Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Троши ако го возиш како 1.8.Нормално си троши, ако го возиш нормално.
Цитат: Zile на 03 Август 2021, 10:49:16 amНе ја гледам причината зашто би ги избегнал 1.6 и 1.8 а би земал 1.4. Едина предност (ако е предност) што е на ланче па би избегнал голем сервис ако не тропка ланчето. Инаку 1.4 троши како 1.8 а иде како 1.1 во таа шасија. Sent from my Redmi Note 8T using TapatalkOva go najdov na net, moze se odnesuva na ovoj problem so tie motori, uste pred nekoja godina ova so problemite na 1.6 I 1.8 mi go kaza mnogu dobar serviser za opel.https://mlfree.com/en/opel-astra-h-2004-2009/The most popular petrol engines are 1.6 with 105 hp and 1,8 with 125 or 140 hp. They are provided with a toothed belt, which changes along with the tensioners and rollers. It is recommended that every other water pump be replaced, replaced. Gasoline engines have TVINPORT technology designed to save fuel - under partial load, blend fuel into the cylinder through one of two intake valves. However, the system suffers from problems, the shut-off valves of 4 of the 8 intake valves refuse to operate over time.Bas ke preprasam tocno na sto mislel I ke spodelam.Za mene sto ke kaze toj covek e oce nash Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Не ја гледам причината зашто би ги избегнал 1.6 и 1.8 а би земал 1.4. Едина предност (ако е предност) што е на ланче па би избегнал голем сервис ако не тропка ланчето. Инаку 1.4 троши како 1.8 а иде како 1.1 во таа шасија. Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk
5.5 отворено, 7.5 град. Комбинирана 6, 6.5...Извадив рандом, од различни периоди... Секогаш на полн резервоар мерено.А со твинпортот, ако се чистат клапната и усисната грана, нема да има проблеми никад.
5.5 отворено, 7.5 град. Комбинирана 6, 6.5...Извадив рандом, од различни периоди... Секогаш на полн резервоар мерено.
@Zile знаеш дека не живеам во Скопје.
Литро плус, значи 8.5 градска за Скопје е повеќе од солидна потрошња.
Цитат: Diesel на 03 Август 2021, 13:40:12 pmЛитро плус, значи 8.5 градска за Скопје е повеќе од солидна потрошња.За 1.4? 1.6 троши 9 а оди подобро. 1.6 на отворено вади помала потрошувачка од 1.4 при иста брзина. 1.8 е литро плус и во град и на отворено.Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk