Автор Тема: BMW E46 320d  (Прочитано 76686 пати)

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2219
Одг: BMW E46 320d
« Одговори #60 на: 21 Јануари 2012, 23:28:32 pm »
убаво изгледа, со здравје да си ја возиш.....

тие афтермаркет сензорите што викаш за надворешна темп, би ти препорачал одма надвор и пошто колку што гледам немаш борд, купи си оригинал рачка со дугме за борд, монтирај и оди нека ти ја активираат софтверски.
а за рачката од мењач, чим си давал толку пари требало оригинална со илуминација да си нарачаш.

Mene ko original mi izgleda rackata so iluminacija.

Toa беше само како за пример, а на лицитација се добииваат за околу 20-тина евра плус поштарина, и рачката е ОЕМ парт, само не е толку зорт да ја земам сега
>>>>><<<<<

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1084
« Одговори #61 на: 22 Јануари 2012, 12:04:47 pm »

тие афтермаркет сензорите што викаш за надворешна темп, би ти препорачал одма надвор и пошто колку што гледам немаш борд, купи си оригинал рачка со дугме за борд, монтирај и оди нека ти ја активираат софтверски.
а за рачката од мењач, чим си давал толку пари требало оригинална со илуминација да си нарачаш.
Звонко, што мислиш дека може да се активира борд компијутер кај мојава Е46? за рачката не е проблем одма ја нарачувам
може на секоја, за да имаш борд на инструмент таблата, вака како што ти е сега, немаш ништо, со рачката можеш да гледаш надворешна температура (ако го нема сензорот за надворешна темп во предниот браник, инсталација има сигурно само треба да го поврзеш), плус имаш просечна потрошувачка, км уште колку можеш со тоа гориво да поминеш, просечна брзина.......сега вака треба да имаш само саат.

Отсутен zvonkog

• Редовен
« Одговори #62 на: 22 Јануари 2012, 12:09:51 pm »

Mene ko original mi izgleda rackata so iluminacija.

Toa беше само како за пример, а на лицитација се добииваат за околу 20-тина евра плус поштарина, и рачката е ОЕМ парт, само не е толку зорт да ја земам сега

ако е за пример, ама и по изглед и по објаснување нигде не пишува дека е оригинал нити па има парт но., а и фонтот не е како што треба, а овие на ибеј, некогаш пишуваат дека е оем само ради тоа што пасува на колата.

само за ова треба да пуштиш напојување, обично го зимаат од прекидачот за парк-четири жмигавци....или од прекидачите за прозори

а може и вака,
http://www.diymybmw.com/e46/oem-illuminated-gear-knob-installation/
« Последно менување: 22 Јануари 2012, 12:33:12 pm zvonkog »

Отсутен Vladeee

• Редовен
« Одговори #63 на: 22 Јануари 2012, 12:50:51 pm »

[/quote]
Звонко, што мислиш дека може да се активира борд компијутер кај мојава Е46? за рачката не е проблем одма ја нарачувам
[/quote]
може на секоја, за да имаш борд на инструмент таблата, вака како што ти е сега, немаш ништо, со рачката можеш да гледаш надворешна температура (ако го нема сензорот за надворешна темп во предниот браник, инсталација има сигурно само треба да го поврзеш), плус имаш просечна потрошувачка, км уште колку можеш со тоа гориво да поминеш, просечна брзина.......сега вака треба да имаш само саат.
[/quote]
OД кога ќе ја инсталирам рачката треба да ја носам да ја стават на комп? Го прави тоа некој во Ск? или само треба да го рестартира комп?
>>>>><<<<<

Отсутен zvonkog

• Редовен
« Одговори #64 на: 22 Јануари 2012, 12:54:44 pm »
може да ти го активира било кој со оригинална дијагностика, ако знае и ако сака
сам не можеш....

иначе може во маккар, џеповски млади и стари, даим, мислам дека и во ом, тие се во ск, само препрашај пред било што да правиш.

Отсутен Vladeee

• Редовен
« Одговори #65 на: 22 Јануари 2012, 13:03:39 pm »
Данке Звонко, се читам по англискиве форуми, што и како. Уште неможам слики да најдам како се менува рачката... Не ми се верува дека само заради едно копче нема борд .... смешки  ;D ;D ;D
>>>>><<<<<

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55149
  • Махер
« Одговори #66 на: 22 Јануари 2012, 13:04:57 pm »
Данке Звонко, се читам по англискиве форуми, што и како. Уште неможам слики да најдам како се менува рачката... Не ми се верува дека само заради едно копче нема борд .... смешки  ;D ;D ;D
Jaс за истото се смеам што за едно копче немам круз контрола, ама тоа е. :)

Отсутен Vladeee

• Редовен
« Одговори #67 на: 22 Јануари 2012, 13:06:36 pm »
Швабиве не се нормални  ;D ;D ;D или заборавиле дека постојат форуми  ;D ;D ;D
>>>>><<<<<

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #68 на: 22 Јануари 2012, 17:28:36 pm »
Швабиве не се нормални  ;D ;D ;D или заборавиле дека постојат форуми  ;D ;D ;D

И да знајш Владе дека не се :) За таа кола да нема е мизерија, уште по мизерија е 90% од половците ко моено немет, а 120- 130е доплата е коа се нарачува ... а кој век сме да го :S

Отсутен Vladeee

• Редовен
« Одговори #69 на: 22 Јануари 2012, 17:45:05 pm »
Кој шваба го интересира колку му троши  ;D ;D ;D Мада гледм многу функции може да се отклучат со него, од покажување на волтажата на акумулатор, до дигитални обртаи
>>>>><<<<<

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #70 на: 22 Јануари 2012, 17:49:08 pm »
Абе си има и во то убајна .. има доста корисни информации и намени ... ако се порврзи со радио на него имаш сите информации од навигација цд све тоа .. плус подетални информации за дијагностика, не само ке свете нешо, па кој незнае нека бара по книгине шо е ..

Многу битно зимски услови да се знае температура според мене ..

Отсутен Vladeee

• Редовен
« Одговори #71 на: 22 Јануари 2012, 17:53:29 pm »
Не за џабе швабата ставал афтер маркет сензори, само не бил информиран како македончето  ;D ;D ;D
Не за џабе викам, форумите се мајка за вакви работи
>>>>><<<<<

Отсутен zvonkog

• Редовен
« Одговори #72 на: 22 Јануари 2012, 20:28:55 pm »
Кој шваба го интересира колку му троши  ;D ;D ;D Мада гледм многу функции може да се отклучат со него, од покажување на волтажата на акумулатор, до дигитални обртаи
ова нема врска со борд-от, скриените функции се активираат преку инструмент таблата, а ако те интересира што и како значат еве бујрум читај, успат ако не си имал бмв досега, ќе откриеш и некои други ситници за колата:
http://www.sal-e.net/node/147

еве и за рачката едно кратко објаснување за целата постапка за промена и активирање
https://wiki.bentleypublishers.com/display/tech/On-board+computer+retrofit+for+1999+-+2005+3+series+%28E46%29

Отсутен Vladeee

• Редовен
« Одговори #73 на: 22 Јануари 2012, 20:43:10 pm »
Кој шваба го интересира колку му троши  ;D ;D ;D Мада гледм многу функции може да се отклучат со него, од покажување на волтажата на акумулатор, до дигитални обртаи
ова нема врска со борд-от, скриените функции се активираат преку инструмент таблата, а ако те интересира што и како значат еве бујрум читај, успат ако не си имал бмв досега, ќе откриеш и некои други ситници за колата:

еве и за рачката едно кратко објаснување за целата постапка за промена и активирање
https://wiki.bentleypublishers.com/display/tech/On-board+computer+retrofit+for+1999+-+2005+3+series+%28E46%29

Звонко што да ти кажам , освен имаш пиво од мене за ова  ;D ;D ;D
>>>>><<<<<

Отсутен zvonkog

• Редовен
« Одговори #74 на: 22 Јануари 2012, 20:49:07 pm »

Звонко што да ти кажам , освен имаш пиво од мене за ова  ;D ;D ;D