Автор Тема: Средство против замаглување на стакла  (Прочитано 29460 пати)

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6488
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Одг: Средство против замаглување на стакла
« Одговори #90 на: 27 Јануари 2025, 07:48:12 am »
Пена за бричење, имаше видео дали Крисфикс или некој друг и таа се покажа најдобра.

Јас немам пробано сеуште на шофершајбна, ако ја унам кој ќе чисти 1 квадрат стакло, одвнатре.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
« Одговори #91 на: 27 Јануари 2025, 09:24:40 am »
Пена за бричење, имаше видео дали Крисфикс или некој друг и таа се покажа најдобра.

Јас немам пробано сеуште на шофершајбна, ако ја унам кој ќе чисти 1 квадрат стакло, одвнатре.
Неспоредливо. Сите со кациги знаат дека нема врска тоа. Или фолија или pinlock е решението.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6488
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #92 на: 27 Јануари 2025, 09:55:16 am »
Eте не знаев, да не пробувам ич ко така.

Отсутен Dejan Gj

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 405
« Одговори #93 на: 27 Јануари 2025, 10:56:33 am »
https://www.autopro.mk/detali-za-proizvod/2095/glaco-mirror-coat-zero/

Малце копање по темиве од гробишта, решив да ја откопам оваа.
Имено, апчето мое прекрасно, има надворешни ретровизори од минатиот век, нит греени ни електрични. Кога се влажни и магловити утрата, и тие се влажни и замаглени. Секако, јас размазен од италијанските аута, буквално од 2004 година наваму не сум имал возило без грејачи на надворешни ретровизори, имам проблем - не ми текнува да ги избришам. Уште поголем проблем е што прозорите не ми се замаглени, бидејќи имам мод за да ми се стопли „микровалната“ во време пред да тргнам за на работа, па едноставно си влегувам у кола и тргнувам. Кога ќе дојде првото престројување на улица, и да погледнам у ретровизор - тогаш ми текнува :(
Е сеа, прашањето е, има ли некое средство, фолија чудо, магија, што може да се аплицира на надворешните ретровизори, што ќе го спречи маглењето/наросувањето?