Автор Тема: Кој како положи....  (Прочитано 122901 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14380
  • Пудингот на шоферството
Одг: Кој како положи....
« Одговори #525 на: 27 Јануари 2015, 03:00:26 am »
Abe sea ti vozis gore pa zatoa se ponovi kamionite I so povratnite turi mozi da vi se pogodi 'opasna roba' pa zatoa da vi treba adr, nie vo formula1 so vozime so starudiite nitu adr nitu kartica treba dosta e da znaes da pisis lenta, paten nalog I tovaren list. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #526 на: 27 Јануари 2015, 03:26:21 am »
Abe sea ti vozis gore pa zatoa se ponovi kamionite I so povratnite turi mozi da vi se pogodi 'opasna roba' pa zatoa da vi treba adr, nie vo formula1 so vozime so starudiite nitu adr nitu kartica treba dosta e da znaes da pisis lenta, paten nalog I tovaren list. ;D
Е тоа е... Горе со старудиите не се иде...
Лента... Се изнасмеав на еден постар шофер за тие ленти... Вика кога незнам кај сум ќе си пишам Шлегово.. Па он нека му ја мисли кај сум бил јас кога ќе ги прегледува лентите :D :D
Иначе и јас до сега што вртев на ленти беа камионите ако се „понови“... не сум ја употребил уште картицата, можда следниот камион ќе биде на картица....

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #527 на: 27 Јануари 2015, 03:35:00 am »
Ima I od ponovite do kaj 2005 odprilika so lenti taka mislam.

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #528 на: 27 Јануари 2015, 03:42:44 am »
Со ленти се до 2007 година... А Македонската работа е кога ќе увезеш камион да му го замениш тахографот на ленти за ако товараш турција или тука на балканов да фрлаш ленти...

Ама за да има шлаг на тортата... Швабата става казна од 3000 евра за променет тахограф. Го внесува бројот на шасија во компјутер и оп... камионот фабрички излегол со дигитал... каде е? :D
Па фино лепо сега почнале да ги враќаат полека назад дигиталните.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #529 на: 27 Јануари 2015, 03:46:46 am »
Tie so vozat nakaj Turcija I Irak nemaat potreba da menuvaat tahografi ionaka ne vozat regula ili bicat na magneti (ako ne mu pravat problem na kamionot) ili vozat na divo so ti doagja skoro isto kako so magneti samo malku poolesnitelno vo slucaj ako te fatat.
Taka vozat barem onie koi gi poznavam, ama se razmuabetivme...

Отсутен МулевР

• Редовен
  • Пораки: 1386
  • Велешанче
« Одговори #530 на: 27 Јануари 2015, 11:11:39 am »
Некој дане знае колку пари е полагањето на 16 години ?

+35% од обичните часови мислам.
а колку се обичните :D
Project car: Opel Kadett C
Daily 1: Opel Corsa E
Daily 2: Yugo Koral 1.1i

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #531 на: 27 Јануари 2015, 11:59:08 am »
12.000

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2837
  • Слобода или смрт
« Одговори #532 на: 27 Јануари 2015, 12:44:32 pm »
а да не знае некој и за А и Ц категорија колку се, да си фанам тоа редот, па за некоја година и да ги средам и тие Д,Е...
24к е за ц ако положиш се од прва. Ова е вкупна цена со лекарско, часови, испити, такси за полигон. Ова се информации од последниов месец.

Отсутен Боби Л.

• Редовен
  • Пораки: 1273
  • I live my life a quarter mile at a time...
« Одговори #533 на: 27 Јануари 2015, 18:00:40 pm »
Ај од камионџиите да ми кажи некој колку пари ги кошташе полагањето да знам да ги спремам евреите ;D
500 евра за Ц категорија пред 1 година полагав... Во АМСМ
околу 20.000 за Е категорија пред 4 месеци исто во АМСМ

Ако сакаш шлепер да возиш ти треба и:
Лиценца - 100 евра (јас полагав преку амсм ама исто ти е сегде)
Тахо картица - 50 евра (Се вади во македонија сообраќај кај соборна што е..)
АДР - дозвола за пренос на опасни материи.. Оваа немора за почеток да ја вадиш но пожелно е. Кошта околу 8000 колку што ми кажаа. Јас не ја вадев и немам намера да ја полагам во скоро време.

Фала Nakolce лиценци сертификати се ќе извадам да си имам црно на бело оти не се знај каква работа можи да излези :)
https://www.youtube.com/watch?v=-Lc9QZqITc4
Брзината не е опасна,туку будалата шo седи зад воланот :)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
« Одговори #534 на: 02 Март 2015, 13:28:38 pm »
Ајде една статистика. Откако е донесен законот да може да се полага на 16 години значи 2013 год се издале 178 возачки до сега. 86 од тие возачки се само во Охрид :) Во Битола и Прилеп само 2 :) Баш гледам една емисија се јавуваат луѓе, родители, инструктори од комисии итн.  Јас не би дозволил не би потпишал на мое дете да полага на 16 години но никогаш не вели никогаш така. Не мора секогаш да значи дека годините се мерило за зрелост, но генерално е така. Тоа е бре детиште, не ме зезај уште се сили пред друштво, не размислува за последици итн.

Убаво рече еден инструктор кој се јави, вика дете на 16 год не е спремно за во сообраќај,  возачката дозвола е документ да управувате со машина која е потенцијален убиец. Тоа не е играчка. Таа машина нема разум, разумот е возачот, механиката не познава разум, сообраќајот исто така.  И е сосема во право чоекот.
« Последно менување: 02 Март 2015, 13:55:13 pm Allexxander »

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5073
  • The Spartan General
« Одговори #535 на: 02 Март 2015, 14:21:54 pm »
Пред 10ина години од прва. Без негативни, без врски.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #536 на: 02 Март 2015, 16:19:38 pm »
Тестови положив пред 2 недели (без негативни поени), полигон положив вторникот, петок или вторник ќе полагам градска па ќе видиме.. :)
« Последно менување: 02 Март 2015, 19:43:21 pm Бузуки »

Отсутен Ichisima

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 169
  • Ербап
« Одговори #537 на: 02 Март 2015, 19:42:15 pm »
Убаво рече еден инструктор кој се јави, вика дете на 16 год не е спремно за во сообраќај, возачката дозвола е документ да управувате со машина која е потенцијален убиец. Тоа не е играчка. Таа машина нема разум, разумот е возачот, механиката не познава разум, сообраќајот исто така.

Потполно се сложувам иако положив на 16 години. Остај што машината нема разум, туку и тинејџерот зад воланот е тука некаде. Општо младиве живееме во Fast and Furious филм. Кога ќе ми текне што сум правел тазе положен, а дури сега сфаќам дека било живот/смрт. Инаку поминав тестови со 0 негативни, полигон од прва и градска од прва. :)

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
« Одговори #538 на: 09 Март 2015, 18:47:45 pm »
Ајде да се пофалам и јас  :D
Тестови положив на прва со нула негативни, полигон исто на прва, и гратска положив денес од втор пат и така  ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34146
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #539 на: 09 Март 2015, 18:53:07 pm »
Од втор пат а?

Ништо не праиме ;D