Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Нели во суштина царина се става за да се заштити домашен производ од конкуренција? Што штитиме ние кога не произведуваме ништо
Цитат: Allexxander на 29 Јуни 2013, 18:14:54 pmТукушто успеав да се верификувам со картичка од тутунска ајде аирлија нека е (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..) Благодарност до Мартин Јас колку што имам сознанија од терна само до тутунска и поминува. Од UniBank и од STB не сака, ако некој успее со овие, нека каже комбо Земја/Банка.ЕдитЧ Гледам Охридска е во игра но ако некој знае за претходниве две нека каже, не ми се отвара во секој банка сметка.
Тукушто успеав да се верификувам со картичка од тутунска ајде аирлија нека е (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..) Благодарност до Мартин
definitivno e 22 evra max iznos za koj ne se plaka carina se nad toa simplakate, nego stoimli seuste za kompjuterski i avto delovibdeka ne se plaka, i dali e seuste za firma do 300 evra da moze da naraca reprezentativen materijal.....
Над 22 евра се плаќа ДДВ, над 45 царина и ДДВ.За дизни платив царина и данок пред некоја недела, секогаш и сум плаќал.