Автор Тема: Mercedes w204 C250 CDI  (Прочитано 459 пати)

Отсутен Martin Martin

• Почетник
  • *
  • Пораки: 1
Mercedes w204 C250 CDI
« на: 19 Јули 2025, 19:02:04 pm »
Здраво друштво, нов сум овде. Барам совет/помош за Мерцедес Ц-класа 250 дизел ( w204 модел ).

Ми пука усисната грана веќе по втор пат во рок од 6 месеци. Некој со исто/слично искуство да сподели информации или да даде некој совет.

Читам по странски форуми дека ова се случува ради тоа дека усисната грана на овој модел е пластична. Исто гледам "нагоре" како решение избираат афтермаркет алуминиумска усисна грана.

Сакам да прашам дали некој кај нас имал вакво искуство и како го решил проблемот. Секој совет е добредојден.

Фала однапред.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5197
Одг: Mercedes w204 C250 CDI
« Одговори #1 на: 19 Јули 2025, 19:36:17 pm »
Здраво друштво, нов сум овде. Барам совет/помош за Мерцедес Ц-класа 250 дизел ( w204 модел ).

Ми пука усисната грана веќе по втор пат во рок од 6 месеци. Некој со исто/слично искуство да сподели информации или да даде некој совет.

Читам по странски форуми дека ова се случува ради тоа дека усисната грана на овој модел е пластична. Исто гледам "нагоре" како решение избираат афтермаркет алуминиумска усисна грана.

Сакам да прашам дали некој кај нас имал вакво искуство и како го решил проблемот. Секој совет е добредојден.

Фала однапред.
Stavas nova ili polovna so bog znae kolku pominato?
Jas bi stavil bilo sto sto nema da e plastika

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
Одг: Mercedes w204 C250 CDI
« Одговори #2 на: 19 Јули 2025, 20:57:30 pm »
Јас кај мене ја сменив со Пиербург(оем) 280е нова.Многу растурање има дур стигниш до неа.
Имаш друг проблем.
Јас ја сменив пошо имав проблем со моторчето за лептирите,па да не играм со чистење па бидува не бидува работата,ја сменив за нова.
Старата,оригиналот ја чувам и треба само чистење.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D