Автор Тема: Упатство за конзумирање ПИВО!!!  (Прочитано 58053 пати)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11754
  • Архитект
Одг: Упатство за конзумирање ПИВО!!!
« Одговори #360 на: 23 Август 2018, 11:48:41 am »
После 10 дневна анализа на грчките пива закључив дека Митос им е најбољи, али ко наше дабче просечна мочка, квалитет ко СКОПСКО немаат...

И јас до истиот заклучок дојдов за истот пиво. Грк за ништо не го бива а најмалку за пиво.

Врска немате двајцата.
Сте штеделе на пиво.

Ова е најдобро грчко пиво.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8536
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #361 на: 23 Август 2018, 12:32:27 pm »
Кај беше да пишеш пред некој ден да го ебам. Се утепав од пробување пиво ко шо треба не најдов. Секој ден на плажа со 5 различни лименки бев. Лошо е кога мешаш пиво ;D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #362 на: 23 Август 2018, 13:11:53 pm »
@osmica8  Абе едно штедење евро ипол пиво да им го начукам ...

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1816
« Одговори #363 на: 23 Август 2018, 13:27:09 pm »
Еве за некој кој сака сам да проба да си направи пиво, како што разгледав ги има сите потребни работи за правење пиво https://pivodrom.mk/

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
« Одговори #364 на: 24 Август 2018, 22:52:24 pm »
Toj sto pisal deka kvalitet kako skopsko nema,  e jbg. Neka proseta malo ... 
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8536
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #365 на: 25 Август 2018, 13:32:39 pm »
Абе па до вкус е. Не викам дека нема боље пиво, таман работа. Ама дека треба да е бљантаво не ми се прифаќа, ја неќам бљантаво пиво. Сакам да реже. Вкус е во прашање. А квалитет на пиво е нешто друго има како се проверува. Може има и онакви тушљаци у уста што го вртат, од грло што го враќаат. Мене пример и горското ми е многу убаво на вкус, мада го ругаат, мене ми е слатко али не откачува, пиеш мочаш, слуга на ку*от.

Отсутен Bender

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 98
  • GSM Servicer
    • Search Girls from your city for night
« Одговори #366 на: 15 Септември 2018, 11:47:48 am »
Клабери, за вкусво не се расправа затоа што мојот секогаш е во право. :)

Како и за се во животот, така и пивото постојат повеќе типови, вкусови, различни начини на правење па дури постои пиво што не треба да се конзумира со храна, постои пиво што е направено да се конзумира само со храна, некои од навика само на Скопско - најбоље им е Скопското, гледам пола Бугарија Каменица пие, пивото на мене ми е ко изветреано и расипано, но на луѓето тоа им се допаѓа, некои сакаат погазирано и светло, други сакаат негазирано и темно, знам луѓе што сакаат црвено пиво, овошно пиво, темно пиво 3 пати печено ко Гинисот има и појаки и од него. Еве и за сок да се дискутира, познавам многу луѓе што не сакаат кока кола да видат, други пак се зарзени на пепси и фанта, трети на кокта.

Но како и да е, факт е дека во Македонија сме сиромави со различност на вкусови за разлика дури и од Бугарија па и Грција во последно време и некој нов бренд како Македонското пиво наместо да се пробие со поголем избор и појаки вкусови, мене ми изглеа ко некое рандом пиво од Прилепска пивара разредено, познавм илјадници луѓе што им е омилено, дури одат специјално во оној центар барон на рекорд за да го пијат свежо точено пошо од таму им било најубаво. Ме радува што пивницана на Темов горе во Чаршија знае да понуди пиво со поостар вкус и поголем избор од другите пивари, ме радува и тоа што постојат пабови и кафичи што увезуваат пиво и е во добар квалитет увозното.

Отсутен igooor07

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 138
« Одговори #367 на: 13 Ноември 2018, 20:31:40 pm »
Erdinger, швапско малку заматено.

Sent from my Lenovo A6020a41 using Tapatalk

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6863
  • Бенве сие бенве
« Одговори #368 на: 26 Јули 2020, 14:23:31 pm »
Темава е стара ама некој да ми каже каде во Скопје или државата може да се најде Зајачарско пиво?

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Отсутен Vwlover

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 586
« Одговори #369 на: 26 Јули 2020, 14:30:00 pm »
Темава е стара ама некој да ми каже каде во Скопје или државата може да се најде Зајачарско пиво?

Се ми се чини дека видов Зајачарско во Зурот кај СП Планет

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3565
« Одговори #370 на: 26 Јули 2020, 14:50:43 pm »

ДИМ маркет или ЗУР, едно те исто, и по Илинден во секоја 2ра продавница.