Автор Тема: Сакам да купам Mercedes-Benz E250 CDI BlueEfficiency 2012  (Прочитано 1060 пати)

Отсутен mercPerc

• Почетник
  • *
  • Пораки: 1
Здраво на сите, ова е мојот прв пост овде.

Гледав еден Мерцедес пред некој ден кој многу ми се свиѓаше, се гледа дека доста е сочуван како однатре така и однадвор. Има извозено 270 000 км , автоматик ,увезен од Швајцарија , и не од плац.

Не сум имал Мерцедес до сега, и имам слушнато дека оддржувањето на ваков автомобил не е баш евтино.
Ја знам онаа ако се грижиш за тоа дали ќе можеш да го оддржуваш подобро не го ни купувај  ::)
Ама сепак сакам да прашам некој што има/л ваков автомобил или разбира од Мерцедес автомобили, колку би ме чинело просечно годинешното оддржување на овој автомобил одприлика, ако земеме во предвид дека е стар 10 години веќе ?

Поздрав, и благодарам однапред
« Последно менување: 28 Мај 2022, 17:21:15 pm mercPerc »

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
Одг: Сакам да купам Mercedes-Benz E250 CDI BlueEfficiency 2012
« Одговори #1 на: 28 Мај 2022, 18:36:01 pm »
Ом-651 мотор врти доста км,ако се реални км нема мака.
Како и кај секој дизел,дизни,дпф,турбина(250-та е би-турбо мислам).Зависи во каква достојба е и по која цена се продава.
Обрни внимание и на ланчето дали вади некаков звук кај 651 знае да го скини,провери како се однесуваат вртежите на моторот дали лер гаста варира на додавање гас како се одзива и сл...

Едит: до 2010 имаат Бош дизни,после тоа имаат Делфи...А Делфи препорачува до 150Ккм макс...е сеа тоа и да не е до толку и да тераат до 250Ккм,значи рачунај дека тука се некаде за промена...1200€ нови,600€ репарирани.Итн.итн...
« Последно менување: 29 Мај 2022, 00:53:27 am MecheTo »
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D