Автор Тема: CARclub дечиња!  (Прочитано 308957 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13931
Одг: CARclub дечиња!
« Одговори #1920 на: 28 Август 2017, 10:35:34 am »
Реквизити ќе си праам јас.

Фан ми е малиот на Little Baby Bum 😂

Ок фала дечки ќе се распрашам!

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 440
« Одговори #1921 на: 28 Август 2017, 10:47:48 am »
Дечки да дадете некој совет или препорака за што количка и седиште за во кола да се купат?

Гледав еден куп модели и врска немам што е важно и на што треба да се пази.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #1922 на: 28 Август 2017, 15:22:49 pm »
За седиште, најтопло препорачувам Cybex Pallas.

За количка, зависи од буџетот, реалните потреби и меракот за к**чење со скапата количка за детето. Како и да е, асолни колички се ретко под 15000 денари.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4220
« Одговори #1923 на: 28 Август 2017, 19:12:53 pm »
@igor_xxxx ако чекате принова,прво земете количка+ транспортер.Има и со корпа што идат,те идат или само количка или 3 во 1 што би се рекло.Цени имаш од кај 10000 за комплет па до безкрај.Обично е колку пари толку музика,во поглед на материјали,конструкција и тежина на количката.Јас имам Чико,само количката кошта околу 12000,ама ја нудеа и со транспортер или 3 во 1 за до кај 20000,и нејзе можам да ти ја препорачам.
Седиште покасно земи си,и така првите неколку месеци за транспорт се користи транспортерот.Седиште имам MaxiCosi,што го знам у која класа спаѓа,ми го дадоа користено,ама задоволен сум и од него,лесно се монтира(не е со изофикс),цврсто и квалитетно делува.

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #1924 на: 29 Август 2017, 10:56:10 am »
Дечки да дадете некој совет или препорака за што количка и седиште за во кола да се купат?

Гледав еден куп модели и врска немам што е важно и на што треба да се пази.

Jas sum prezadovolen od kolickava (imav postar model, no toa e toa)
http://www.encimenci.com.mk/kolichka-london-so-bumper-bar-matrix-chicco-792582700
Eftina, kvalitetna, i moze da se koristi od 0m koga ke ja legnes skros, pa se dodeka se vozi vo kolicka deteto.
Gladam sega ima i polesen, pomal slicen model
http://www.encimenci.com.mk/kolichka-ohlala-power-blue-chicco-792496000
Za kolicki cena-kvalitet Chicco se top.
Sediste 0-18kg imav Chicco Eletta, odnosno sega modelot se vika http://www.encimenci.com.mk/sedishte-za-avtomobil-cosmos-black-night-0-18kg-chicco-791634100 Odlicno se pokaza, povtorno ke kazam odnos cena-kvalitet na mnogu visoko nivo.
Sega sum na Cybex M-fix za 3+ godini.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13931
« Одговори #1925 на: 29 Август 2017, 12:08:09 pm »
Јас ја имам Kiddo Jazz и е супер.

Гледајте само да има големи тркала, многу попорактично е за нашите улици, тротоари, ...земјени патеки :)

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #1926 на: 29 Август 2017, 12:27:13 pm »
Јас ја имам Kiddo Jazz и е супер.

Гледајте само да има големи тркала, многу попорактично е за нашите улици, тротоари, ...земјени патеки :)

И јас ја имам оваа. Презадоволен. И најбитно е лесна :)

Гледајте да е лесна, затоа што ќе ја носите неа во една рака, заедно со торбата, а детето во друга. А можно е и жена ви додека да е на трудничко да го прави ова :)

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 440
« Одговори #1927 на: 29 Август 2017, 12:53:12 pm »
Фала дечки за советите, добро е да се знае што како, особено што прв пат се среќавам со ситуацијава :)

За седиштето во тој случај може и ќе почекам некој месец, а за количката планирав докај 18-20 илјади плус минус со сите тракатанци што иде.Ако има модели што вредат и се ОК и за помалце, уште подобро.

Ми беше важно од искуство што да гледам, не знаев за тркалата пример и добра забелешка за тежината, можеби и простор колку зафаќа за во кола, со оглед на тоа што Бт-Ск-Бт е неделна релација.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #1928 на: 29 Август 2017, 12:57:27 pm »
Ние имаме Graco EVO.

Ги има сите 3 дела.
Транспортер, корпа и количка.

Транспортерот не му е нешто нај нај. Гледа има подобри.
Корпата е за до 2-3 месеци.

Другото е во ред.
Убави големи тркала, лесна, се пакова одма, не зафаќа многу место и многу е добра за маневрирање. Од сите шо сум ги возел, оваа најдобро се маневрира.

Иначе е купена од Солун на попуст за некој си 300 и нешто евра се комплет.
Тука истата беше 3х ххх ден.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1929 на: 29 Август 2017, 14:04:57 pm »
Фала дечки за советите, добро е да се знае што како, особено што прв пат се среќавам со ситуацијава :)

За седиштето во тој случај може и ќе почекам некој месец, а за количката планирав докај 18-20 илјади плус минус со сите тракатанци што иде.Ако има модели што вредат и се ОК и за помалце, уште подобро.

Ми беше важно од искуство што да гледам, не знаев за тркалата пример и добра забелешка за тежината, можеби и простор колку зафаќа за во кола, со оглед на тоа што Бт-Ск-Бт е неделна релација.

Подобро е да почекаш за седиште и да земеш асолно, него ли да избрзаш и да земеш глупост. Јас лично, највише ги преферирам Cybex пошто го користат појасот од колата, а не се врзува детето со накнадни појаси од седиштето. Исто така, малата чат пат има проблеми да спие у креветче, ама после 53 секунди у седиште, одма си заспива. Дури кога беше прописно болна, кога не можеше ни да седи мирно, нити да лежи, успеа да се смири и да заспие во седиштето.

Количката - ако зимате голема со све и свашта, онда веројатно нема да биде многу лесна. Малтене небитно дали ќе има 3 или 4 тркала, ама нека биде со поголемки тркала, и лесно нека се движи. Битна работа, препорачливо е да може да се склопува со една рака, и да собира нешто друго во колата освен нејзе :)

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #1930 на: 29 Август 2017, 20:24:44 pm »
Ние имаме Graco EVO.

Ги има сите 3 дела.
Транспортер, корпа и количка.

Транспортерот не му е нешто нај нај. Гледа има подобри.
Корпата е за до 2-3 месеци.

Другото е во ред.
Убави големи тркала, лесна, се пакова одма, не зафаќа многу место и многу е добра за маневрирање. Од сите шо сум ги возел, оваа најдобро се маневрира.

Иначе е купена од Солун на попуст за некој си 300 и нешто евра се комплет.
Тука истата беше 3х ххх ден.
Јас ја купив 16.000 со истите додатоци.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #1931 на: 29 Август 2017, 23:10:33 pm »
Од каде?

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #1932 на: 29 Август 2017, 23:38:11 pm »
Од струга

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #1933 на: 30 Август 2017, 08:32:56 am »

Подобро е да почекаш за седиште и да земеш асолно, него ли да избрзаш и да земеш глупост. Јас лично, највише ги преферирам Cybex пошто го користат појасот од колата, а не се врзува детето со накнадни појаси од седиштето.....
Pojasot od kolata se koristi samo za nad 3 godisni deca (odnosno grupa 2 i 3 kako sto se vodat, nad 15-18kg). Za pod toa ne smee, citav tekstovi na internet i videa kako moze da bide mnogu opasno za pomali decinja, a duri i se preporacuvase do 6 godini da ne se koristi pojas od kolata tuku od samoto sediste so vrzuvanje vo 5 tocki. Cybex i jas imam sega sto koisti pojas od kolata no e grupa 2/3.
So pojasot se pricvrstuva samo sedisteto (ako ne e iso-fix) a deteto so pojasi vo 5 tocki od samoto sediste, za deca do 15-18kg ili dokaj 3-4 godini.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1934 на: 30 Август 2017, 08:39:35 am »
Не се разбравме изглеа...

Не се користи директно појасот од колата, да оди преку детето (нормално), туку со појасот од колата се прицврстува едно делче што е како мала масичка пред детето.
Pallas седиштата на Cybex се група 1/2/3.