Автор Тема: Мислења и искуства за Laguna 1.9 dci  (Прочитано 10300 пати)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
Одг: Мислења и искуства за Laguna 1.9 dci
« Одговори #30 на: 27 Март 2012, 22:48:20 pm »
Во врска со турбото, тоа важи за редовно одржуван мотор во овластен сервис со оригинални делови. Тоа е познат проблем за тој мотор од тоа годиште, па јас само го спомнав. Понатаму ти си знаеш. Повелете читај: http://www.renaultforums.co.uk/showthread.php?t=59353

BTW, нека му е со среќа на тој што ќе земе такво ауто од Бугарија за 2600 евра.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #31 на: 27 Март 2012, 22:51:08 pm »
E de Gojdo, edna reparacija na turbina ke napravi vo provincija vo Bugarija (cenite se do 30-40% poniski od Sofija) i ke vozi bez maka. Ima milion placevi (morgi) za rashodovani koli, taka da moze da si zeme druga turbina od niv. Neka stavi na tie 3500 plus 500 EUR bi trebalo da ima ok vozilce.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #32 на: 27 Март 2012, 22:53:13 pm »
Ako e za taa cena so ja spomna Gojdo..... Stvarno e ogromen rizik
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен proff

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • no comment at the moment
« Одговори #33 на: 27 Март 2012, 22:53:29 pm »
Абе толку се :) А шо мислиш јас зедов поубаво ауто шо велиш ти за 4500Е ??? Ме кошта до сега 6500Е, а 3500 неможам да ја продадам. Па сите што ги продаваат по толку од 4800-5200, а ги купиле од 2500-3000Е... и затоа им стојат оти сакаат по 1500Е ќар да направат... ама помина тоа време.. сега плацовите тежат од возила ама кај се купувачите?
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #34 на: 27 Март 2012, 22:55:44 pm »
Taka e proff. Koj prodava sekogas gubi. Sepak Astra ne e los izbor. Barem imas salam dizel motor. Sepak Laguna za tie pari se isplati. Obavezno proverka i oci otvaranje saka. Ako naletas na dobar primerok ne se misli. No saka da izgubis vreme i da gledas i gledas i ne sam so salam mehanicar.

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #35 на: 27 Март 2012, 22:58:00 pm »
Абе со салам ја гледав и астрата ама кој можеше да знае дека по една недела ќе рикни бош пумпата? Тоа е.. се си сака к'смет...
Точно астрата е ракета за лагуна од 125 КС но сепак не се споредуваат...Лагуната е веќе лимузина..линија, комфор, вожња...
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14241
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #36 на: 27 Март 2012, 22:59:32 pm »
Гојдо ти велиш дека на некој му рикнало турбото на 80Ккм,на некој на 40Ккм,на еден тест на половна Рено Лагуна на 322Ккм нема гајле ниту турбото ниту моторот така да...Е сеа турбото е скапо,али репарација,на старо ова она се прави некоја комбинација,па сеа незначи дека ке рикни...

Профф,кај главната порта на Стив Наумов училиштето,има еден бел камион Ман кипер(се гледа на сликите),тука има и еден сервис,ако врвиш некогаш види разгледај или па јави му се
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #37 на: 27 Март 2012, 23:03:02 pm »
Toa da se e prasanje na k'smet. Ama da si znael za problemot na Opel Diesel DTI/DTH bi se spremil ili bi odel na druga marka (na pr. Reno, VW, Audi). Bar da nemas jadovi na VW pumpa i ne crkava, Reno nema pumpa itn. Treba lagunata da e daleku podoverliv avtomobil poradi poednostavenata konstrukcija (bez roto pumpa). 125 KS plus chip !!!!! Zamisli kombinacija. Ke leta najmalce ke se dobie bar 150KS sto e seriozna rabota za parite. Pa i neka imas kalkulirano edna reparacija na turboto (ama napravi go vo Bugarija vo provincijata, vo pati e poeftino). A dizajnot e super na Lagunata !

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #38 на: 27 Март 2012, 23:03:43 pm »
Овие дена поминувам секој ден.. нели пешки одам на работа :)

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #39 на: 27 Март 2012, 23:12:23 pm »
Еееее сега е доцна... сите ми велеа немој опел дизел ама ајде де... можи 5-6 бензинци пробвав и на крајот пак дизел зедов... јбг.. било за да биди... ако најдам добра лагуна во замена не размислувам повеќе ... и после тоа се разбира - ремап :) затоа како што реков пробав две лагуни со по 125 кс но немаат шанса со астрата со 130кс ... тоа е тоа

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #40 на: 27 Март 2012, 23:21:03 pm »
Opel dizel ne e do tolku los. Ednas ja pravis pumpata i si miren posle. A za idenje Lagunata so 125 KS i Opelot mislam deka vo start nema sporedba. A tek so remap lele lele ke bide avion !

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #41 на: 27 Март 2012, 23:30:54 pm »
Во моментот чиста лагуна е потрома од ремапираната астра... но, потоа... сигурно ќе биди интересно да се проба :) Marsher ќе има уште едно милениче во албумот :)

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6796
  • French diamond
« Одговори #42 на: 27 Март 2012, 23:45:09 pm »
Ако земиш ваква лагуна ќе ми бидиш идол да знајш  ;D И ќе мора да ме провозиш. Лагуна II ќе биди мојата следна кола, ја намеркав  уште пред една година  :) Само кеш, кеш е проблемот...

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #43 на: 27 Март 2012, 23:49:10 pm »
Договорено - ако земам :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14241
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #44 на: 28 Март 2012, 01:03:15 am »
Сега ја видов кај мене на семафори таа Лагуна бт-091-до,ако сакаш да ја видиш оди му утре
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D