Имам пишувано и пред некое време. Ги возам Sava Eskimo HP2 на БМВ е46 (ја напоменувам колава дека со задна влеча, не оди на снеК и сл). Сум ги возел на снег, дожд, суво, ладно. Плетвар го поминувам во сите услови што ги набројав. Значи во сите временски услови и сум немал никаква мака. Не возам воопшто дефанзивно.
Лани имав дешавка да го згрешам патот накај Вигла. Еден пат оди преку Лерин, а другиот пат оди директно на Вигла но не го чистат од снег и се води како затворен, ама навигација јбг.
@vladic3110 сигурно го знае затворениот пат. Единствено имаше ловџии кои беа пешки и јас со колава. Патот беше целосно со подмрзнат снег и имаше направени шини. Без никаков проблем се качував по тоа угорниците и кривините се додека не стана снегот преголем и колава ми се обеси (спуштена е со Eibach спирали) на средишниот дел од шините. После исклучив DSC и успеав да се одглавам и да се враќам на назад. Лоша работа во случајов беше што стварно добро се покажаа гумите, инаку ќе почнев да се лизгам уште додека бев долу и ќе си се вратев назад порано
Вие што не сте задоволни од НР2, или сте навикнати само на премиум (кои имаат не знам какви перформанси) или ги имате извозено на топло време или лошо ги складирате. 4то нема