на 1.06. Извади годишен за наредната регистрација и после молисе да не ги види датумите и здравје да не ти притреба воопшто во тие 4 дена

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
« Одговори #17 на: 31 Мај 2012, 08:39:31 am »
Ако може другата опција подетално :D каде точно да поднесам барање ?

Во Национално Биро за Осигурување, во центар до Студентскиот дом Кузман, во стаклената зграда кај Доктор Анчевски, на трети кат, качи се и прашај за процедурата.

А без важечки Зелен Картон не излагај, Банзаи нека ти ги каже последиците.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #18 на: 31 Мај 2012, 08:48:03 am »
Јас прашував све живо и диво...Најглупата работа на планетата што постои е начинот на издавање на осигурање кое е врзано за регистрација на возило...Тоа само кај нас го има...Јас извадив зелен картон за 9 дена...10-тиот немав зелен картон, а 11-тиот кога се враќав, на косовска граница ми направија проблем. Ви кажав...Имав среќа што поминав така...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 733
« Одговори #19 на: 31 Мај 2012, 13:29:41 pm »
Останува да извадам два зелени картони :) нема друго што да се прави а да се биде осигурен за не дај боже, нека одат зијан 3500 ;D оти на крај може да излезе таа старата за сиромавиот и скржавиот :)

Најглупо од се е што неможе да си ја поместиш регистрацијата порано, е**тте глупата држава ;D

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #20 на: 31 Мај 2012, 13:48:28 pm »
A be ne mozes. Zatoa ke si vozis ko Ljurzim. Ako sakas idi od drugata strana na Vardar imas eftini zeleni karti na BIT PAZAR ! Se ke ti sredat. Ne mora 2 da vadis. Nema fiksalna samo da brois.

Oni ke ti napraat sse sto ke posakas. Veruj mi. Drugarce ja vozese kolata dodeka ne ja slupa so zelena karta od Bit Pazar. Sekoj mesec na Kosoves patuvase i problem ne mu pravele. Duri i za Sofija odese.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #21 на: 31 Мај 2012, 14:12:16 pm »
А да регистрираш порано и да пробаш да пројдеш со тој зелен картон. Во принцип цариниците гледаат дата до кога трае зелениот картон, можно е и да поминеш...
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Z128

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 378
  • ? ? ?
« Одговори #22 на: 31 Мај 2012, 14:17:45 pm »
Наш цариник не го интересира зелен картон (само сообраќајна и овластување), тоа проверуваат на влез во другата држава. Во Грција некогаш гледаат, некогаш не, отприлика пола-пола, од лично искуство

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #23 на: 31 Мај 2012, 14:21:56 pm »
Mene nikogas ne mi gledale dokumenti. So MK kola 2-3 pati ne pravat problem.

A namesto da davas gresni pari za zelen karton zasto ne najdes nekoj pa em zaedno na odmor em ke te vozat em ke podelite pari za pat i podobro ke bide.. Razgledaj i taa opcija.

Отсутен gorgasmatron

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 180
  • i am the way
« Одговори #24 на: 31 Мај 2012, 15:25:30 pm »
do sea nekolku pati mi se slucilo so star zelen karton da pominam granica i nikoj nisto ne primetil, ama sum imal i nov samo po greska mi uletal pri race stariot, ama ako naprais sranje a nemas validen zelen ni bog ni gjavolot ni dedo mraz ne ti pomagaat

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #25 на: 31 Мај 2012, 15:31:22 pm »
Наш цариник не го интересира зелен картон (само сообраќајна и овластување), тоа проверуваат на влез во другата држава. Во Грција некогаш гледаат, некогаш не, отприлика пола-пола, од лично искуство
Не зборам за наши цариници. Царина не те застанува на излез од државата туку на влез. А зелен картон е осгурање кое треба надвор од државата, значи може да ти го побараат само на влез во туѓа земја. Од мое искуство, од 3 влеза во Грција 2 пати ми бараат зелен картон, а еднаш поминувам без да ми побараат. И од она кое го имам забележано, во принцип ја гледаат само датата до кога трае зелениот картон.

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
« Одговори #26 на: 31 Мај 2012, 15:33:16 pm »
Најмногу ми е да не стера некој малер па да бидне беља, и еден зелен картон да ми излезе ѓавол ипол, 99% ќе се оди на таа варијанта со два зелени картони :)

и за друг пат памет у глава навреме да се гонат тие работи ;D

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
« Одговори #27 на: 31 Мај 2012, 15:35:45 pm »
Абе пробај ко шо ти викам, ако забележат ќе се извиниш на граница ќе кажеш дека поима си немал дека сеуште не ти почнала важност. Ќе се вратиш до македонска граница и ќе си извадиш уште еден зелен картон. BTW, на секоја граница не можеш да вадиш зелен картон. На Богородица сигурен сум дека се вади, само не сум сигурен за работното време, најдобро е да се информираш.

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
« Одговори #28 на: 31 Мај 2012, 15:48:07 pm »
Ми се моти и на мене тоа низ глава ;D најголема кочница ми е кога размислувам за последиците ако биде нешто непланирано пред да почне да важи залениот картон, кој ќе се расправа со полиции и казни ;D

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #29 на: 31 Мај 2012, 16:33:08 pm »
се има случувано да бараат зелен картон и нашиве полицајци. Дали смејат? Не сум сигурен за тоа.  А зелен картон на Богородица се вади 24ч секако има некој дежурен или на повик што работи.