Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Нешто помалце од 200е, рисиверот - DM500HD (клон, не оригинал). Сецкањето е до шерингот, ако е добар шерингот нема да сецка. RG6 е кабелот, за губиток не би знаел, 25м не се премногу. Ако зимате заеднички тањир а посебни рисивери има 2 зезанции:1. Ако не земете мотор за антената ќе глеате само 1 сателит (пример германско или итаљанско или англиско скај)2. Ако земете мотор за антената ќе можете (во зависност од тоа како е позиционирана) да гледате неколку сателити, НО само еден ќе може да го контролира вртењето на антената, па и другиот ќе мора да го гледа истиот сателит. На некои сателити има повеќе пакети (на 19,2 има скај германско, шпански пакет и уште некои други на пр.)
Клабери, има ли некој со искуство со дримбокс , сакам да земам па ако некој нешто знае што да се земе , од кого , има ли фирми некои добри или поединци + за шеринг.Гледам има ресивери и со вифи па дали се ок.Мене вака на прва око ми фаќа 800 хд се вифи.Колкав минимум тањир треба?Кој мотор е подобар?Кое окце е најдобро?
би идел на оригинал уред,ако не е прескап.верувам дека е поквалитетен и не би имал никакви проблеми при користењето.знам дека сецкањето е до шерингот,ме интересираше колку кошта шеринг што не сецка никад дали не е попаменто да ставиме на сателитската 3-4 LNB-а(мислам дека вака се викаа) за да ги гледаме тие три-четири сателити што се?
Колку кешалица за Дримбоксот и шерингот?
Освен за да снимаш, служи ХДД-то за нешто друго или не мора да се стави?Кои се подобри ресивери?Зошто е еден подобар од друг?Имам тањир и остало, би земал ресивер и шеринг
Вчера ги гледав овие: VU+ Solo 2 или Duo 2. И мрсни и солени.Имаат перформанси, кои претпоставувам се неопходни за 1080 квалитет и да не одиш да мочаш додека чекаш да се обави некој таск, но скапи у ПМ...VU+ Solo 2 или Duo 2 даваат 1080p?Или шерингот не дава?Благодарам на инфото.