Автор Тема: Citroen G Super 1.3  (Прочитано 32124 пати)

Отсутен Tuning

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 126
Одг: Citroen G Super 1.3
« Одговори #120 на: 20 Февруари 2012, 22:23:05 pm »
супер средено браво

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #121 на: 20 Февруари 2012, 22:41:42 pm »
Имам некое познавање ама не сум доктор  ;D ;D, да не имаш нешто проблем со колата??
знаеш дека сме оскудни со добри хидрауличари во МК,регулаторот на притисок со нова кугла ,пак цуцка гласно,досега сам се сум менувал,ама овој проблем не можама да го решам,на предниот хидрактив вентил имам голем поврат на LHM во резервоарот и понекогаш на секои 2-3 секунди уклучива регулаторот и пумпата,малку е посложено кај мене,бидејќи е хидрактив 2 хидрауликата,ако имаш некој предлог за доктор хидрауличар,кажи,ако не и јас сум мајстор за хидраулика ама не сум доктор,во случајов ни треба доктор,знам полно ,ама сите се во Србија или Хрватска :)
Највероватно топката на регулаторот не си ја брка работата...

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #122 на: 20 Февруари 2012, 23:14:43 pm »
Не,,,,,,таа е скроз нова и оригинал,и неколку имам сменато чисто да се уверам дали е до неа,не  е до неа,регулаторот го репарирав сам,пак исто,,,,,,,,највероватно му треба реглажа,тое е додавање или одземање на една или повејќе шајбни на регулаторот,треба да го измерам притисокот со манометар и ќе откријам,пролетва ако имам време ќе го направам тоа и ќе пишам кај бил проблемот,инаку јас сум пицајзла за тие работи и затоа ми смета кога ќе слушнам так так на регулаторот,затоа ми смета ,а не дека имам проблем со хидрауликта,далеку од тоа :):):) pozzzz

Отсутен D@ni

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 230
  • Citroen GS
« Одговори #123 на: 21 Февруари 2012, 00:45:38 am »
Таков некој не познавам, а мислам и дека нема. Таков звук има и кај мене што не мора да значи дека е исто зашто се разлика 30 год.  ;D ;D , а кај ХМ знам дека нема никаков звук. Ако нешто негде најдам ќе ти пишам.

Можеш ли да ми пратиш слика од регулаторот за висина напред за да видам нешто??

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #124 на: 21 Февруари 2012, 11:35:59 am »

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #125 на: 21 Февруари 2012, 11:36:48 am »
Таков некој не познавам, а мислам и дека нема. Таков звук има и кај мене што не мора да значи дека е исто зашто се разлика 30 год.  ;D ;D , а кај ХМ знам дека нема никаков звук. Ако нешто негде најдам ќе ти пишам.

Можеш ли да ми пратиш слика од регулаторот за висина напред за да видам нешто??
aha od regulatorot za visina vo kabinata ili dolu od korektorot ??????

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #126 на: 21 Февруари 2012, 11:45:04 am »
od regulatorot za pritisok

Отсутен D@ni

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 230
  • Citroen GS
« Одговори #127 на: 21 Февруари 2012, 20:14:40 pm »
Коректорот зза висина ме интересира да видам заради некој комбинации

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #128 на: 21 Февруари 2012, 20:33:33 pm »
Не,,,,,,таа е скроз нова и оригинал,и неколку имам сменато чисто да се уверам дали е до неа,не  е до неа,регулаторот го репарирав сам,пак исто,,,,,,,,највероватно му треба реглажа,тое е додавање или одземање на една или повејќе шајбни на регулаторот,треба да го измерам притисокот со манометар и ќе откријам,пролетва ако имам време ќе го направам тоа и ќе пишам кај бил проблемот,инаку јас сум пицајзла за тие работи и затоа ми смета кога ќе слушнам так так на регулаторот,затоа ми смета ,а не дека имам проблем со хидрауликта,далеку од тоа :):):) pozzzz
Е тоа е друга прикаска.Јас кога решавам некој проблем,прво тргам од таму кај што чачкал некој пред мене.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #129 на: 21 Февруари 2012, 20:58:33 pm »
Е тоа е друга прикаска.Јас кога решавам некој проблем,прво тргам од таму кај што чачкал некој пред мене.
еееееее да беше така,работата е што никој пред мене не чачкал никаде :) ,ќе видам можеби ќе тркнам до Чачак,таму имам еден клабер кој е добар хидрауличар,односно доктор за хидраулика,фала marcher,за тебе имам и друго прашање,ама на ПП,ќе ти пишам pozzz