Автор Тема: Квалитетот на воздухот во Скопје  (Прочитано 595587 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Квалитетот на воздухот во Скопје
« Одговори #975 на: 23 Октомври 2014, 10:45:45 am »
http://off.net.mk/lokalno/bulshit-detektor/vodno-izvini

Добро, како не им е мака да се туткаат саат време до средно? И тие што решиле со автобус да отидат, нема да можат. Толку ли е тешко еднаш во неделата да се испешачи неколку километри?

Само рампа и патарина за време на викенд е лекот.

тешко е. и претходно имам зборено на оваа тема... АКО НЕ ТРЕБА ДА СЕ ИДЕ СО ВОЗИЛА ДО ВОДНО, НЕ ТРЕБА НИ ПАТ ДА ИМА. без оглед колку на некого тоа му се свиѓа или не, има луѓе кои неможат да идат пешки. такви као мене се половина од работното население. физички сум активен цела недела минимум 8 саати но нај често од 12 саати па нагоре. во недела ми е ден кога одмарам, нема потреба и тогаш да се умарам физички. ке си идам со кола на водно. не барајте сожалување да имам кон тие што сакаат да пешачат на водно, поради тоа што од возилата имало издувни гасови, штетни и дрн дрн дрн.. немам, затоа што:

-ги имаат останатите 6 дена за пешачење
-и кон мене нема сожалување било кој за водухот во скопје
-истите тие ги боли стапот за мене дали ме болат стапалата, колениците,грбот, рацете и вратот од 6 дена работење
-имаат и друга опција за пешачење, кај што нема толку возила.

да ке речете дека и за тие со возилата има друга солуција, можат да идат на друго место, на пример, скопска црна гора... да можат и има многу луѓе што и таму идат. можам и јас, ама ете, несакам, сакам на водно. потполно од истат апричина што и пешаците несакаат на друго место, туку сакаат на водно... е па тоа е тоа... се додека е ЛЕГАЛНО идењето на водно со автомобил, јас ке идам, кога ке ми се посака. ако турат рампа со карта за влез, нема да се намали фреквенцијата на возилата, туку ке се зголеми приходот во буџетот и пак нема да се реши проблемот. ако се забрани движење со возила, тогаш да, ке почитувам и ке идам на друга локација.. ако ми се пешачи, ке пешачам...

инаку ако не сте информирани, половина од водно е забрането со возила да се иде. има рампа и не е дозволено... идете во горната половина и пешачете, дишете чист воздух итн итн...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #976 на: 23 Октомври 2014, 11:17:20 am »
инаку ако не сте информирани, половина од водно е забрането со возила да се иде. има рампа и не е дозволено... идете во горната половина и пешачете, дишете чист воздух итн итн...

Не е во тоа муабетот. Јас и така кога одам на Водно не одам по улица, гужвата ја среќавам само тие 200 метри, додека поминувам низ Средно. На мене не ми пречи тоа што има колона скоро до прв паркинг.

Ама како на вас што одите со коли преку викенди не ви пречи? Тоа не можам да го разберам. Намерно да одиш на место каде што знаеш дека ќе се движиш како полжав.

И да, има луѓе што сакаат да одморат, но неможат, затоа што има гужва и не може да се стигне до Средно.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #977 на: 23 Октомври 2014, 11:19:56 am »
Водно треба да биде со рампа и на сите неработни денови и празници да биде забранет сообраќај со возила. Сакаш воздух да дишиш а се гушиш во ауспухот на тој пред тебе, срамоте е. Преку недела и навечер нека го отвараат за возила не е проблем.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54988
  • Махер
« Одговори #978 на: 23 Октомври 2014, 11:20:26 am »
Водно е населба. Си има рампа за нагоре кон планината.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8961
« Одговори #979 на: 23 Октомври 2014, 12:04:49 pm »
http://off.net.mk/lokalno/bulshit-detektor/vodno-izvini

Добро, како не им е мака да се туткаат саат време до средно? И тие што решиле со автобус да отидат, нема да можат. Толку ли е тешко еднаш во неделата да се испешачи неколку километри?

Само рампа и патарина за време на викенд е лекот.

тешко е. и претходно имам зборено на оваа тема... АКО НЕ ТРЕБА ДА СЕ ИДЕ СО ВОЗИЛА ДО ВОДНО, НЕ ТРЕБА НИ ПАТ ДА ИМА. без оглед колку на некого тоа му се свиѓа или не, има луѓе кои неможат да идат пешки. такви као мене се половина од работното население. физички сум активен цела недела минимум 8 саати но нај често од 12 саати па нагоре. во недела ми е ден кога одмарам, нема потреба и тогаш да се умарам физички. ке си идам со кола на водно. не барајте сожалување да имам кон тие што сакаат да пешачат на водно, поради тоа што од возилата имало издувни гасови, штетни и дрн дрн дрн.. немам, затоа што:

-ги имаат останатите 6 дена за пешачење
-и кон мене нема сожалување било кој за водухот во скопје
-истите тие ги боли стапот за мене дали ме болат стапалата, колениците,грбот, рацете и вратот од 6 дена работење
-имаат и друга опција за пешачење, кај што нема толку возила.

да ке речете дека и за тие со возилата има друга солуција, можат да идат на друго место, на пример, скопска црна гора... да можат и има многу луѓе што и таму идат. можам и јас, ама ете, несакам, сакам на водно. потполно од истат апричина што и пешаците несакаат на друго место, туку сакаат на водно... е па тоа е тоа... се додека е ЛЕГАЛНО идењето на водно со автомобил, јас ке идам, кога ке ми се посака. ако турат рампа со карта за влез, нема да се намали фреквенцијата на возилата, туку ке се зголеми приходот во буџетот и пак нема да се реши проблемот. ако се забрани движење со возила, тогаш да, ке почитувам и ке идам на друга локација.. ако ми се пешачи, ке пешачам...

abe onak shto ne odis so avtobus ako nemozes peshki, jas odam redovno so tocak nagore i toa vo nedelata beshe sranje nevideno, aj so gi ima i se budataat site do gore a gledaat deka nemoze, lugevo mislat ako se butnat metro ponapred ke stignat pobrzo bez da gleda dali blokira nekoj ili ke utri nekoj ili ke go zaglavi avtobusot shto odi

definitivno sabota i nedela treba da se ogranici samo avtobus nagore i toa na sekoj 10 min da ima i gotovo. I JSP srekno i koli nagore nema da ima i pocisto ke bide

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #980 на: 23 Октомври 2014, 12:06:02 pm »
Се сложувам во целост

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #981 на: 23 Октомври 2014, 22:47:15 pm »
па кога ке подразмислам, начелно и јас се сложувам со ова... можеш со кола да си дојдеш до доле, кај што има зонско паркирање, паркирај и иди со автобус... ама да има автобуси доволно, а не на секои 60 минути, наполнет со гратис возење пензионери. нека има на секои 10-тина минути, можеби и јас би идел со бус нагоре...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20114
« Одговори #982 на: 24 Октомври 2014, 00:53:26 am »
Бус во кој што ќе си плаќаат пензионерите.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #983 на: 24 Октомври 2014, 00:54:42 am »
ахам... да... само ако сонуваме некако...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #984 на: 24 Октомври 2014, 09:08:48 am »
Водно треба да биде со рампа и на сите неработни денови и празници да биде забранет сообраќај со возила. Сакаш воздух да дишиш а се гушиш во ауспухот на тој пред тебе, срамоте е. Преку недела и навечер нека го отвараат за возила не е проблем.

Тоа е тоа, закон и устав..

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1914
« Одговори #986 на: 27 Октомври 2014, 22:02:20 pm »
Ебати мерките. Единствено ова прскањево можда ќе помогне малку..

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #987 на: 27 Октомври 2014, 22:03:29 pm »
Глупости...
Забрани горење на дрва во грандско подрачје и си решил 90% од проблемот. Колите се најмал проблем.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54988
  • Махер
« Одговори #988 на: 27 Октомври 2014, 22:04:59 pm »
Најефтино е да се грееш на крадени дрва.

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1914
« Одговори #989 на: 27 Октомври 2014, 22:06:42 pm »
Да се забранат и стари дизели што возат на прегорено уље.