Автор Тема: Рикверц + 360 камера на Audi A6 C8 2020  (Прочитано 596 пати)

Отсутен spiritfly

• Почетник
  • *
  • Пораки: 6
Рикверц + 360 камера на Audi A6 C8 2020
« на: 02 Октомври 2023, 15:30:20 pm »
Се извинувам што ве спамирам, но мислам дека заслужуваат различни теми сите овие.

Земав A6 C8 2020, но изненаден сум дека иако има паркинг сензори од сите страни, и фали рикверц камера.

На Aliexpress гледам има доста ефтини камери за рикверц и дури 360 за Audi A6 C8 кои се поврзуваат директно на MMI-то на колата. Дали би ми препорачале да ги земам? Познавате ли некој во Македонија кој може да ги намести доколку решам да ги земам? Или некој кој ги нуди од тука да се купат и да се наместат?

Исто така и за 360 камери сум заинтересиран бидејки сепак е A6 Avant и е малце погломазна, а и жена ми ќе ја вози, хехе. Така да би сакал по можност и 360 да и бапмнам веќе кога ќе ја модифицирам. Некакви искуства? Некој да препорачате? Какви било мислења во врска со ова?

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5529
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Одг: Рикверц + 360 камера на Audi A6 C8 2020
« Одговори #1 на: 02 Октомври 2023, 16:00:03 pm »
Batica, otvori ti edna tema vo Vozila na clenovi, da ne moras da otvras temi za se sto ti fali od oprema na kolata.
Ima eksperti tuka ke ti kazat i sto drugo ti fali. :D
Em vo tvorjata tema ke ti bide popregledno i vo idnina koga ke treba da se navratis sto si pravel i kako, polesno ke ti bide da se prisetis.

Najdobronamerno ova.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен spiritfly

• Почетник
  • *
  • Пораки: 6
« Одговори #2 на: 02 Октомври 2023, 20:09:05 pm »
Batica, otvori ti edna tema vo Vozila na clenovi, da ne moras da otvras temi za se sto ti fali od oprema na kolata.
Ima eksperti tuka ke ti kazat i sto drugo ti fali. :D
Em vo tvorjata tema ke ti bide popregledno i vo idnina koga ke treba da se navratis sto si pravel i kako, polesno ke ti bide da se prisetis.

Najdobronamerno ova.

Апсолутно! Не знаев дека има таква опција, го читам форумот одамна, но не сум активен бидејки немав кола која бара дискусија така да не знаев дека има таква секција. :)

Ти благодарам за советот!

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13874
« Одговори #3 на: 02 Октомври 2023, 21:29:40 pm »
Јас на Шкодата неам и прашував во Dog Security пред некоја година. Сакам на истиот екран да излегува камерата.

Бараа некоја соленка сума - не се сеќавам преку 300-400 евра. Мене малку нелогично ми е, можеби нешто грешно се разбравме.