Автор Тема: Suzuki Baleno 1.2 Hybrid 2018  (Прочитано 1187 пати)

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6858
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Одг: Suzuki Baleno 1.2 Hybrid 2018
« Одговори #15 на: 08 Октомври 2025, 12:16:40 pm »
А сега колку е ново?

Нема ново, го скинаа моделот и на СУВ-ој се префлија во Сузуки, гледам на вики во Индија го кренаа да личи на џипче, во склоп на трендовите.

Присутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2222
« Одговори #16 на: 08 Октомври 2025, 13:19:30 pm »
Епа тоа е и поентата. Ако го има да се купи на ново, вреди да се споредува со таа цена.

Бидејќи во меѓувреме се случи тешка инфлација и уште потежок грабеж од кој стигне.

Отсутен Lone

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 116
« Одговори #17 на: 08 Октомври 2025, 14:23:27 pm »
Едвај чекам вие да продавате коли па да видам дали ќе продавате по цена од пред 8 години или ќе сакате највеќе што е можно да земете 😀

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6858
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #18 на: 08 Октомври 2025, 14:30:43 pm »
Абе многу сакаа повеќе, ама ретко кои зедоа.  ;D

Отсутен Slipknot

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 62
« Одговори #19 на: 08 Октомври 2025, 15:13:30 pm »
Бидејки сум во потрага на возило, а во 2018 сакав да купам ново возило ама излегоа други планови, можам да кажам дека Corolla,Kia,Hyundai, Skoda Octavia и уште неколку такви модели што сум ги гледал ги продаваат со по 100к километри  по цена колку што се купени и интересно е што стојат на огласи долго време.Исто така има огласи со кола стара 2-3 години а ја продава по  цена колку нова (има 2-3 огласи на corolla),или не сакаат да ја продадат или мислат дека некој е глуп.

Отсутен Tomor

• Почетник
  • *
  • Пораки: 2
« Одговори #20 на: 08 Октомври 2025, 16:47:22 pm »
М/Т или Аутомат е?подетално

Manuelen menjac e.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3237
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #21 на: 08 Октомври 2025, 19:02:24 pm »
М/Т или Аутомат е?подетално

Manuelen menjac e.
како работи мењачот у прва мазно ли влегува? Сузуки го има тој проблем со мењачи на сите модели не дека е проблем ама иритира.Со среќа продажба ако извадиш таа цена алал ти вера.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3237
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #22 на: 08 Октомври 2025, 19:24:19 pm »
Отприлика вака, ставив километража и година и моторизација според дадените параметри од огласот:

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Плус 40% груби давачки за увоз околу 10к.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Не е баш така есапот, пошто не е оваа увезена, ами од тука купена и возена по македонски макадам :) Ама нејсе, ете нека е и 40% давачки, пак не е 12к :)
12 Нема шанси да отиде,дај боже нек си продаде човек ама ја искрено мислам дека не.Иначе едно балено лани со човек се сретнав во Миркат старо 6 години има поминато 4 илјади или 5 илјади км синот сожена заминал странство он пензионер никаде не го вози ама еднаш годишно менува уље 4 или 5 илјади има поминато викам Чичко ако го продаваш прашај синот ке ти го купам нене вика го чувам у гаража за кога ке се вратат :D по ново здравје има и такви коли ете се уверив не возени сплет на околности некој замине и си стои кола

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1886
« Одговори #23 на: 08 Октомври 2025, 19:46:54 pm »
Бидејки сум во потрага на возило, а во 2018 сакав да купам ново возило ама излегоа други планови, можам да кажам дека Corolla,Kia,Hyundai, Skoda Octavia и уште неколку такви модели што сум ги гледал ги продаваат со по 100к километри  по цена колку што се купени и интересно е што стојат на огласи долго време.Исто така има огласи со кола стара 2-3 години а ја продава по  цена колку нова (има 2-3 огласи на corolla),или не сакаат да ја продадат или мислат дека некој е глуп.

Живеат во заблуда дека ќе си купат нова кола а старата што ја возеле со години ќе ја продадат за иста цена или поскапо од што ја земале. Имаше тука еден продаваше Сузуки Свифт поскапо него што го купил, од опрема има вградено плус наслонувач на рака што не доаѓало сериски, на крај ја даде на овие Голден Кар мислам.

Да не збориме што до сега се што сум возел, апсолутно секогаш увезените коли биле далеку постегнати од колите купени и возени во МК. Нормално збориме за коли купени за лична употреба не препродавачи што увалуваат за профит.

Пример сега како што спомна имаш Корола за 20к евра, а некои Короли од 2022ра ги продаваат за 18,19к евра, што ниту ја знаеш дали е враќана, дали е мавната па правена, ниту дали се учел на неа да вози или знае да вози.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14779
« Одговори #24 на: 10 Октомври 2025, 09:17:50 am »
Како и другите Сузукија на форумов што беа малку нереални понуди