Автор Тема: FULL CAR CARE - Професионална хемија за нега на автомобили  (Прочитано 5422 пати)

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3847
Одг: FULL CAR CARE - Професионална хемија за нега на автомобили
« Одговори #15 на: 19 Декември 2021, 16:59:05 pm »
Pisi im na fb ili javi im se na tel bi trebalo da zavrsite rabota 😁

Отсутен Milos FULLCarCare

• Почетник
  • *
  • Пораки: 8
« Одговори #16 на: 25 Декември 2021, 19:34:42 pm »
И мене ме интересираат цени за активни пени, чистачи за кожа и полири за гуми..

Здраво @Бузуки, производите и цените можете да ги погледнете на нашиот САЈТ (пуштен е пред една недела) www.fullcarcare.com

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34225
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #17 на: 25 Декември 2021, 23:04:18 pm »
Ништо лошо, само мое мислење е тие работи да се средени пред да се пуштите во поход,  да не треба на секој човек посебно да му пуштате.. Ете јас ни фејс ни иснта имам.. Како и да е со среќа.
Апсолутно се сложувам.

• Почетник
  • *
Здраво на сите, од сега во функција е пуштен и нашиот вебсајт www.fullcarcare.com исто така од сега имаме и онлајн - продавница. www.fullcarcare.com/shop

Отсутен fcwizard

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 234
Доколку имате сертификати би било фино да додадете пдф со технички податоци до секој производ.
По цениве верувам дека за брзо многу од самоуслужниве перални ќе почнат со набавки од кај вас, ама ние од форумов сме малце пицајзли па ќе ни треба посебно убедување од користење на поскапи и поквалитетни производи да се префрлиме на производи од домашно производство.
Само една идеја ако сте расположени за соработки, има неколку детаилери на форумов, па ако можат да направат тестирање(independent review) во видео варијанта на некои од производиве  ;D

• Почетник
  • *
Доколку имате сертификати би било фино да додадете пдф со технички податоци до секој производ.
По цениве верувам дека за брзо многу од самоуслужниве перални ќе почнат со набавки од кај вас, ама ние од форумов сме малце пицајзли па ќе ни треба посебно убедување од користење на поскапи и поквалитетни производи да се префрлиме на производи од домашно производство.
Само една идеја ако сте расположени за соработки, има неколку детаилери на форумов, па ако можат да направат тестирање(independent review) во видео варијанта на некои од производиве  ;D
Одлично, кој е заинтересиран нека не исконтактира на 075-490-245 или на info@fullcarcare.com , ќе испратиме производи на тестирање, видете за што станува збор. Кај @dame има веќе наш производ (APC- Interior Cleaner ) , па чекаме мислење.  8) П.С Сертифиткатите моментално ги имаме само на барање, но за недела дена ќе ги има до секој производ во "shop"-от.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6295
How you do anything is how you do everything.

М - Прв мобилен дитејлер

2008 Suzuki Splash 1.2 Exclusive

[Архивирана] 2002 VW Polo 9n 1.4

[Архивирана] 2008 Opel Astra Classic II 1.4 16

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3214
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
На прв впечаток апц-то е добар производ но немав можност да го испитам поубаво но деновиве ќе го пробам и ќе дадам свое мислење .....мо искрено многу ме радува што имаме македонски производ кој на прва ми личи подобар од некои реномирани фирми

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6295

Едно кратко ривју за секој од овие продукти, ќе се најде некому. Ова е (речиси) комплетната линија во моментов, така да ќе биде донекаде и brand review.

Прво, да изразам задоволство што имаме можност да користиме домашни производи, а истите да бидат рамо до рамо, па некои дури и подобри од продукти на "извикани" брендови. Да не се разбереме погрешно, бренд е бренд, но кога ќе се земе во предвид цената на производот, паѓаат во вода сите споредби меѓу македонскиот производ и етаблираниот.

Почнуваме од десно на лево.

Glass Cleaner R-10 Concentrated - иако нема видлива разлика со било кое друго средство за стакло, предноста на овој производ, како и на грото од другите, е bang for buck. Се меша 1:10, не содржи амониа и безбеден е за клима фолии, пошто не содржи резредувачи. Се што треба да биде еден нормален производ од овој тип. Препорака, 7/10.

Tire Shine Satin Finish Limited - чуден производ. Се нанесува чист. Ствара beading уште при нанесување на апликаторот, односно стартно не сака воопшто да се прими на апликаторот, па да се нанесе на гумата. Провалив трик - го навлажнувам апликаторот со дестилирана вода, ептен малку, па се тера работа. Изгледот е 8/10, не е оној цигански "wet look", туку онака длабок, темен финиш, баш по мој вкус. Е сега, трајноста. По нанесување, на потполно чиста и сува гума изложена на сонце, за 10 минути продуктот буквално "испари", го снема, а со тоа претпоставувам и УВ заштитата, што не е добро. Оверал оценка, 5/10, пошто реално, заштитата треба да е приоритет, па изгледот, а не обратно.

Wheel Cleaner Premium Line - нормален производ за фелни, без непријатните миризби. 1:5 размер, немам инфо дали е на киселинска база или не, треба да прашам. Брка работа, а е и добар bang for buck. Не би се потпирал на него на некои скапи или нови фелни уште, сакам да го тестирам уште малку. Сега за сега, 6/10.

Leather Clean&Protect - уф, од каде да почнам? Совршен производ. И мирис, и пенливост (одлична, одлична), ефикасност, заштита... Се во едно. Прекрасен, ептен пријатно ме изненади. Ми го врати воланот на фабрички подесувања. Мирисот по чистење беше комбо од мирис на нова кожа и продуктот, што ме маѓепса. Самиот производ има многу, многу пријатен и автентичен мирис што кај ни еден друг производ за кожа го немам почувствувано. 10/10.

Active Foam Premium Line - добра, солидна активна пена. Чисти, мада лично сметам дека може да биде за нијанса поагресивна. Мирис нема. 7/10.

Interior Cleaner Clean&Protect - уште еден производ од кој сум екстремно пријатно изненаден. Се меша од 1:40 до 1:80. За почеток го измешав 1:60, средина. Прекрасно мириса, нема streaking, не ја суши пластиката, да ја матира, и за чудо - не ми го симна дресингот од пластиките, што е за пофалба. Пени како APC, што е супер. Одличен е и за гумени патосници. 9/10.

Carpet Cleaner R-200 - за размер од 1:200 до 1:250, пенливоста е доста висока, што е одлично. Од пакување, речиси да нема мирис. Но, по нанесување и екстракција, остава многу пријатен свеж мирис на чисто, кој обично по сушење го снемува, а тука останува, баш дозирано, да не удира на нос. Успева да се справи со нечистотии доста добро, што ја елиминира потребата од повторно нанесување и екстракција. Го пробав и на седишта, каде се покажа уште подобро отколку на теписон, што е неверојатна версатилност. Одличен продукт, 9/10.

Stain Remover - добар продукт да се има во арсеналот, пошто не знаеш во кој момент каква флека ќе треба да вадиш. Искрено, при прва употреба не сум баш воодушевен, но го пробав само еднаш, што не е доволно. Сега за сега, 5/10.

Вкупна оценка за цела линија - 58/80, што е повеќе од солидно. Препорака за сите производи.

Препорака до @Milos FULLCarCare да поработат на проширување на палетата, а да почнат од virgin шампон за перење, без никакви восоци и глупости, со висока пенливост и со iron remover. Друга препорака е да поработите малку на препораките за производите, односно на кои површини треба да се користат, во кој размер, или поточно - упатство за користење за секој производ да ставате како налепница, пошто сега нема.

Пошто се релативно нова фирма, треба да испеглаат некои технички работи, но генерално - тука негде се. Честитки уште еднаш, и продолжете со добрата работа.

Кога ќе има нешто ново, контакт податоците ми ги имаш, праќај, не треба ни да прашуваш. :P
How you do anything is how you do everything.

М - Прв мобилен дитејлер

2008 Suzuki Splash 1.2 Exclusive

[Архивирана] 2002 VW Polo 9n 1.4

[Архивирана] 2008 Opel Astra Classic II 1.4 16

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6908
  • Бенве сие бенве
Во консултација со @Diesel Земав Блек меџик и средство за бандажи. Пробано на црна кола на самоуслужна перална, супер излезе резултатот. Прскано со мала рачна пумна од 2л на каросеријата, а на бандажите со прскалка што претходно беше од некое средство за стакла. Тубата од 5л за каросерија ќе трае долго, 10мл на 1л вода е размерот. Ќе видиме кој прв ќе се потроши, лакот или средството.

• Почетник
  • *
Во консултација со @Diesel Земав Блек меџик и средство за бандажи. Пробано на црна кола на самоуслужна перална, супер излезе резултатот. Прскано со мала рачна пумна од 2л на каросеријата, а на бандажите со прскалка што претходно беше од некое средство за стакла. Тубата од 5л за каросерија ќе трае долго, 10мл на 1л вода е размерот. Ќе видиме кој прв ќе се потроши, лакот или средството.
Фала ти друже, мило ми е што ти одговара пената.
него што се секираш, сигурно има некој на форумот што е лакер хахааах 8) 8) ќе направи попуст.