Автор Тема: Кампањи, попусти, промотивни акции, добри понуди ...  (Прочитано 904414 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10598
Одг: Кампањи, попусти, промотивни акции, добри понуди ...
« Одговори #2610 на: 24 Октомври 2018, 14:52:42 pm »
Neznam dali ste poseduvale golema kola so slab motor, jas imam I kolku I da sum spor vozac, problem e. Tovaren so kufer gore I pushtena klima neideshe povekje od 110. Ne deka nema da stignesh bilo kade ama ne e ubavo custvoto koga kamion ticash dva km a pozadi vekje kolona se napravilo iako nemalo nitu edna kola koga si picnal da ticash. C max e golemo I familijarno vozilo predvideno za komotni familijarni patuvanja ali vaka na hartija slab mi gleda motorov, nemora da ima neznam kakvi performansi ama za mene podobro e da ima pomalku oprema a nekoj kw I ccm3 povekje. Ednas ako se izgorish posle I na ladno ke duvash, mnogu e kazano so pogovorkava.
Точно е сето тоа, сега, ајде да ги линчуваме производителите што монтираат слаби мотори ;D

Додека не ја пробам, не можам да тврдам, но кога ќе се сетам на 1.4 мпи 100коња кај i30, со вклучена клима, двајца во кола,  при 110 во 6та, враќам во 5та, тепам гас и ништо значајно не се случува...и кога ќе споредам со Spaceback 1.2 тsi 110 коња со клима и четворица на иста релација...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55246
  • Махер
« Одговори #2611 на: 24 Октомври 2018, 14:55:30 pm »
Турбо јебига.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6693
« Одговори #2612 на: 24 Октомври 2018, 15:04:24 pm »
И Астра J има турбо ама перформанси на 1.4 т 140кс и 1.6 т 180кс е како на автомобили со +- 30кс помалце.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5234
  • The Spartan General
« Одговори #2613 на: 24 Октомври 2018, 15:13:57 pm »
И Астра J има турбо ама перформанси на 1.4 т 140кс и 1.6 т 180кс е како на автомобили со +- 30кс помалце.

:D :D
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3345
« Одговори #2614 на: 24 Октомври 2018, 15:26:06 pm »
Neznam dali ste poseduvale golema kola so slab motor, jas imam I kolku I da sum spor vozac, problem e. Tovaren so kufer gore I pushtena klima neideshe povekje od 110. Ne deka nema da stignesh bilo kade ama ne e ubavo custvoto koga kamion ticash dva km a pozadi vekje kolona se napravilo iako nemalo nitu edna kola koga si picnal da ticash. C max e golemo I familijarno vozilo predvideno za komotni familijarni patuvanja ali vaka na hartija slab mi gleda motorov, nemora da ima neznam kakvi performansi ama za mene podobro e da ima pomalku oprema a nekoj kw I ccm3 povekje. Ednas ako se izgorish posle I na ladno ke duvash, mnogu e kazano so pogovorkava.
Точно е сето тоа, сега, ајде да ги линчуваме производителите што монтираат слаби мотори ;D

Додека не ја пробам, не можам да тврдам, но кога ќе се сетам на 1.4 мпи 100коња кај i30, со вклучена клима, двајца во кола,  при 110 во 6та, враќам во 5та, тепам гас и ништо значајно не се случува...и кога ќе споредам со Spaceback 1.2 тsi 110 коња со клима и четворица на иста релација...

Малку е од 6 во 5 да вратиш.

Во трета бе бато, ја враќаш, да рика. Да влече како Бизон.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20377
« Одговори #2615 на: 24 Октомври 2018, 15:44:28 pm »
Само мене не ми ја отвара без proxy zeperfs?

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #2616 на: 24 Октомври 2018, 15:49:12 pm »
Изгледа да.

Цитат
Да влече како Бизон.
1.4 мпи ќе влече повеќе како младо јаренце.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10598
« Одговори #2617 на: 24 Октомври 2018, 15:49:49 pm »
Со просечни коли никогаш не било лесно претекнувањето.
Мала ретроспектива
Со Симката на татко ми, се мачев за Охрид да претекнам камионче...
Со југото 55, кога сакав да претицам го праќав совозачот надвор да гурне, да помогне малку ;D
Со Типото 1.4 на плин, не се ни трудев, си возев пензионерски :)
Пак ќе потенцирам, за тие пари, за такво возило, нека ги има истите перформанси, ќе се задоволам со помала галама на моторот :)

Не дека за истите пари лошо ќе ми дојде и некое коњче плус.

Отсутен Ford Fikus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 421
  • Ford Focus 1.4 mk2.5
« Одговори #2618 на: 24 Октомври 2018, 16:03:20 pm »
Океј, затварај тема, фољцфаген тди најбоље кола.

Иначе ја би сине една А6 олроад, караванче, 2,0т. Ем фамилијарно, ем брзо, ем 4х4. Убоо кажа Влатче, 16к ќе биде 15% учество :):):)

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3063
« Одговори #2619 на: 24 Октомври 2018, 16:26:52 pm »
Возев Фиеста 1.4 атмо 8 години. Да, не е турбаш али дека сум имал проблем да претекнам нешто некогаш не баш. Освен воз.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55246
  • Махер
« Одговори #2620 на: 24 Октомври 2018, 16:28:53 pm »
Океј, затварај тема, фољцфаген тди најбоље кола.

Иначе ја би сине една А6 олроад, караванче, 2,0т. Ем фамилијарно, ем брзо, ем 4х4. Убоо кажа Влатче, 16к ќе биде 15% учество :):):)
Остај тоа, понудава им е сосем солидна. Да си истераш одморче ова она 5000км, и еден скутер уште 2000еур... за 17000еур решено превозно прашање по дома.

Секоја чест. Фокусот беше уште појака понуда за 14000 дизел, ама плус требаше да си докупиш ствари. А ова е со бандажи и со двозонска стокмено цакум пакум. Језда бензин, ама барем е од најекономичните бензинци.

Присутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7370
« Одговори #2621 на: 24 Октомври 2018, 16:48:46 pm »
А за на Велешко брдо шчо прајме, како ќе пишуваш после по форум колку иде...

Мене ц-макс много ме харесва, и стариот, а новиот уште повеќе.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1900
« Одговори #2622 на: 24 Октомври 2018, 16:54:40 pm »

Ne ne nikako lincuvanje, vo mojot slucaj slabiot motor e PREKRASEN za niz grad, mazno vozi, tivok, brzo zagreva, spor e ama niz grad ne mi ni treba da e brz. Nebitno, jas samo pretpostavuvam okolu motorot na C max, mozebi gresham, treba da se proba pa da se vidi, ubavo kaza Luki, mnogu se pobitni megjuubrzanjata otkolku od 0 do 100. Ipak turbo motor e.

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1308
« Одговори #2623 на: 24 Октомври 2018, 18:08:12 pm »
1. Не се гаси пред време. Рековме понудата е добра, ама ќе е уште подобра ако за 16к се нудеше со појакиот мотор.

Баба ми Перса да имаше муда ќе се викаше Персан. А бе тој модел со тој мотор е на понуда. Take it or leave it. Има луѓе што ги вадат колите од гаража само за свадби или погреби. Има луѓе што единствена дестинација подолга од 25км им е одење на одмор еднаш годишно. Има и луѓе у години што не им е битна нит брзина нит забрзување. Значи моделов има одредена целна група.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #2624 на: 24 Октомври 2018, 19:53:05 pm »
Така де незнам што се тупи кога и во делот што си ме цитирал реков понудата е добра, особено во контекст ти што викаш дека има одредена целна група. Незнам ни јас што не е јасно. Веројатно смееме да дискутираме за понуди, секој си има свое мислење.