Автор Тема: Кампањи, попусти, промотивни акции, добри понуди ...  (Прочитано 684451 пати)

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6505
Одг: Кампањи, попусти, промотивни акции, добри понуди ...
« Одговори #1635 на: 01 Април 2015, 13:45:44 pm »
Моделот генерејшн е достапен само во 1.6 бензинец и 1.5 дци 85 кс. И тие да, се склопени во Турција. Па оттаму и пониска цена и нормално некои додатни разлики. Пример

http://www.renault.si/media/ceniki2014/C/att8e5eb46da6c346c88ab48e60b65ad80e/Cenik_NoviMegane_Generation.pdf

Цитат
Berlina ima 6 brzina a generation 5 (berlina od 100KS ima 5 brzina isto)
Razlika ti je u dimenzijama, generation je viši za 1 cm :) a ostale razlike su u nekim detaljima... berlina ima digitalni sat koji prikazuje brzinu a generation analogni( analogni je u coupeu i RSu), zadnje maglenke su kod berline postavljene više, berlina nema dvije linije (da ih tako nazovem, one crne plastike) po krovu.
Koliko znam, razlika u cijeni za generation i osnovni model berline(motor 100KS) je oko jeftiniji za 100-200 KM sa praktično istom opremom(provjeri na stranici)
što se tiče fabrike u turskoj gdje se pravi megane , radi se o jednoj od najmodernijih renaultovih fabrika tako zanemari tu priču da je zbog toga manje kvalitetan i sl.
mislim da je čitava prošla generacija megane sedan iz te fabrike
Значи има неколку визуелни разлики + онаа побитна каде што тие што се произведени во Турција доаѓаат само со 5 брзини и доведуваат (+ Турција како поевтино да се произведе автомобил) цената да биде пониска од обичен Меган,  но тоа никако не укажува на подобар/полош квалитет одосно кога зборам квалитет мислам дека овој од Турција ќе се расипе побрзо или таква некоја измишљотина.

Ако сакаш меган од Франција ондак ќе си земеш 1.5 дци 110 коња или овие новиве турбо бензинци и ќе те фати минимум 1000 еур плус како и секаде во светот.

А тоа зошто овие од Рено Македонија не кажуваат дека меганот со таа акцијата е од Турција, јас го гледам од една логична причина:

1) Тука проста раја ако разбере меганот од Турција ќе си рече не чини ја будала сум да купувам расипана кола, и овие намерно не кажуваат за да продадат ако можат.

« Последно менување: 14 Април 2015, 08:30:25 am vlatko.klp »

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9107
« Одговори #1636 на: 01 Април 2015, 13:52:37 pm »
значи би требало меганот од франција да е многу поквалитетен од Турскиот?

мислиш дека во авто индустрија добавувачи се менуваат туку така и дека турците си земаат од каде сакаат а французите само добри и квалитетни.

и на крај демек турција е Конго и се неписмени се тие таму па затоа им дале да ги прават коливе

значи фиатот 500L од Србија треба исто да е срање

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #1637 на: 01 Април 2015, 13:55:52 pm »
Ако ми реплицираш мене јас го тврдам сосема тоа што ти го кажуваш во глобала. Квалитетот е ист. Само тој модел на меган генерејшн е едноставно соголен со неколку визуелне разлики и основни мотори + произведен во Турција и затоа цената е таа што е. Дали ќе се расипе побрзо од тој произведен во Франција на пример е сосема глупаво, нелогично прашање коа што не заслужува одговор.

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
« Одговори #1638 на: 01 Април 2015, 14:11:58 pm »
Затоа и прашав за меганот каде е склопен. Според мене за тие пари подобар избор е 500L каде што не штеделе на материјали во однос на турскиот меган каде штеделе (нормално на мотор и механика не штеделе ) кај стигнат.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #1639 на: 01 Април 2015, 14:33:25 pm »
Ако ми реплицираш мене јас го тврдам сосема тоа што ти го кажуваш во глобала. Квалитетот е ист. Само тој модел на меган генерејшн е едноставно соголен со неколку визуелне разлики и основни мотори + произведен во Турција и затоа цената е таа што е. Дали ќе се расипе побрзо од тој произведен во Франција на пример е сосема глупаво, нелогично прашање коа што не заслужува одговор.

ne ama nekako mi kidna toa shto replicirav :D

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
« Одговори #1640 на: 06 Април 2015, 13:24:01 pm »

Најпродаваното мало возило во Европа, Новата Ford Fiesta во своето Титаниумско издание со  1.5 дизел мотор со 75 коњски сили.

Новиот  Ford Focus еден од најпродаваните модели во светот,  со врвна технологија Титаниум опрема и  1.6 дизел мотор со 95 коњски сили.

Автомобилот на Годината во Македонија за 2015, Новото Ford Mondeo единствено сега по најповолна цена за Титаниум со докажаниот 2.0 дизел мотор и 150 коњски сили.

Новата Ford Kuga,  совремното SUV возило со Титаниум опрема и 2.0 дизел мотор со 150 коњски сили.

Титаниумска понуда!

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3031
Одг:
« Одговори #1641 на: 06 Април 2015, 13:26:49 pm »
Ајде не чекај,земај фиеста.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #1642 на: 06 Април 2015, 13:58:25 pm »
многу добра понуда за фокус ако сакаш нова кола дизел не бараш спортски перформанси од моторот.

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #1643 на: 06 Април 2015, 14:16:38 pm »
Ајде не чекај,земај фиеста.
Ехх, како би отишол да напраам сеа шат ап енд тејк мај мани тоа чудо нешто. Да можев  :'( Не би погледнал друга кола од оваа класа. Небитни ми се.

Отсутен strajkoski

• Почетник
  • *
  • Пораки: 8
« Одговори #1644 на: 10 Април 2015, 20:29:50 pm »
Оваа „титаниумската“ понуда за Ford Focus се однесува на тековниот модел или на некој што се повлекува од производство?

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #1645 на: 10 Април 2015, 20:34:53 pm »
Убаво си пишува, има и фотка. На новиот се однесува.

Отсутен strajkoski

• Почетник
  • *
  • Пораки: 8
« Одговори #1646 на: 10 Април 2015, 20:42:59 pm »
Убаво си пишува, има и фотка. На новиот се однесува.
Ама во редовната понуда за Focus го нема тој мотор (1.6 дизел)?

Отсутен Allexxander

• Сениор

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
« Одговори #1648 на: 10 Април 2015, 21:55:13 pm »
Зашто ја разгрделе кугата бе кој сув беше предходниот

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #1649 на: 14 Април 2015, 08:31:33 am »
Зашто ја разгрделе кугата бе кој сув беше предходниот
Ова и јас се прашувам. Претходната Куга беше стварно убаво возило, па поготово црна боја со добри бандажи. Али ова сега го унаказија.