Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2900976 пати)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
Дуплиџо, а пуканките колку пари са на плажа?
И локомадес има ли?
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
@loopz пуканките, побратиме, се 50-80 леки (25-40 ден), има мини локумадес што се лапниголтни.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
А колку е температурата на водата ;D

• Легенда
  • Малерозен дрводарец
@loopz пуканките, побратиме, се 50-80 леки (25-40 ден), има мини локумадес што се лапниголтни.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5346
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
https://youtu.be/f-Z3CB1N1X8

30-та секунда, нели пешаците немаат предност на кружни текови?
Јас обично ги пуштам, ама колку што знам пешак на кружен тек е последен - треба сите да ги почека.

И уште една работа: ова е кружен тек со една лента, чисто да се нагласи. Дополнителни правила има за кружни текови со две или повеќе ленти.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34293
  • Таков е животот... јебига
https://youtu.be/f-Z3CB1N1X8

30-та секунда, нели пешаците немаат предност на кружни текови?
Јас обично ги пуштам, ама колку што знам пешак на кружен тек е последен - треба сите да ги почека.
Пешакот е на пешачки премин нема врска дали е на кружен, коцкасти, конусен или цилиндричен тек :) Има семафор? Нема, пешакот е прв.

Отсутен kokos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 207
кога сме на темата кружен тек на сообраќај еве едно подолго видео т.с цела емисија од една од подобрите продукции EmisijaSAT (ако не и најдобра) на овие простори, па кој сака има време или потреба може да си го изгледа:

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
 ;D

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
Утре планирам да идам накај Ѓорче, дали има друг пат без кружен тек, преку Хром некако да стигнам, малце страв ме фати и збунет сум, не ми се иде по булеварот.

• Легенда
  • Малерозен дрводарец
Качи се на Водно, па со параглајдер - уууОП!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Утре планирам да идам накај Ѓорче, дали има друг пат без кружен тек, преку Хром некако да стигнам, малце страв ме фати и збунет сум, не ми се иде по булеварот.
Преку плетвар.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
Плетват....Нема пат од Градско до Витола.Виа Игнација да ја вози чоек,подобро е.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5346
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Пешакот е на пешачки премин нема врска дали е на кружен, коцкасти, конусен или цилиндричен тек :) Има семафор? Нема, пешакот е прв.

Taка и јас мислев, aма дали е така?

„Pedestrians must always give way to vehicles at roundabouts.“
https://www.vicroads.vic.gov.au/-/media/files/formsandpublications/safety-and-road-rules/pedestriansandroundaboutsfactsheetjun11v7.ashx

https://www.goget.com.au/blog/how-to-give-way-to-pedestrians/
„Roundabouts can cause some serious confusion for both drivers and pedestrians. Contrary to when turning a corner, you're not required to give way to pedestrians crossing the road when you're turning left, right or going straight through a roundabout.„

Може да има разлики во правилата во разни држави, и како возач секако дека ќе пропуштам пешак на пешачки... Но како пешак, подобро да го знам ова. Не дека ќе рипам пред возила, ама да не ми се деси да рипам во муабети...  :)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14708
Уште правиме муабет за кружните текови?.

Just checking.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Се вртиме у круг ;D