http://off.net.mk/lokalno/bulshit-detektor/vodno-izvini
Добро, како не им е мака да се туткаат саат време до средно? И тие што решиле со автобус да отидат, нема да можат. Толку ли е тешко еднаш во неделата да се испешачи неколку километри?
Само рампа и патарина за време на викенд е лекот.
тешко е. и претходно имам зборено на оваа тема... АКО НЕ ТРЕБА ДА СЕ ИДЕ СО ВОЗИЛА ДО ВОДНО, НЕ ТРЕБА НИ ПАТ ДА ИМА. без оглед колку на некого тоа му се свиѓа или не, има луѓе кои неможат да идат пешки. такви као мене се половина од работното население. физички сум активен цела недела минимум 8 саати но нај често од 12 саати па нагоре. во недела ми е ден кога одмарам, нема потреба и тогаш да се умарам физички. ке си идам со кола на водно. не барајте сожалување да имам кон тие што сакаат да пешачат на водно, поради тоа што од возилата имало издувни гасови, штетни и дрн дрн дрн.. немам, затоа што:
-ги имаат останатите 6 дена за пешачење
-и кон мене нема сожалување било кој за водухот во скопје
-истите тие ги боли стапот за мене дали ме болат стапалата, колениците,грбот, рацете и вратот од 6 дена работење
-имаат и друга опција за пешачење, кај што нема толку возила.
да ке речете дека и за тие со возилата има друга солуција, можат да идат на друго место, на пример, скопска црна гора... да можат и има многу луѓе што и таму идат. можам и јас, ама ете, несакам, сакам на водно. потполно од истат апричина што и пешаците несакаат на друго место, туку сакаат на водно... е па тоа е тоа... се додека е ЛЕГАЛНО идењето на водно со автомобил, јас ке идам, кога ке ми се посака. ако турат рампа со карта за влез, нема да се намали фреквенцијата на возилата, туку ке се зголеми приходот во буџетот и пак нема да се реши проблемот. ако се забрани движење со возила, тогаш да, ке почитувам и ке идам на друга локација.. ако ми се пешачи, ке пешачам...
инаку ако не сте информирани, половина од водно е забрането со возила да се иде. има рампа и не е дозволено... идете во горната половина и пешачете, дишете чист воздух итн итн...