Автор Тема: Купувам Бензинец  (Прочитано 2169 пати)

Отсутен Knight_

• Редовен
  • Пораки: 1277
Одг: Купувам Бензинец
« Одговори #30 на: 10 Март 2025, 18:25:50 pm »
Тука на форумот наш член си направи сам ревизија на тој модел (во врска со ланчето), така да мислам дека се отстранува проблемот, дали беше @Knight_ членот, ако не сум побркал нешто

Да јас имав астра К 1.6 д. Одличен мотор, осетно по силен од конкуренција. Проблем до 2018 затегачот на ланецот. Ланецот не е проблем. Сум искомуницирал со неколку луѓе што го имаат истиот мотор сите задоволни, ама затоа на опел клуб на фб све се доктори за мотор сите мани му ги знаат а не го ни виделе како изгледа не па некој искуство да имал со истиот. Гарантирам дека за разлика од новиов пежов 1.6 што оди во форд волво е 100 пати подобар. Сакав аутоматик бев решен 308ца да зеам 1.6 и се откажав мноооогу лоши искуства има со нив.

Едит
Бившата моја астра е на продажба доколку се реши членот.

Отсутен M.Meskov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 407
« Одговори #31 на: 10 Март 2025, 20:04:09 pm »
Да ја видов  темата а и по интернет доста прочачкав за тој мотор , како и да е замената на по мала километража е неопходна и ја елиминира таа опција поради комплексноста на зафатот

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #32 на: 14 Март 2025, 17:19:13 pm »
Тука на форумот наш член си направи сам ревизија на тој модел (во врска со ланчето), така да мислам дека се отстранува проблемот, дали беше @Knight_ членот, ако не сум побркал нешто

Да јас имав астра К 1.6 д. Одличен мотор, осетно по силен од конкуренција. Проблем до 2018 затегачот на ланецот. Ланецот не е проблем. Сум искомуницирал со неколку луѓе што го имаат истиот мотор сите задоволни, ама затоа на опел клуб на фб све се доктори за мотор сите мани му ги знаат а не го ни виделе како изгледа не па некој искуство да имал со истиот. Гарантирам дека за разлика од новиов пежов 1.6 што оди во форд волво е 100 пати подобар. Сакав аутоматик бев решен 308ца да зеам 1.6 и се откажав мноооогу лоши искуства има со нив.

Едит
Бившата моја астра е на продажба доколку се реши членот.

https://reklama5.mk/AdDetails/Index?ad=5313593

Астрата ја поседувам јас веќе 6 месеци и е на продажба. Јас лично и поминав 8000 километри и нема никакви забелешки. Ако си заинтересиран контактирај ме.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10212
« Одговори #33 на: 14 Март 2025, 17:52:18 pm »
Ова ми се сопаѓа ;D

Цитат
Ve molam da ne ja sporeduvate so kola od plac.

Отсутен M.Meskov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 407
« Одговори #34 на: 15 Март 2025, 17:11:46 pm »
Da kako I na poveketo motori na lanec ne e problem lanecot tuku klizacit I zategacot. No so redovno servisiranje I promena nema problem.
Vi blagodaram za ponudite no dokolki bi se odlucil za dizel toa ke bide isklucitelno avtomatik