Автор Тема: Кампањи, попусти, промотивни акции, добри понуди ...  (Прочитано 894699 пати)

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
Пасатот со 125кс ни за 10к не би го зел а и голфов 1.6 ама со 90кс. Абе бегај таму. Народ се лаже по опрема а добива кола без мотор.

edit гледам и 1.0 тси 110кс се нуди за 15к. Е ова е више добра понуда со добар мотор!
Za 15.000 1.6 tdi... vo najtesen izbor bi bil.
Ima lugje sto ne se palat na zabrzuvanja do 100-ka i nemaat kompleks deka plakaat 15 iljadi evra za 90ks.
A motorot od pasatot go imas vo Golf ako ne se lazam, i si prezadovolen, povtorno ako ne se lazam. Kolkava bi bila razlikata ako vozis Pasat namesto Golf so istiot motor.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6693
Јас сум задоволен ама не сум презадоволен, т.е. секогаш би сакал повеќе снага. Иначе има разлика, во перформанси и потрошувачка. Жално е да возиш турбо бензин од 125кс во пасат и слични во неговата класа. Пре би 1.6 тди 120кс во Пасат него ова.

Не е работата никаков комплекс, напротив. Иначе тој мотор 1.6 90кс е праисториски и е жално да се земе кога за малце повеќе пари можеш да го земеш нормалниот со 115кс.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10598
TDI so dpf само за град? Свестете се луѓе.
Јас имав дилеми со 50/50, град/отворено.

Отсутен Ford Fikus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 421
  • Ford Focus 1.4 mk2.5
Ете ја логиката на Македончето, ќе купи пасат и 1% од километрите ќе му бидат за викенд и одмор а рестото ќе му биде кола за низ град. Чиста физика!

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Ете ја логиката на Македончето, ќе купи пасат и 1% од километрите ќе му бидат за викенд и одмор а рестото ќе му биде кола за низ град. Чиста физика!
Niz grad ima komsii sto ke go vidat. Na vikend, avtopat, odmor i tn koj ke go vidi? :D

Отсутен Ford Fikus

• Јуниор
  • **
  • Ford Focus 1.4 mk2.5
Niz grad ima komsii sto ke go vidat. Na vikend, avtopat, odmor i tn koj ke go vidi? :D

Тоа ми е поентата, никој не купува кола согласно потребите туку сите гледаат на колата ко средство за ку***ње. Можда треба да се биде рационален при изборот на возилото.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
Или замислете ова, секој купува тоа што сака.

Отсутен Ford Fikus

• Јуниор
  • **
  • Ford Focus 1.4 mk2.5
Или замислете ова, сите мислат дека се Бетмен и Супермен.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10598
Јас се замислувам Мистер Но, ќе си купам Пајпер.
А потоа што?

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Пасатот со 125кс ни за 10к не би го зел а и голфов 1.6 ама со 90кс. Абе бегај таму. Народ се лаже по опрема а добива кола без мотор.

edit гледам и 1.0 тси 110кс се нуди за 15к. Е ова е више добра понуда со добар мотор!

Абе види слаб е ама за у град ако го користиш само па, одлична е понудата особено за некој што планира да го продаде за 5-6 години, 16к го зима, ќе му спука 100к и ќе го продаде за 10000 како што држат цена кај нас
jas malku slabo se razbiram u kolive pa zedov passat 1.6 tdi 120ks... :)
sea go vozam za niz grat poise, i odvreme navreme vozam na otvoreno maX do nakaj 850km nakaj  Srbija/Hrvacka/Bosna... pa bi sakal da me prosFetlite sto e to sto ne mu cini niz grad i na otvoreno, na sto treba da vnimavamm. Inace na otvoreno go gazam 130-160km/h vo grat normalno kulturno no ne se vleckam...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6693
Ништо не му фали на тој мотор. Нема потреба од просФетлување. Овдека правиме муабет за 1.6 тди 90кс.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
Тоа ми е поентата, никој не купува кола согласно потребите туку сите гледаат на колата ко средство за ку***ње. Можда треба да се биде рационален при изборот на возилото.

Имаш три типа на луѓе:

1) Луѓе што купуваат кола да ги однесе од точка А до точка Б и тоа да биде економично
2) Луѓе што купуваат кола за курчење (најчесто овие се со оние со големите SUV)
3) Луѓе што купуваат кола за мерак правење, по можност со (по)силни мотори. Е да, поголема потрошња, поскапо одржување итн.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4776
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)

Имаш три типа на луѓе:

1) Луѓе што купуваат кола да ги однесе од точка А до точка Б и тоа да биде економично
2) Луѓе што купуваат кола за курчење (најчесто овие се со оние со големите SUV)
3) Луѓе што купуваат кола за мерак правење, по можност со (по)силни мотори. Е да, поголема потрошња, поскапо одржување итн.
4) Луѓе што купуваат Fiat Multipla.  ;D

Отсутен dimitar.s

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 55
Салоните најмногу ги сакаат тие што го купуваат она што го сакаат :)
За хајваните што се борат со разум нек прават математики и интроспективни анализи до сабајле :) :-p

Еве уште една понуда за калкулација за вториве

Отсутен The-spiki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 82
    • spiki.mk

Цените во МК и РС се скоро исти. Не зборам за неажурирани цени што гледаш на веб страници, туку цените што се добиваат кога навистина купуваш кола, се распрашуваш во салон итн.

Зависи од модел и опрема, поефтино или малце поскапо, но минимална разлика во секој случај.

далеку се од исти
и зошто мислиш дека во салон во Србија нема да искамчиш попуст како тука што би искамчил?

Не реков дека во Србија во салон не даваат попусти.

Знам за цените (дека се скоро исти), затоа што купувам нова кола „деновиве“...
а живеам во Белград и Скопје и се шеткам по салони итн

I sell frozen jogurt which i call frogurt