Автор Тема: Soveti za Volvo xc60  (Прочитано 5532 пати)

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1667
Одг: Soveti za Volvo xc60
« Одговори #15 на: 20 Јануари 2024, 11:13:34 am »
vo red, ako ima vreme i nervi da se zamara so site postapki i da odi gore po kola pa da organizira prevoz, pa da spremi dokumenti pa ima eur1 nema eur 1, pa dokumenti za vrakanje na danokot, posle toa zamaranje tuka so nasive carinici i carinski skladovi ti fali ovoj dokuement ne ti fali.. i celata taa postapka vo vreme od mesec dena od koga si ja kupil da ja prefrlis na nasi tabli.. vo toj slucaj da
Е добро де, и да нема нерви може у градот кај што ќе оди има ред лајт дистрикт па ќе се изрелаксира уз пат.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Присутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3829
« Одговори #16 на: 20 Јануари 2024, 13:07:47 pm »
Се си е бизнис, така да воопшто не ми смета тоа од Омо. И јас имам купено кола од Омо и сум задоволен. Само во контекст на муабетот кажав дека за толкава сума од 36.000 евра сумата од 1000 евра е мала. Реално и јас да ги носам тие коли за 1000 евра не би се замарал.

Што се однесува за процедурата за увоз да, не е мачна воопшто и не трае толку (барем во мое искуство), ама требаат нерви и малце гимнастики по телефон и меил додека изорганизираш се и договориш. Мене ми е мерак искрено многу да го правам тоа па затоа сам си го правам, ама скроз сфаќам дека на некој му е и замарање па заради тоа и постојат плацеви како Омо.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен lionchez

• Почетник
  • *
  • Пораки: 9
« Одговори #17 на: 21 Јануари 2024, 22:42:42 pm »
Posle se, ja izbrav kolata i do 5ti fevruari treba da bide uvezena i carineta.. Ke ve aptejdiram za celiot proces.. Mene mi se ponudi tuka vo mk xc60 za 37 iljadi so 242.000 km pominati i god na proiz 2018.
Od druga strana, spored site presmetki, xc60 od 2020 so 108.000 km pominati ke me fati okolu 40 iljadi po vrakanje na ddv.
Ima maltretiranje vo celata postapka, megutoa se uci i vredi vo kontekst na toa sto so istite pari dobivas poveke kvalitet i na poskapi koli ne moze da se najde istiot kvalitet vo mk, barem spored moeto istrazuvanje za relativno staro xc60.
Ipak ke ve informiram za celiot proces posle 5 fevruari, do sega stignav samo dogovor da sklucam i da pustam kapar..

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 965
    • nobrain.dk
« Одговори #18 на: 16 Февруари 2024, 21:38:20 pm »
Posle se, ja izbrav kolata i do 5ti fevruari treba da bide uvezena i carineta.. Ke ve aptejdiram za celiot proces.. Mene mi se ponudi tuka vo mk xc60 za 37 iljadi so 242.000 km pominati i god na proiz 2018.
Od druga strana, spored site presmetki, xc60 od 2020 so 108.000 km pominati ke me fati okolu 40 iljadi po vrakanje na ddv.
Ima maltretiranje vo celata postapka, megutoa se uci i vredi vo kontekst na toa sto so istite pari dobivas poveke kvalitet i na poskapi koli ne moze da se najde istiot kvalitet vo mk, barem spored moeto istrazuvanje za relativno staro xc60.
Ipak ke ve informiram za celiot proces posle 5 fevruari, do sega stignav samo dogovor da sklucam i da pustam kapar..

bas informiraj kako ke ide uvoz, vrakanje na ddv od gore.. i carinata tuka za 2020ta xc60ka.. bas me zanima
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен lionchez

• Почетник
  • *
« Одговори #19 на: 18 Февруари 2024, 18:01:55 pm »
Davackite vo MK me kostaa 13 iljadi evra. Se na se 48.000 evra so transportni trosoci, celosna dokumentacija itn., od koi 5.300 evra treba da mi se vratat kako DDV od prodavacot. Zadovolen sum od odnosot cena/kvalitet. Mozev so pomalku pari da zemam xc60 vo Makedonija, no daleku od kvalitetot sto go zemav od toa sto go izbrav sam vo Germanija.

Присутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 1960
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #20 на: 18 Февруари 2024, 18:32:53 pm »
Браво па и не емногу за таков џип фактички се те чинело 8  илјади евра, аутовелт на апаратима :D

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4976
« Одговори #21 на: 18 Февруари 2024, 19:15:53 pm »
Kako be ne e mnogu...13k evra za sto da im dade

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13874
« Одговори #22 на: 18 Февруари 2024, 21:21:06 pm »
Шо Тесла се зема за тие пари или Шкода 😅

Се зезам, супер избор. Предобро.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3738
« Одговори #23 на: 18 Февруари 2024, 21:22:27 pm »
Се зема Октавија вРС караван, џиџит нова 😀
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Присутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #24 на: 18 Февруари 2024, 21:40:29 pm »
Davackite vo MK me kostaa 13 iljadi evra. Se na se 48.000 evra so transportni trosoci, celosna dokumentacija itn., od koi 5.300 evra treba da mi se vratat kako DDV od prodavacot. Zadovolen sum od odnosot cena/kvalitet. Mozev so pomalku pari da zemam xc60 vo Makedonija, no daleku od kvalitetot sto go zemav od toa sto go izbrav sam vo Germanija.

13к даде за давачки, така? Кога ќе вратиш данокот цената на возилото би ти дошла бруто 42700 евра?

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
    • nobrain.dk
Soveti za Volvo xc60
« Одговори #25 на: 18 Февруари 2024, 22:51:20 pm »
13k za 2020 so d4 motor?

Mnogu be sine brute…  mene presmetki za 2019ta so najvisokoto inscription nivo na oprema carini danoci so eur1 mi izlagaa okolu 9k …

You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Присутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #26 на: 18 Февруари 2024, 23:55:58 pm »
13k za 2020 so d4 motor?

Mnogu be sine brute…  mene presmetki za 2019ta so najvisokoto inscription nivo na oprema carini danoci so eur1 mi izlagaa okolu 9k …

Провери точно со ВИН на давачкизавозила.мк? Висината на давачките највеќе зависи од цената на возилото кога било ново и колку години е старо сега, така ги пресметува швакето.

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
    • nobrain.dk
« Одговори #27 на: 19 Февруари 2024, 11:11:41 am »
така и е проверено преку давачки...

●ВКУПНИ ЦАРИНСКИ ДАВАЧКИ:   ____9189____ ЕВРА. (со користење на доказ за потекло ЕУР1*, само за возила произведени во ЕУ)
●ВКУПНИ ЦАРИНСКИ ДАВАЧКИ:  ___11280_____ ЕВРА. (без користење на доказ за потекло ЕУР1*)

РАЗЛИКАТА НА ДАВАЧКИТЕ БЕЗ ЕУР1 И СО ЕУР1 ИЗНЕСУВА: _____2090___ЕВРА.

Отсутен lionchez

• Почетник
  • *
« Одговори #28 на: 19 Февруари 2024, 17:24:09 pm »

13к даде за давачки, така? Кога ќе вратиш данокот цената на возилото би ти дошла бруто 42700 евра?

tocno

Отсутен lionchez

• Почетник
  • *
« Одговори #29 на: 19 Февруари 2024, 17:26:09 pm »
така и е проверено преку давачки...

●ВКУПНИ ЦАРИНСКИ ДАВАЧКИ:   ____9189____ ЕВРА. (со користење на доказ за потекло ЕУР1*, само за возила произведени во ЕУ)
●ВКУПНИ ЦАРИНСКИ ДАВАЧКИ:  ___11280_____ ЕВРА. (без користење на доказ за потекло ЕУР1*)

РАЗЛИКАТА НА ДАВАЧКИТЕ БЕЗ ЕУР1 И СО ЕУР1 ИЗНЕСУВА: _____2090___ЕВРА.

Vo Germanija veke ne davaat EUR1 na novite vozila pa nekako projdov so poznatstvo vo carina so nekoja izjava na faktura od prodavacot koja glasi deka voziloto e proizvedeno vo EU, kako alternativa za EUR1.

VOLVO XC60 B4 D AWD Geartronic Inscription

●ВКУПНИ ЦАРИНСКИ ДАВАЧКИ:   ___13.438_____ ЕВРА. (со користење на доказ за потекло ЕУР1*, само за возила произведени во ЕУ)

●ВКУПНИ ЦАРИНСКИ ДАВАЧКИ:  ____15.736____ ЕВРА. (без користење на доказ за потекло ЕУР1*)

РАЗЛИКАТА НА ДАВАЧКИТЕ БЕЗ ЕУР1 И СО ЕУР1 ИЗНЕСУВА: ____2299____ЕВРА.