Автор Тема: Mercedes Benz B180 Blue Efficiency 1.6 Turbo  (Прочитано 65243 пати)

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3258
Одг: Mercedes Benz B180 Blue Efficiency 1.6 Turbo
« Одговори #315 на: 25 Мај 2024, 14:09:55 pm »
Еј добар апгрејд стварно, ме стави во мисла ептен да земам за мојот Sportsvan. Ќе треба и адаптер, ама пар се 10 еур, со се сијалиците искача 100 еур.
Се обидов да снимам отприлика како осветлуваат сијаличките, на следното видео може да видиш малку поописно.

Директен линк до видеото
« Последно менување: 25 Мај 2024, 14:33:49 pm zlatkoa »

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8961
« Одговори #316 на: 25 Мај 2024, 19:03:11 pm »
Odlucni se, shteta ne gi sobira najverojatno kaj mene

Отсутен zlatkoa

• Сениор
« Одговори #317 на: 27 Мај 2024, 09:49:48 am »
Koga kje zavrne izlezi navecer da vozis pusti svetla sredni i spodeli impresii.

Повели видео - дожд, навачер, средни светла.

Директен линк до видеото

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2840
« Одговори #318 на: 30 Мај 2024, 07:17:54 am »
Koga kje zavrne izlezi navecer da vozis pusti svetla sredni i spodeli impresii.

Повели видео - дожд, навачер, средни светла.

Директен линк до видеото
Дали и каде може да се провери дали може да се наместат вакви лед сијалици за кратко и долго светло на Пасат B8 2017 ?

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13932
« Одговори #319 на: 30 Мај 2024, 09:27:37 am »
Извозена малку подолга рута и доживеани убави спомени.
Скопје - Блед - Салцбург - Минхен - Гунзбург(Леголенд) - Будимпешта - Беград - Скопје
Ова се градовите во кои престојував, помеѓу секој од нив имаше и кратки екскурзии до локални села, знаменитости.

Изминати 4820 км во просек по борд потрошувачката изнесува 6.8 литри на 100 км.
5 часа вкупно чекав по граници и гужви по автопати. Возено по знаци ±20, во Германија претежно возено до трт каде што беше дозволено.

Во прилог некоја слика од Словенија со Триглав и скокалниците на Планица.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Сме извозиле слична тура во делот Блед - Салцбург. Не знам дали те фати гужва пред Салцбург, лудило беше.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
« Одговори #320 на: 30 Мај 2024, 09:32:48 am »
Извозена малку подолга рута и доживеани убави спомени.
Скопје - Блед - Салцбург - Минхен - Гунзбург(Леголенд) - Будимпешта - Беград - Скопје
Ова се градовите во кои престојував, помеѓу секој од нив имаше и кратки екскурзии до локални села, знаменитости.

Изминати 4820 км во просек по борд потрошувачката изнесува 6.8 литри на 100 км.
5 часа вкупно чекав по граници и гужви по автопати. Возено по знаци ±20, во Германија претежно возено до трт каде што беше дозволено.

Во прилог некоја слика од Словенија со Триглав и скокалниците на Планица.

Сме извозиле слична тура во делот Блед - Салцбург. Не знам дали те фати гужва пред Салцбург, лудило беше.

Кај тунелите што ги правеа на А10 ме фати гужва немаше како да избегнам. Нема алтернатива освен да заглавиш. Тука чекав околу 40 минути.
Гужвата пред Салцбург ја избегнав, возев по локални села ми најави навигацијата дека има 3 hours delay и ме пренасочи. Околу 20 минути плус возев од вобичаената рута. Ама не чекав во место.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
« Одговори #321 на: 31 Мај 2024, 15:24:28 pm »

Можеш да видиш ТУКА во ова ПДФ документче за твоето возило дали треба да нарачаш и адаптерче за да ги монтираш. Во приницп plug and play се без дополнителни зафати, и не јавуваат грешка никаква. Комплетен производ се.

Ако сакаш да споредиш со други Филипс сијалици, може да провериш ТУКА.

Според ПДФ документот на Пасат Б8 пасуваат без никаков адаптер. Отвори го пдф-то од горе и прочитај ти ги пишува на страна 32 сите спецификации за Пасат Б8.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6849
  • French diamond
« Одговори #322 на: 31 Мај 2024, 15:53:53 pm »
Абе Злате, не заеба сега сите да си дајме по 100€  ;D Кај мене се за менување, ослабени се, најверојатно ќе одам на овие твојте сега, ваљда ќе ги бива и во фар со лупа.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
« Одговори #323 на: 31 Мај 2024, 15:55:26 pm »
Абе Злате, не заеба сега сите да си дајме по 100€  ;D Кај мене се за менување, ослабени се, најверојатно ќе одам на овие твојте сега, ваљда ќе ги бива и во фар со лупа.
Види во ПДФ документчето. Ако пасуваат стави ги. Јас ги препорачувам. Имам пробано секакви и кинески и некинески. Овие се најдоброто што постои во моментов. Според мене.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #324 на: 02 Јуни 2024, 22:21:10 pm »

Не се за Џулиетата овие.
Таму само ксенон.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5654
« Одговори #325 на: 03 Јуни 2024, 01:29:47 am »
Mashala odlicno svetat na mokro.
I na vektrata i na mercedesov imav led na ednoto bea kinezarija na drugovo nekoj turski. Na suvo se odlicni arno ama cim zavrne kako da nemam svetla mnogu se loshi. Na nekoj mrak se gleda ama niz grad kade sto kolku tolku ima nekoja nadvoresna svetlina zanikade se. Vidov na aliexpres a sega i eden tetoec mi nudi led so lupa znaci na samata sjalica ima lupa. Na you tube gledav deka se odlicni pogotovo na obicen far sto nema lupa. Nema da ja rasprskuva svetlinata i da smeta na drugite vozaci ama pa cena e 4300 den so 6 meseci garancija.. 16.000 lumeni. Ima i h4 i h7. Samo mi e strav da ne nemozam da zatvoram kapakot posle pozadi na farot nekako mi se dugacki kako sto mi prati deckoto video. Neznam kako da go prikacam klipot od sjalicite ovde.