Автор Тема: Фелни (Бандажи)-Дискусии, искуства, упатства, желби  (Прочитано 703899 пати)

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
Извини гОЈДО си земав за право да делам коментари за твојата кола,ама веруј све тоа со најдобра намера уште на почетокот,пред да ги земеш овие ружниве ;D ;D ;D

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
Е да бе, добра намера. Откако си ја огрдив мазгата сега ти текна очи да ми отвараш...Пеер....

Шегите настрана, најпрво се работи за личен вкус и тука паѓаат во вода сите убедувања дека јаболките се повкусни од крушите или обратно.
Второ, таа од сликата е МаздаСпид 6, која има сосема поинакви браници, прагчиња, спојлери и тн. Згора на тоа има 18-ки бандажи за разлика од моиве 16-ки.
Трето, ултралегера ја има секој втор кој купил бандаж у задњи 2-3 години. Па како таква за мене е премногу мејнстрим. Сакам автентичен изглед, и секако, по мој вкус.

Патем, во прилог еве и некое фотче со новите капачиња, откако ми ги покрадија оригиналните со OZ напис:

« Последно менување: 13 Јуни 2011, 12:41:49 pm gOJDO »
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20626
Стави он OZ, ама погрешен модел :P

Phahahahaa ;D

Burn! :D
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
Море Веле, јас погрешен модел, а ти погрешна димензија на гуми. И тоа не за малку туку за ехехееее цели 10 сантими у профил ги утна. Па сега неможеш да се качуваш по козји патеки, епа неможеш бе...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
Искрено со капачињата од мазда изгледа 10 пати бољи.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22217
Ja bi vaka so srebrena Mazda 6.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34064
  • Таков е животот... јебига
Е ова е Мазда бе, а не како на Гојдоо...

Присутен velestrumf

• Легенда
Море Веле, јас погрешен модел, а ти погрешна димензија на гуми. И тоа не за малку туку за ехехееее цели 10 сантими у профил ги утна. Па сега неможеш да се качуваш по козји патеки, епа неможеш бе...

Абе барав крофнички да ми даат, нешо као 215/90 R14, ама што знам... некако чудно ме погледнаа, и ми препорачаа нешто друго... Јеби га, ми се мешаат у штипки... Деј донноу д паур оф КОГАРЕ!!! :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
Остај ги ти нив, глупаци...мислат дека се знаат, а не знаат дека додека да стигнеш до твојата нива треба дапоминеш низ 4 други ниви.

@Стратро
Тоа на сликата е Mazdaspeed 6, што не е исто со Мазда 6. Прво има друга каросерија, на прв поглед слична со онаа на Mazda 6, но е драстично поцврста и физички различна (хауба, крила, гепек, браници, прагчиња, спојлери и тн.). Второ има погон на сите 4. Трето има 2.3L DISI 16v VVT Turbo со 275HP максимална снага и 390NM @2000RPM мерени на тркала со 93 октански бензин, а со поквалитетен бензин и помоќна благодарение на софтверот на ECU-то кој го поместува палењето според можностите. По желба може фабрички да ти испорачаат тјунирана верзија со 370HP и над 550NM. За дополнителна опрема да не збориме...

Како и да е, и мојата и таа другата се минати и конзервативни дизајни...Еве ја новата шестка која треба да излезе догодина:

Дизајнов е драма...а од шпекулации по форуми за мазда ќе има и MazdaSpeed верзија со 3 литарски би-турбо шестак...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34064
  • Таков е животот... јебига
Изгледа доста зла. кој знае кој ќе ја вози.... ко напушена вампирка изгледа на првата слика

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22217

@Стратро
Тоа на сликата е Mazdaspeed 6, што не е исто со Мазда 6. Прво има друга каросерија, на прв поглед слична со онаа на Mazda 6, но е драстично поцврста и физички различна (хауба, крила, гепек, браници, прагчиња, спојлери и тн.). Второ има погон на сите 4. Трето има 2.3L DISI 16v VVT Turbo со 275HP максимална снага и 390NM @2000RPM мерени на тркала со 93 октански бензин, а со поквалитетен бензин и помоќна благодарение на софтверот на ECU-то кој го поместува палењето според можностите. По желба може фабрички да ти испорачаат тјунирана верзија со 370HP и над 550NM. За дополнителна опрема да не збориме...

Batali brojki i specifikacii.
Jas mislev cisto na kombinacija srebrena Mazda - crn bandaz vo kontekst na temava. :)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Леле ама фаца има малееееееееееее...изгоре го човекот!!!!

Присутен velestrumf

• Легенда
Останува да видиме колкав дел од концептов ќе го пребацат во сериско производство... Ем башка, некако не ми личи ко да е наменета за замена на 6ката...

По поставеност, димензии, пропорции итн итн, ми изгледа како да е 4 door coupe, т.е. нешто као А7 sportback, A5 sportback, Mercedes CLS (или CSL, не знам, стално го утињам распоредот на буквите), или у најелитна варијанта, Aston Martin Rapide, Porsche Panamera итн...

Ако ја напраат новата 6ка да изгледа вака, има да ја купам, па макар и од Ауто-комерц! :)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Хорска Секција
Дефинитивно фацата и линиите ќе ги има. Можеби ќе биде малку повисока, т.е. помалку сплескана. Но фацата и задница ќе и останат по дизајн. Се разбира и ретровизорите ќе се поголеми, но дизајнот ќе биде тој или силичен.

За наследство, таа ќе е наследник на денешнава фејс-лифтувана 6-ка МК2. На концептов ќе има и помала сестра која ќе ја замени RX8. Како и да е, ако ја напраат така да изгледа ќе треба да опљачкаме некоја централа од нашиве "банки" бидејќи во филијалите се клошарат и немаат кеш повеќе од неколку иљадарки. Од Ауто-комерц не купувам!
« Последно менување: 14 Јуни 2011, 01:10:48 am gOJDO »

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
Горе маздава без лајсни изгледа по типски