Автор Тема: Mercedes w210 E270cdi  (Прочитано 80561 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10460
Одг: Mercedes w210 E270cdi
« Одговори #585 на: 30 Октомври 2022, 22:19:52 pm »
Najiskreno i kaj mene maliot se raduva nekad mecevo kaj sto nema soobrakjaj znam da go stisnam ama onaka samo na trganje od 0-60km i vlece bas domakjinski on presrekjen ajde ajde ajdee...Arno ama limiterot sto e na suvozacko sediste odma reagira i pocnuva da mrci.
iskluci go na advokat  😂
Ti da vidis na kjerne deca kako seraduvaat, samo nauci go negde na posiroko, mu bega gazeto epten.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14288
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #586 на: 30 Октомври 2022, 22:48:39 pm »
Кај мене и малиот и жената се навикнати,жената поќе не приговара воопшто,а малиот е ладен туш веќе не се радува на 200. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8124
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #587 на: 31 Октомври 2022, 09:58:30 am »
Deneska 23.10 tezok praznik jas na rabota...

Vlagam u vlez koga liftot neraboti i peski nagore. Srekja doma zenava...

Леле друже, тука грутка у грло ми застана веќе :D

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
« Одговори #588 на: 31 Октомври 2022, 18:31:58 pm »
Najiskreno i kaj mene maliot se raduva nekad mecevo kaj sto nema soobrakjaj znam da go stisnam ama onaka samo na trganje od 0-60km i vlece bas domakjinski on presrekjen ajde ajde ajdee...Arno ama limiterot sto e na suvozacko sediste odma reagira i pocnuva da mrci.
Полека малце, нежна е на предница ако маваш нагли стартови, ако правиш убрзања само на аутопут 100-200 е океј, вака стартови ќе и ебеш матер за кратко

Sent from my iPhone using Tapatalk
No turbo, no fun :)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5653
« Одговори #589 на: 31 Октомври 2022, 19:46:56 pm »
Nikad ne trgam naglo puna nego merak mi e onaka trgam poleka i edvaj pola papuca stiskam kolava muski potegnue. Nesum od onie da stojam i puna pa kolku ide.
Iako e starec od 2000 god pu pu pu dosta dobro se drzi za sega i bas onaka merakliski si go kruzam. Epten e necuen vnatre sto najvekje mi pravi merak kaj bilo koja kola plus meka amortizacija ednostavno stvoren zà uzivanje dodeka vozis. Sega za sega planovi so nego nemam smeneto e sve sto trebase da se smeni samo da uzivam so nego i redoven servis. Ustvari izlazav rikverc kamera mi fali i servis na menuvacot so novo ulje i filter ama uste spijam na toa uvo koga pravev golem servis deckite vo MS-star go dzirnaa uljeto na sipka sto e vo menuvac mi rekoa vozi barem uste 10-15000 so nego pa posle menjaj dobro e uste uljeto. Posle 15ti Janoar mi ide registracija e toa kje bide malce stresno ama zivi zdravi.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7826
  • Плинаш!!!
« Одговори #590 на: 31 Октомври 2022, 20:31:34 pm »
Што стресно да биде после 15ти јануар? Истреси си паричките на технички, пробуричкај по некој џеб да не ти останало во некое сако уште некое париче и тоа е тоа.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #591 на: 31 Октомври 2022, 21:27:31 pm »
Epa racunam deka prva registracija na moe ime sigurno kje me shtavat nad 18.000 den a toa da ti kazam mi pravi nekoj stres na dushata i toa bez zelen karton. Toj zdravje kje go vadam samo za mesec dena ako izlagam letoska.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #592 на: 31 Октомври 2022, 22:03:26 pm »
Нема врска прва регистрација, префрли си го стариот бонус од претходната кола.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #593 на: 31 Октомври 2022, 23:23:34 pm »
procedura ?
Vektrata mi e prodadena vekje 1 godina

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #594 на: 01 Ноември 2022, 00:01:45 am »
procedura ?
Тука се вртеа муабети во врска со тоа, сепак јас терав постапка со нова кола па не сум најдобро упатен со половна кола :)

https://forum.carclub.mk/index.php/topic,13550.msg1221754.html#msg1221754

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #595 на: 01 Ноември 2022, 01:42:59 am »
procedura ?
За да се префрли бонусот ти треба копија од договорот што ја имаш продадено вектрата... Ако го немаш може да побараш во архива кај нотарот што сте биле..

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2350
« Одговори #596 на: 01 Ноември 2022, 07:37:44 am »
Да се надоврзам, некои осигурителни дозволуваа префлување на бонусот под услов да не поминала една година од денот кога си ја оттуѓил претходната кола (Вектрата), не е лошо да провериш во твојата осигурителна компанија, па ако игра улога за префрлување на бонусот, пред Нова година да си ја регистрираш. Мислам дека не би требало да ти прават проблем и да поминало повеќе од година дена, псоебно ако долго време си клиент на тоа осигурување.
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #597 на: 01 Ноември 2022, 09:20:24 am »
Да се надоврзам, некои осигурителни дозволуваа префлување на бонусот под услов да не поминала една година од денот кога си ја оттуѓил претходната кола (Вектрата), не е лошо да провериш во твојата осигурителна компанија, па ако игра улога за префрлување на бонусот, пред Нова година да си ја регистрираш. Мислам дека не би требало да ти прават проблем и да поминало повеќе од година дена, псоебно ако долго време си клиент на тоа осигурување.
Тука јас се соочив со проблем со мојата ОК во која со години вадев полиса за Меганот. Ми делуваше нелогично па се обратив до друга ОК кај кои беше далеку поедноставно, односно како што треба.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #598 на: 11 Ноември 2022, 16:51:33 pm »
Deneska smenet nov akumulator. Pred 2 dena pocna da ispusta dusha go staviv na polnac bozem da go osvezam cela vecer ama zapali samo naredniot den i tolku. Nokjeska pak bese na polnac i preeska se slusnav so nidzzo da projdam za nov da montirame ama ovoj mojot bese skroz mrtov nemozev da ja zapalam voopsto kolata da otidam do kaj nego. Probav od na zenava puntoto so kabli jok ne go mrdase voopsto. Pomina moj dragocen komsija mi dade broj od nekoj Dejan sto ide na lice mesto vrsi montaza i proverka na potrosaci na voziloto. Se slusnav so deckoto koga vekje nemozev da mrdnam od parking dojde tipceto za nekoj 45 min. Montirase nov Starter Premium 100ah i garancija 2 godini od denot na kupuvanje. Proveri potrosaci na voziloto,kolku polni i uste nesto gledase vika sve e ok. Cena na akumulatorot bese 4800 denari so 2 god pismena garancija pa sto dade gospod. Obicno do sega na site koli sum staval Monbat kaj nidzzo i prezadovolen od niv ama deckovo go nemase na lager. Ovoj prv pat slusam kako firma ama tipcevo kaza demek do sega nemal zamerki.
Idemo dalje.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #599 на: 17 Ноември 2022, 14:04:23 pm »
Deneska smeneti predni plocki marka Tomex 1300 denari plus dva predni senzori za istite. Zaboraviv da gi slikam ali prednite plocki bea dosta otideni fino na vreme gi primetiv koga menuvav gumite. Zadnite se skoro novi smeneti pred da ja zemam kolata.
Izvrsena i kontrola na antifriz pokaza edvaj -10°. Smenet i toj marka Febi G11 plav. Izvadeno 8l od sistem. Staveno 4l koncentrat i 4l destilirana voda. Izmereno pak -40° pokazuva sega. Taka da momentalno spremni za zimava. Uste da se razgazat plockive sega e dosta meka papucata i saka povekje pritiskanje za da zastane.
Idemo dalje...