Автор Тема: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?  (Прочитано 2713336 пати)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг:
« Одговори #12420 на: 25 Февруари 2016, 15:06:39 pm »
Ја не знам што не си ги однесеш дома чим е таква работата.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Одг: Што ве нервира во сообраќајот? Што ве изнервира денес?
« Одговори #12421 на: 25 Февруари 2016, 15:19:48 pm »
Ниту нив, ниту тие што се договарале они да бидат таму и невини деца да изгинат не би ги однел дома.

Јас сум за да одговараат, и верувам дека ќе одговараат. Е сега дали треба за тероризам, дали за убиство на службено лице да одговараат е правно прашање.
Според мене треба да одговараат и уште неколку други лица директно одговорни и потпишани за праќање на "нашите" во Куманово без јасни цели и подготвеност, но за нив може да очекувам или да не се покрене постапка или уставен да определи дека за тоа може Хорхе да ги помилува :)

Читајте убаво што пишувам, не колку да напишете нешто.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437
« Одговори #12422 на: 25 Февруари 2016, 15:34:10 pm »
Ја не знам што не си ги однесеш дома чим е таква работата.

Дома не, ама како аргати за на нива- би ги земал. ;D :D :D :D

Ако вината ја претставиме со 100%, овие што ги судат се виновни 20%, така да јас воопшто не ги обвинувам нив.

Цел град блокиран, божем го судат Тото Рина. :D :D :D

Друго нешто што ме изнервира денес.. по обиколница си терам лабаво на  темпомат 160.. еден дебил со фокусче претекнува бус, бусот вози 90, овој со 95 го претекнува...  откако го претекна (и мене ме врати на 90км/ч), се врати во средна лента и забрзуваше паралелно со мене до 180км/ч.. толку му беше максимумот изглеа, и го поминав... баш ме интересираше до колку ќе иде.  Најди му нзс. ретардиран дебил.

Отсутен JKD

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 231
« Одговори #12423 на: 25 Февруари 2016, 16:16:17 pm »
експерти...експерти everywhere

Отсутен JKD

• Јуниор
  • **
« Одговори #12424 на: 25 Февруари 2016, 16:16:59 pm »
Никој не ги криви МВР.
Работата е што огромниот застој во сообраќајот станува редовна појава секоја недела ради 5-6 копитари симнати од планина.
Можат да ги бутнат како стока во една скапана блиндирана марица и да ги пренсат до суд со цивилна придружба без никој ниту да знае кого, каде и зошто носат, а готовноста на МВР пак нека биде на највисоко ниво...не смета.
50 души у една марица,логично.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437
« Одговори #12425 на: 25 Февруари 2016, 16:17:13 pm »

Прост народ.. прост народ насекаде во границите на оваа држава. ;D :D

Гледај коли бе, листај огласите... не бистри политика :D

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #12426 на: 25 Февруари 2016, 16:21:27 pm »
Ниту знаеш што работам, ниту знаеш со кого се познавам, ниту знаеш до какви информации имаш пристап :)

Отсутен JKD

• Јуниор
  • **
« Одговори #12427 на: 25 Февруари 2016, 16:28:18 pm »
Ниту знаеш што работам, ниту знаеш со кого се познавам, ниту знаеш до какви информации имаш пристап :)
"не ме знаеш кој сум" а ? :D

Отсутен JKD

• Јуниор
  • **
« Одговори #12428 на: 25 Февруари 2016, 16:28:39 pm »

Прост народ.. прост народ насекаде во границите на оваа држава. ;D :D

Гледај коли бе, листај огласите... не бистри политика :D

истото ти го предлагам и тебе брат,ама не слушаш :D

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #12429 на: 25 Февруари 2016, 17:10:32 pm »
Па и не знаеш кој сум, а ни јас неам појма кој си ти, па и затоа не коментирам дали си експерт, незналица или не знам што :)

Не сум ја некоја битна фаца, да не ме разбереш погрешно, ама затоа што не знаеш кој сум, не можеш да лепиш етикети како ќе ти текне, без никаква основа :) Не е коректно, не за друго, макар и стварно појма да немам што зборам.

Отсутен JKD

• Јуниор
  • **
« Одговори #12430 на: 25 Февруари 2016, 17:20:15 pm »
Па и не знаеш кој сум, а ни јас неам појма кој си ти, па и затоа не коментирам дали си експерт, незналица или не знам што :)

Не сум ја некоја битна фаца, да не ме разбереш погрешно, ама затоа што не знаеш кој сум, не можеш да лепиш етикети како ќе ти текне, без никаква основа :) Не е коректно, не за друго, макар и стварно појма да немам што зборам.

не знам зашто се најде баш ти дека лично за тебе е,пошто е пишано со И што значи множина :D и ја не сум експерт,муабетите за америка се далеку од експертски,пошто таму нема тероризам јел  америка е крива за се,нели :D

јас само сакам да кажам,дека има професионалци во МВР кои ги работат овие планови и рути.На секое оклопно возило мора да има обезбедување,на секој затвореник по 2ца кој ќе го чуваат и ред други работи...башка ги носат од други градови,не можат да пуштат еден џип у пратња на сите тие муџахедини,кога знаеме каква ни е ситуациијава у државата.Последно што ни треба е било каков инцидент,затоа и толку многу полиција.Хеликоптери се ангажираат и за пратња на високи делегации,ама тогаш никој не соли памет дека трошеле многу бензин.Од горе се гледа многу подобро отколку од земја.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55052
  • Махер
Одг:
« Одговори #12431 на: 25 Февруари 2016, 17:25:41 pm »
Накратко:

Немора да се блокираат улици постојано за глупости.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #12432 на: 25 Февруари 2016, 17:29:22 pm »
Јас и спенсер пишавме само, така да ако е во множина ние двајца сме ;D

Иначе околу организацијата и носењето на затворениците појма неам, не ни коментирав за тоа. Јас од тоа што сум гледал како носат затвореници имало од двајца џандари на еден до неколку затвореници на еден џандар, али појма неам околу таа област, нит ме интересира.

Јас само кажав околу претходните случувања во Куманово, а за тоа имам информации кои стигнале до мене и кои верувам дека се точни, а се од различни извори и на слична работа посочуваат. Иначе ни за тоа се немам распрашувано, туку у неврзан муабет случајно сум дознал по нешто :)

На кратко: Да тераме за коливе, да не се замараме толку за глупости на форумов :)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #12433 на: 25 Февруари 2016, 17:32:12 pm »
Дали некој може да објасни како голема група терористи под полно вооружување, распалија по се живо, убија 8 полицајци, ранија 50, многу од нив ќе останат инвалиди, и на крај фино лепо си се предадоа со бели знамиња.
Мислам во ниедна земја вакви не можат да останат живи, после првиот мртов полицаец, тие си ја потпишале смртната казна. Овде се одвиваше војна, најтрулите терористи од косово водеа војна барикадирани во куќи ставајќи во опасност цело село со илјада жители. Како заврши една ваква акција со предавање. Па не возеле 200 на автопат, па да се предале на полицијата, убија и ранија 60 полицајци.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #12434 на: 25 Февруари 2016, 17:39:39 pm »
Вчера „Уставниот Суд“ одлучи дека може да се помилуваат терористи, педофили, тешки штеточини за државата итн итн... И вас ве чуди што и како можело нешто кај нас??

Што луѓе испогазија и утепаа по улициве (а богами и надвор од нив), и шо? Никому ништо.

5 минути пешачење покрај било која улица, ќе видиш барем 15 коли што поминале на црвено, преку 80% возачи што не даваат индикација каде ќе се движат, пешаци што трчаат каде и како ќе им прдне, точкари што возат по средина на булевар и се понашаат како тенк да возат, али ништо од тоа не е битно, битно е да казниш некој ако му рикнала сијалица...

Чудесии, чудесии евривер.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.