Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2910479 пати)

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4022
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #18120 на: 20 Август 2018, 16:35:49 pm »
Зимоска кога падна единствениот снег во Скопје, еден морон со летни гуми и некое Стило ме удри позади додека чекав со Меганот на семафор.
На 9-ти Април ме викнаа од Нова осигурување - Албсиг да потпишам изјава дека се сложувам со проценката на штета од 16.000 денари. Потпишавме спогодба и на неа пишува дека ќе ми исплатат во рок од 14 дена.

Денес 18.08.2018 уште не ми исплатиле. Некни во Петокот се јавувам кај нив во финансии, прашувам има ли некој проблем? „Господине, нема проблем, ама имам многу штети за исплата а немам толку пари...“

Немаш толку пари? :D
„Ќе најдеме, во Понеделник ќе ве исплатиме“.
Викам, или најдете или извршителот ќе ви најде ;D

Мајку ви ваша преварантска ;D

Грешката ти е што си ги одбрал Албсиг.

Уште да можев да бирам кој ќе ме удри...

Каква иронија човече. На луѓе за еден ебен денар „финансиски долг“ по туѓа вина им прават социјални проблеми со извршители што дерат по 300 евра ко за добро утро. Да ти се серам и во државата и во племето, ова е се' само држава не.

A можиш и да им дадеш полномоштво на сервисот па они да се бркаат со осигурањето.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #18121 на: 20 Август 2018, 19:35:14 pm »
a можеш на 31-виот ден да си отидеш во својата компанија и да побараш да те обештетат они, преку национално биро... посекако национлно биро ке им наплати на осигурителната компанија и тоа со фиксен процент по ден каснење.. :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #18122 на: 20 Август 2018, 22:16:41 pm »
Зимоска кога падна единствениот снег во Скопје, еден морон со летни гуми и некое Стило ме удри позади додека чекав со Меганот на семафор.
На 9-ти Април ме викнаа од Нова осигурување - Албсиг да потпишам изјава дека се сложувам со проценката на штета од 16.000 денари. Потпишавме спогодба и на неа пишува дека ќе ми исплатат во рок од 14 дена.

Денес 18.08.2018 уште не ми исплатиле. Некни во Петокот се јавувам кај нив во финансии, прашувам има ли некој проблем? „Господине, нема проблем, ама имам многу штети за исплата а немам толку пари...“

Немаш толку пари? :D
„Ќе најдеме, во Понеделник ќе ве исплатиме“.
Викам, или најдете или извршителот ќе ви најде ;D

Мајку ви ваша преварантска ;D

Грешката ти е што си ги одбрал Албсиг.

Уште да можев да бирам кој ќе ме удри...

Каква иронија човече. На луѓе за еден ебен денар „финансиски долг“ по туѓа вина им прават социјални проблеми со извршители што дерат по 300 евра ко за добро утро. Да ти се серам и во државата и во племето, ова е се' само држава не.

A можиш и да им дадеш полномоштво на сервисот па они да се бркаат со осигурањето.

Секако, мајсторот во боја и кит го лакти ќе го пратам да се расправа со осигурања. Тоа би била добра сцена за филм на Чарли Чаплин.

Иначе денес платиле од Албсиг.

НАРАВОУЧЕНИЕ: овде нема држава, овде нема народ. Само стока и анархија. Земање иницијативата во свои раце, во спротивно гитла на Китка да пасеш трева.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4022
« Одговори #18123 на: 20 Август 2018, 22:19:21 pm »
Jaс така направив. Они си имаат адвокат и тој си се брка со осигурањето. Ја оставаш колата, ти кажуваат после што се договориле со проценителот и дали се согласуваш.

Си одиш и ја земаш напраена. Не чекаш и не се ебаваш со никој.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #18124 на: 27 Август 2018, 09:47:32 am »
Престигнував, проклетиот циган излезе од лентата, ќе ме убиеше, ми ја изгреба колата и ми го скрши ретровизорот, железо било се правело. Вика гледам на средниот не те видов, секој зема возачка кај нас.....

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7514
« Одговори #18125 на: 27 Август 2018, 11:30:36 am »
Недела 19:00, врне. Само што го спушташ плетвар, правец накај Росоман, една лента правец е тој пат, врнежливо беше и слабо можност за претекнување. Напред на колоната 2 камиона, товарени камења, возат 3-40км/ч макс. Така си тераат скоро еден саат, до уклучувањето за автопат кај Градско, а позади нив километарска колона. Значи толку безосетни луѓе, страшно нешто. Застани на прв паркинг батка, пушти ја колоната да те помине и тргни пак, имај малце осет ебати дебилот.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #18126 на: 27 Август 2018, 11:34:51 am »
Недела 19:00, врне. Само што го спушташ плетвар, правец накај Росоман, една лента правец е тој пат, врнежливо беше и слабо можност за претекнување. Напред на колоната 2 камиона, товарени камења, возат 3-40км/ч макс. Така си тераат скоро еден саат, до уклучувањето за автопат кај Градско, а позади нив километарска колона. Значи толку безосетни луѓе, страшно нешто. Застани на прв паркинг батка, пушти ја колоната да те помине и тргни пак, имај малце осет ебати дебилот.

Кога има таква работа и толкави километарски колони јас би завртел откај Кавадарци и ќе се закачам кај Неготино. Едно од нештата што ме вадат од такт е возење во бавна колона на магистрален/регионален пат затоа што има камикази што се престигаат едни со други во колоната.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #18127 на: 27 Август 2018, 13:20:55 pm »
Застанувам во Росоман кај пазарот да купам праски и грозје. Таму е населено место нели 50 дозволено и полна линија т.е. нема пртекнување.

Купив што купив, палам кола давам лев жмигавец да се уклучам гледам во ретровизор нема никој позади и тргам. Кога гледам од напред една будала од спротива со форд мондео 5 луѓе внатре накрцано претекнува цела колона на полна линија и дебилот ме гледа дека јас веќе тргнав малце и уште толку се слуша дава гас, си реков овој сака кај мене во кола да влезе. Милиметри беа во прашање што не се удривме директно. Каков дебил човече.....

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #18128 на: 27 Август 2018, 14:20:53 pm »
Вообичаено, те гледа и си вози. Среќа прикочив на кружниот на Саем да влезе лоботомизираниот со Меривата инаку џабе ми е предноста тоа што сум веќе во кружен тек со жмигавец со све. Зоља, само зоља.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #18129 на: 27 Август 2018, 14:23:14 pm »
Вообичаено, те гледа и си вози.

Е таа наглост никогаш не сум можел да ја разберам. Те гледа, вози мртов ладен, знае дека прави грешка. И ако биде беља или застанете еден спроти друг, излегува од кола те пцуе и ти вика: Знаеш ли кој сум јас?.   :-\
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #18130 на: 27 Август 2018, 14:39:32 pm »
Тоа е она истото дете што никогаш не му давале да си игра пошто било глупо. И станало џандар, соодветно.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #18131 на: 27 Август 2018, 15:05:35 pm »
Најубаво да се има една кола за кршење за вакви идиоти.

Отсутен TheForce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 546
« Одговори #18132 на: 27 Август 2018, 23:51:03 pm »
Морам да признаам дека многу пати ја имам читано темава само да видам дали имало mtb Mint боја Specialized точак што ве изнервирал :D

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1999
« Одговори #18133 на: 28 Август 2018, 16:49:45 pm »
Морам да признаам дека многу пати ја имам читано темава само да видам дали имало mtb Mint боја Specialized точак што ве изнервирал :D
Ако е релација автокоманда према центар на сабајле 2-3 пати начекав ваква боја точак не дека ме изнервира али доста опасно за мои очи изгледа кога завршува тротоарот кај сајмиште и сечењето на патот за надоле накај кружниот на тој дел и возењето по лентата кајшто секакви будали улетуваат на тоа мислев...

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #18134 на: 03 Септември 2018, 00:55:00 am »
Скопје..со своите нерамни шахти, преплавени жардињерии и пич блек неосветлени булевари со месеци ( кај МТВ).