Автор Тема: МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ  (Прочитано 656608 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54983
  • Махер
Одг: МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ
« Одговори #3720 на: 01 Април 2024, 21:00:48 pm »
Женами има 15 про мах, јас с24у, сака да ми го земи самсунгот  :) 15ката п.м беше малку подобар од 23у, ама од 24у тешко.
Ајфон има само подобар звук/подлабок и толку, а да и издржливост има добра, 20 пати е паднат и нема ни гребка
Што разлика најде меѓу с23у и с24у да ми е да знам! :)

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3774
« Одговори #3721 на: 01 Април 2024, 21:28:05 pm »
Може мисли С22У наместо С23у

Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54983
  • Махер
« Одговори #3722 на: 01 Април 2024, 21:31:38 pm »
Може мисли С22У наместо С23у
Тоа држи вода, таму има голема разлика. Поготово ексинос с22у ако е.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6841
  • French diamond
« Одговори #3723 на: 01 Април 2024, 21:44:15 pm »
23јката знаеше да подзакочи, има полоша камера и држи помалку батерија. Едниот има 8гб рам, другиот 12 плус подобар процесор, лета.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2211
« Одговори #3724 на: 02 Април 2024, 07:52:54 am »
Си користел ли Ајфон некогаш?
Јас прв пат се префрлив на Ајфон во 2020та. Буквално не се замарам со мобилен веќе. Пробај користи Ајфон барем 3 месеци па ќе сфатиш што е поентата.

Не, онака ги хејтам затоа што се скапи  :-\

Корисник на Ајфон од 3GS, 4s, 5s, 7 и последно што користев е 15 Pro (3-4 недели) како заменски службен. Не ми требаат „барем 3 месеци“ да утврдам дека е полу-преценето ѓубре и дека воопшто не е за power user-и. Барем јас се сметам за таков. Да ми го подарат сега - ќе го продадам утре. Ужасни рестрикции во секој поглед во споредба со open-source-от од другата страна, ужасни недостатоци на ОСНОВНИ работи што треба да ги има еден мобилен оперативен систем.

Многу добро ги знам како беа и како се.
И не само Ајфон, ги пратам (како ИТ гик, таканаречено) Епл општо уште од времето на Macintosh (1995, 1996-та), iMac (оние колоритните all-in-one компјутери), дури кога го градеа и Apple Park (онаа кружната зграда) пратев и гледав видеа за текот на изградбата, имаше еден со дрон, снимаше секој месец како апдејт.
И по мене - она што сега ЕУ им го прави им е премалку. Им треба уште наметнување на олабавување на умрените рестрикции што го имаат во тој екосистем. Да беа Епл Финци - до сега ќе згаснеа како тогашниот фински гигант. Епл е перјаницата на американската ИТ индустрија (ниту Гугл, ниту Мајкрософт се, иако вториве треба да се) и како таков има мал милион предности и дозвола да прави и ограничува работи што немаат никаква логика во мобилниот свет во 202x година.

Јас бев еден од ретките во Македонија што се замараше со џејлбрејк уште од времето на Cydia (redsn0w, Evasi0n, Pangu...) , па дури си имам пишувано со некои од авторите на твиковите како да ги подобрат.
Таа сцена намерно ја убија и згаснаа. Беше се што еден Ајфон требаше и мора да биде, софтверски.

Но не само Епл, корисник сум на Samsung (S2, S3, S7 и последново S23 Ultra), на Xiaomi (Mi Note 10, 12T Pro).
Лично, тврдам дека Хуавеи да не ги скастреа софтверски - ќе ги претркаа и двата Андроид производители, посебно па Корејците кои во последно се станати тешки Apple-wannabees
« Последно менување: 02 Април 2024, 08:09:07 am balanar »

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2055
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #3725 на: 02 Април 2024, 08:18:56 am »
Редми е најбоЉи телефон  ::) ::)

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3838
« Одговори #3726 на: 02 Април 2024, 08:45:37 am »
Узми шаоми брате, најбољи однос уложено - добивено :D

Јас искрено незнам што е фркава со ценава толку. Се слагам дека телефоните се станати прескапи како и се, но конкретно со Ејпл, почетната е повисока ама после вреди повеќе телефонот.
Порано ќе земев за 1000 евра Андроид и по 2 години вредеше 250/300 евра(S10 последно), сега последно пред овој телефон имав Apple 12 Pro, мислам го земав 70-72к ден (Телеком, Јануари 2021) и во Јануари 2023 го продадов 550 евра, 50% од првобитната цена е тоа, додека Андоридите ги продавав по макс 30% од цената по која што сум го купил, еве и да не ме бива мене за продажба ама над 35% не може да се земе така да тука некаде му иде со парите. Даваш повеќе ама и повеќе вреди телефонот и тоа е тоа, како Голф :D
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1718
« Одговори #3727 на: 02 Април 2024, 08:56:59 am »
Си користел ли Ајфон некогаш?
Јас прв пат се префрлив на Ајфон во 2020та. Буквално не се замарам со мобилен веќе. Пробај користи Ајфон барем 3 месеци па ќе сфатиш што е поентата.

Не, онака ги хејтам затоа што се скапи  :-\

Корисник на Ајфон од 3GS, 4s, 5s, 7 и последно што користев е 15 Pro (3-4 недели) како заменски службен. Не ми требаат „барем 3 месеци“ да утврдам дека е полу-преценето ѓубре и дека воопшто не е за power user-и. Барем јас се сметам за таков. Да ми го подарат сега - ќе го продадам утре. Ужасни рестрикции во секој поглед во споредба со open-source-от од другата страна, ужасни недостатоци на ОСНОВНИ работи што треба да ги има еден мобилен оперативен систем.

Многу добро ги знам како беа и како се.
И не само Ајфон, ги пратам (како ИТ гик, таканаречено) Епл општо уште од времето на Macintosh (1995, 1996-та), iMac (оние колоритните all-in-one компјутери), дури кога го градеа и Apple Park (онаа кружната зграда) пратев и гледав видеа за текот на изградбата, имаше еден со дрон, снимаше секој месец како апдејт.
И по мене - она што сега ЕУ им го прави им е премалку. Им треба уште наметнување на олабавување на умрените рестрикции што го имаат во тој екосистем. Да беа Епл Финци - до сега ќе згаснеа како тогашниот фински гигант. Епл е перјаницата на американската ИТ индустрија (ниту Гугл, ниту Мајкрософт се, иако вториве треба да се) и како таков има мал милион предности и дозвола да прави и ограничува работи што немаат никаква логика во мобилниот свет во 202x година.

Јас бев еден од ретките во Македонија што се замараше со џејлбрејк уште од времето на Cydia (redsn0w, Evasi0n, Pangu...) , па дури си имам пишувано со некои од авторите на твиковите како да ги подобрат.
Таа сцена намерно ја убија и згаснаа. Беше се што еден Ајфон требаше и мора да биде, софтверски.

Но не само Епл, корисник сум на Samsung (S2, S3, S7 и последново S23 Ultra), на Xiaomi (Mi Note 10, 12T Pro).
Лично, тврдам дека Хуавеи да не ги скастреа софтверски - ќе ги претркаа и двата Андроид производители, посебно па Корејците кои во последно се станати тешки Apple-wannabees
Имаме различни потреби во однос на мобилен телефон.

За мене Ајфон е подобар бидејќи не се замарам дали функционира или не функционира.

А и тоа power user на мобилен телефон никогаш не успеав да го сфатам.

Кажав и погоре, за мене најдобар телефон на светов и веков беше Lumia 930.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5039
  • The Spartan General
« Одговори #3728 на: 02 Април 2024, 09:01:27 am »
Windows телефоните имаа одличен кориснички интерфејс, интеграција со мајкрософт услугите/светот, беа одлично оптимизирани за таков ограничен хардвер и имаа одлични функции кои ден денешен ги имаат копирано и андроид и иОС.

Ама, сепак не успеа затоа што во основа секој човек е ирационален мајмун што уствари и баш не знае што сака.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Jimny

• Редовен
« Одговори #3729 на: 02 Април 2024, 09:09:58 am »
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=xHAII0glx64 зошто не се покажува сликата  пред видеото не знам copy paste на видеово правам и постирам тоа е тоа - шаоми са кишобраном то је то

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2785
« Одговори #3730 на: 02 Април 2024, 10:36:25 am »
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=xHAII0glx64 зошто не се покажува сликата  пред видеото не знам copy paste на видеово правам и постирам тоа е тоа - шаоми са кишобраном то је то

а да пробаш вака? Многу посимпатични ќе ти бидат постовите одколку само рандом букви да гледаме без контекст без ништо.

Отсутен Bravo

• Редовен
« Одговори #3731 на: 02 Април 2024, 16:00:26 pm »

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Jimny

• Редовен
« Одговори #3732 на: 02 Април 2024, 16:05:26 pm »

а да пробаш вака? Многу посимпатични ќе ти бидат постовите одколку само рандом букви да гледаме без контекст без ништо.

Просветли ме друже како така да испадне отварам видео на јутубе копирам https://www.youtube.com/watch?v=U81fvRwP0CU отварам таб тука не испаѓа како слика да се кликне на видео , опиши како без тоа https ли с екопира просветли ме

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6737
  • Бенве сие бенве
« Одговори #3733 на: 02 Април 2024, 16:21:09 pm »
Ајфон, диор саваж, голфче…. Ќе се искинеш од дупење.

« Последно менување: 02 Април 2024, 18:14:08 pm MAPJAH »

Отсутен Bravo

• Редовен
« Одговори #3734 на: 02 Април 2024, 17:27:53 pm »
Ајвон, диор саваж, голфче…. Ќе се искинеш од дупење.

Голфот сам ебе.