Автор Тема: Opel Astra H 1.4  (Прочитано 60589 пати)

Отсутен Nino-

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 458
  • Ultimate driving experience
Одг: Opel Astra H 1.4
« Одговори #60 на: 20 Март 2013, 23:05:35 pm »
Секоја чест друже. Сега време е за сервис :D

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #61 на: 20 Март 2013, 23:19:24 pm »
КОНЕЧНО :D

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #62 на: 20 Март 2013, 23:21:55 pm »
Е па аирлија нека е ;)

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 921
Одг: Re: Opel Astra H 1.4
« Одговори #63 на: 20 Март 2013, 23:29:06 pm »
Fala,  fala ;D;D

Отсутен Nik

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 275
« Одговори #64 на: 21 Март 2013, 22:38:09 pm »
Kolega ubavo proveri so tecnostite, pisav mail do LM i edinstveno ulje imaa po specifikacii za Opel Astra H. Za ulje mi go preporacaa toa sto e samo za opel crvenoto.
Dodeka glicerin najpametno mi bese da si kupam orginal GM DOT 4+. I taka poveke nema da treba za 90KS masina. Staviv BERU no sovet dobiv da si gi stavam GM svekicite od luge koj po cel den se so OPEL.
Do sega nemam problem so BERU od sekogas sum gi koristel vo site koli ama prifakam sovet od poiskusni.
Samo napred ke te sluzi uste dolgo, motorceto na modelive e prekrasno samo ulje na vreme ne pikaj aditivi

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
« Одговори #65 на: 24 Март 2013, 21:20:52 pm »
Vo sabotata pominat denot kaj Marsher ;D ;D ;D

od prethodnite sliki vo temata (sto e kupeno) mozete da videte sto se e smeneto da ne se povtoruvam.

- Plus zvukot od desnata predna strana resen so zamena na (marsher ke kaze sto povrzano so Piksni itn) ;D
- Zategnata bregastata bidejki samo sto mu spomenav na Marsher za ovaa serija 2004 - 2006 deka imam nekade procitano deka fabricka greska(se olabavuva bregastata i puka i Marsher vednas potvrdi deka znae za istiot problem ;D ;D i prvo toa se proveri. Bregastata bese mnogu labava (na vreme sum dosol)
- Ostanuva uste nekolku raboti da se proverat, bidejki na TECH2 nemozevme da ja stavime bidejki go nemam kodot (naracano e kod)

- Marsher, vednas ja odnesov kolata na centriranje i sega e top.
- Bev za Klimata - ama Nikola nemase ulje (od ponedelnik ke stigne nabavkata), ama ja stavi na masina za da proveri kompresorot za klima (i imase pritosok kako sto treba kompresorot).

Ogromna BLAGODARNOST do AutoPrestige (Marsher i deckite), sekoja cest. Marsher sekogas spremen, se da prasas se ke ti objasni, fala uste ednas.  ;D ;D ;D

P.S Djidji - Zadovolen bese Marsher so Iznenaduvanjeto (samo ti sto ne dojde). ;D ;D

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
Одг: Re: Opel Astra H 1.4
« Одговори #66 на: 29 Март 2013, 23:00:29 pm »
Se sobira malku voda vo leviot shtop. Lesno e za vadenje? I ima li bekade upatsvo za toa kako se pravi. Znam fabricka mana e ova (zamagluvanje i polnenje so voda)  ama mozebi so malku silikon moze da se sredi?

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #67 на: 29 Март 2013, 23:06:05 pm »
Аирлија нека е сервисот! Ја за баш тој ден монтирав плин во Плимонт и не успеав да ве дружам. Како и да е наскоро и ја ќе треба да го посетам marsher, па ќе се дружиме ;) Важно е дека бил задоволен !!! :)

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #68 на: 30 Март 2013, 17:33:52 pm »
Se sobira malku voda vo leviot shtop. Lesno e za vadenje? I ima li bekade upatsvo za toa kako se pravi. Znam fabricka mana e ova (zamagluvanje i polnenje so voda)  ama mozebi so malku silikon moze da se sredi?

првин нека испари водата па после силиконче и нема гајле :)

а за испраување најубаво отштекај го одпозади тоа за сијаличките и остај го така цела вечер или колку и да треба за да испари водата,мојата без штоп си преседе ден и пол штопот ставен на парно барут се направи,па после со силикон и еве го веќе 2 недели нема гајле :)

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
Одг: Re: Одг: Opel Astra H 1.4
« Одговори #69 на: 30 Март 2013, 17:43:29 pm »

првин нека испари водата па после силиконче и нема гајле :)

а за испраување најубаво отштекај го одпозади тоа за сијаличките и остај го така цела вечер или колку и да треба за да испари водата,мојата без штоп си преседе ден и пол штопот ставен на парно барут се направи,па после со силикон и еве го веќе 2 недели нема гајле :)
Isto taka imas Astra H?

Seuste nemam razgledano,  komplicirano e za vadenje stopot?

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #70 на: 30 Март 2013, 18:02:17 pm »
не не,ама штоп си е штоп на секоја кола е на 2 штрафови малце појако потегнување ако првпат се вади и тоа е тоа

постапката е таа :)

Отсутен M.Meskov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 392
« Одговори #71 на: 30 Март 2013, 19:23:24 pm »
Otkoga ke go izvadis , najdobro e da gi izvadis sijalickite i da go isperis ubavo samo so topla voda.Otkoga ke go napolnis so voda ke vidis od kade pusta.(toa e obicno na spojot pomegu crniot del i crveniot) Ostavi go na sonce ili blizu nekoe grejno telo i za kratko vreme ke se isusi i ke dojde kako nov. Potoa samo napolnija puknatinata so silikon ili nekoe drugo lepilo i nemas gajle.Jas staviv eden crn  kineski dvokomponenten sto go ima na pazar, i odlicno drzi za sega pozz

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #72 на: 30 Март 2013, 20:26:40 pm »
Mikroos prvpat slusam za ova so bregastata i jas imam Astra H 1.4 2007 godina no astrata moja ima pominato OD DVAJ 18 000 KM
Dali istov problem vazi i za mojot motor ?
Ina kolku kilomoetri ti ja stegna bregastata ?

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
« Одговори #73 на: 30 Март 2013, 20:34:25 pm »
Mikroos prvpat slusam za ova so bregastata i jas imam Astra H 1.4 2007 godina no astrata moja ima pominato OD DVAJ 18 000 KM
Dali istov problem vazi i za mojot motor ?
Ina kolku kilomoetri ti ja stegna bregastata ?
Mislam deka ne vazi za toj motor, ama ne sum siguren. Najubavo odi do kaj Marsher i sigurno ke ti kaze treba ne treba, isto taka mislam i deka imas malku km pominato, kaj mene ima 129000km.

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
« Одговори #74 на: 30 Март 2013, 20:35:13 pm »
Otkoga ke go izvadis , najdobro e da gi izvadis sijalickite i da go isperis ubavo samo so topla voda.Otkoga ke go napolnis so voda ke vidis od kade pusta.(toa e obicno na spojot pomegu crniot del i crveniot) Ostavi go na sonce ili blizu nekoe grejno telo i za kratko vreme ke se isusi i ke dojde kako nov. Potoa samo napolnija puknatinata so silikon ili nekoe drugo lepilo i nemas gajle.Jas staviv eden crn  kineski dvokomponenten sto go ima na pazar, i odlicno drzi za sega pozz

Fala za sovetite, utre ke probam pa ke vidam sto ke napravam so stopot, ke izvestam tuka;D