Автор Тема: Skoda Octavia Combi Style 1.5 eTSI DSG  (Прочитано 14763 пати)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Одг: Skoda Octavia Combi Style 1.5 eTSI DSG
« Одговори #120 на: 22 Септември 2025, 20:03:05 pm »
Другар ќе продава 225/50/17 Continental PremiumContact 7 возени 5000 и нешто километри, годинава купени.

Го натерав да ја продава колата со старите гуми, па овие башка да ги шитка - купецот на колата сигурно нема да го земе во предвид тоа што коштале 42 бона нови.

Ако сакаш и ваква некоја комбинација, да ве спојам.

П.С. Ја потепа од возење, свака част! ;D

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3696
« Одговори #121 на: 22 Септември 2025, 21:28:36 pm »
Интересно.
Иако преферирам нови, нека каже цена, па може ќе се пишманам, башка и моделот ми е во потесен избор. :D

Па за возење ја купив :P
Уште месец дена 2 години кај мене, па уште наредни 3, ќе видиме колку ќе сврти, типувам на 190-200к :D

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4394
« Одговори #122 на: 23 Септември 2025, 08:36:33 am »
На таа км што ја возиш ја искрено не би размислувал ништо подоле од премиум гума, колку и да кошта. Ако има можност да се иде со помал број на тркало за да не плаќаш толку многу по гума, ама па треба да даваш пари за нови бандаши :)

Присутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6433
« Одговори #123 на: 23 Септември 2025, 08:40:53 am »
Каков е твојот впечаток од менувачот?

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #124 на: 23 Септември 2025, 08:58:46 am »
На таа км што ја возиш ја искрено не би размислувал ништо подоле од премиум гума, колку и да кошта. Ако има можност да се иде со помал број на тркало за да не плаќаш толку многу по гума, ама па треба да даваш пари за нови бандаши :)
На 30-40К годишно и најлоши Кинески да монтира ќе ги истроши дур ги изгубат возните карактериатики.😂
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2614
« Одговори #125 на: 23 Септември 2025, 09:54:05 am »
Не знам дали сум во право ама мислам обратно. Ако ги пегла летните гуми за две сезони, и средна класа на гума би завршила работа.
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #126 на: 23 Септември 2025, 10:12:58 am »
Премиум гума ти дава подобра комоција, побезбедно возење во сите услови. Дали 10000 дали 40000 годината - небитно.

Единствена логика за средна класа на гума е ако ја возиш колата претежно градска.

Ниска класа на гума - ако си таксист или возиш Југо.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3696
« Одговори #127 на: 23 Септември 2025, 19:40:37 pm »
Не размислувам воопшто за пониска класа на гума. Или ќе ставам исти, или Goodyear Assy, Premium Contact 7 или Ultra Contact.

Каков е твојот впечаток од менувачот?

Не знам што би ти одговорил, во спорт мод ми е одличен, во драјв е супер ама споро реагира.
На сето тоа ќе го додадам и моторот, на ниски вртежи е по тром и веројатно поради тоа и менувачот ми делува споро, генерално земено склопот е супер АМА, следно возило ако е бензин повторно нема да биде под 2.0, шанси нема!

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4394
« Одговори #128 на: 23 Септември 2025, 19:47:00 pm »
Не знам дали сум во право ама мислам обратно. Ако ги пегла летните гуми за две сезони, и средна класа на гума би завршила работа.
Мојата логика е дека колку повеќе возиш, повеќе ризични ситуации може да ти се десат, и со премиум гуми тој ризик се намалува.