Автор Тема: Audi A4 2.0TDI  (Прочитано 25347 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
Одг: Audi A4 2.0TDI
« Одговори #90 на: 15 Февруари 2012, 15:56:34 pm »
Нема да ти сменат седишта... :)

А да видиш некое соодветно активно вуферче за во гепек. По можност бандпас, во минијатурна кутија. Да го исполни целиот простор што недостасува. Со некој што ќе го подеси соодветно. Звукот би требало ДРАСТИЧНО да се подобри. Најмала можна инвестиција за лудница резултати. Тоа беше мојот избор. Само за помала кола и помал вуфер секако.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #91 на: 15 Февруари 2012, 15:58:41 pm »
Лумбарна подршка е добра ствар, особено за постари луѓе со проблематична кичма ;)

Мене ми помага на долги патувања, не па на повозрасни.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #92 на: 15 Февруари 2012, 16:00:35 pm »
^^ Апсолутно се сложувам со банзаи. Според мене лумбална поддршка е есенцијално нешто во било која кола. Со искривеноста на денешната нација и недостатокот од вежби, задолжителни треба да се убави седишта.

Отсутен ngocevski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 484
« Одговори #93 на: 15 Февруари 2012, 16:03:24 pm »
Што е тоа и кај има да се купи?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #94 на: 15 Февруари 2012, 16:06:09 pm »
Што е тоа и кај има да се купи?
Тоа е седиште и се купува со колата најчесто. А има и перничиња што се додаваат на обични седишта, ама незнам колку се ефикасни.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3846
« Одговори #95 на: 15 Февруари 2012, 16:20:26 pm »
Можно е и тоа, одлично е за мој вкус кај мене озвучувањето. Имам 12 звучника сосе високотонците, вуфер на задната полица и појачало во левата преграда на ѓепекот. Како и да е со здравје да си слушаш на новите звучки. Инаку колку км му направи, како си задоволен од колата, импресии што и да е ? Потрошувачка, дали си задоволен од перформансите ?

Ти кажувам така беше кај мене изведено озвучувањето. А општо од колата освен некои вакви глупости сум презадоволен.

До сега има 2100км. Од потрошувачката сум исто задоволен. Во град троши околу 8-9л а на отворено 5.5л и тоа во овие зимски услови. Моторчето е сосем доволно како што го опиша ти со тоа што не би ми сметало да имаше и 170кс во одредени моменти :).

До сега најслаба точка дефинитивно беше озвучувањево.

А кажи ако им отидам во Ауди, да им кажам севиштата предни да се заменат со спортски, би имало шанса да се сложат или џабе да не одам? Нешто татко ми го мачат, не му се баш најудобни, на пат кога бевме се пожали, му фали изгледа лумбарна потпора.

Нема шанси да ти ги сменат доброволно без да си ги платиш целосно двете предни седишта кои веројатно се изгор скапи. А и да ги смениш само предните нема да изгледа добро зошто се со различен дизајн од сегашните, односно ќе двојат предните и задните седишта, а и панелите на вратата се исто така различни. Најдобра опција ти е да ги начекаш поефтино на ибеј. Одприлика 1500еу има спортски кожен ентериер сосе предни седишта, задни седишта и панели за на вратата. Се на се скапа инвестиција.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен brasica

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 296
« Одговори #96 на: 15 Февруари 2012, 19:49:09 pm »
@Deni, кога би се одело на варијанта вуфер само би се додал Infinity Bass Link T. Зборевме за таа можност со Ате и он го препорача како одличен, со тоа што се решивме да послушаме вака некој месец па здравје после ако се решиме само би се додал тој вуфер.

@Sase_91, имаш право за тоа дека ќе бидат различни напред и назад. На тој момент ич не ми текна. А исто така нормално мислев да си се платат тие седишта. Ништо, во тој случај здравје во следното Ауди спортски седишта ;)

Отсутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #97 на: 15 Февруари 2012, 20:20:34 pm »
Обавезно спортсki седишта на следната кола здравје, иако не ми се лоши и овие сепак со спортските неможат. Инаку опција за седишта останува и Косово, но незнам дали таму имаат А4 како нашите, односно B8 модели. Ако бил некој слободно нека каже.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8961
« Одговори #98 на: 15 Февруари 2012, 20:54:22 pm »
имаат како не, Порше им ги продава ;)

Отсутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #99 на: 15 Февруари 2012, 21:16:17 pm »
Знам знам :D, но мислев на одпадите дали има некој растурени, мавнати, без документи како нашите растурени.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8961
« Одговори #100 на: 15 Февруари 2012, 21:17:25 pm »
е од оваа последнава генерација незнам како се по отпади од претходната имаше избор ;D

Отсутен Sarach

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
« Одговори #101 на: 15 Февруари 2012, 23:54:48 pm »
Ke pocekas uste nekoja godina I ke go resis problemot.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7277
« Одговори #102 на: 16 Февруари 2012, 04:04:52 am »
Знам знам :D, но мислев на одпадите дали има некој растурени, мавнати, без документи како нашите растурени.

Идат ли и спортски седишта во S-Line пакетот, или само спојлери се?

Отсутен brasica

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 296
« Одговори #103 на: 16 Февруари 2012, 11:18:14 am »

Идат ли и спортски седишта во S-Line пакетот, или само спојлери се?

-поголеми бандажи
-спортска суспензија
-спортски седишта со поддршка за рбет
-плафон обложен во црн штоф
-декорација со алуминиум
-s-line лого на предните седишта
-s-line лого на прагови

Цена: 3500еур

Отсутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #104 на: 16 Февруари 2012, 12:15:05 pm »
И воланот има нанего Лого С-Лине и браниците се С-Лајн. Инаку само спортски седишта да доплатиш беа 680 евра, но зошто колата беше од Лагер... ништо