Автор Тема: CARclub Тест: Škoda Kamiq 1.0 TSI 115 Ambition Plus  (Прочитано 11254 пати)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6130
  • 69
Одг: CARclub Тест: Škoda Kamiq 1.0 TSI 115 Ambition Plus
« Одговори #15 на: 21 Ноември 2019, 11:01:03 am »
Ова е идеален Полициски СУВ, кој евентуално би ги заменил старите Јети :D :D :D
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8961
« Одговори #16 на: 21 Ноември 2019, 11:05:29 am »
Која лимузина за 15к не заебавајте.

веќе за 16 имаш Corola, Ceed, итн итн итн

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3776
« Одговори #17 на: 21 Ноември 2019, 11:34:31 am »
За да личи на нешто королата треба да се земе со трето ниво на опрема.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #18 на: 21 Ноември 2019, 11:42:09 am »
Која лимузина за 15к не заебавајте.

веќе за 16 имаш Corola, Ceed, итн итн итн
Рено Меган гранкуп (седан), Астра 1.4 турбо (седан), Алфа Ромео Џулиета.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6480
« Одговори #19 на: 21 Ноември 2019, 11:58:30 am »
Меган како што рекоа маде ин турција, хечот е троа поскап, астра 1.4 прошла генерација (уште малце фејслифт ќе вадат на новава генерација ебате),  џулиета стара може веќе 10 години.

Со шкодава имам повеќе простор над глава и околу патници поради самата висина, полесно е за влегување и излегување, многу полесно е да ставиш бебе во седиште, седам на повисоко и сите што возат лимузини длабоко внатре во себе потајно си замислуваат како го имаат ова пред гаража.

Модерен хечбек или седан од таа класа треба да се испрчиш околу 19-20к за да ја има истава опрема како камиков.

Али се разбира, на форумов сите се професионални тркачи особено на водно, стража и плетвар и затоа е важно да се не навалува колата многу и тоа е репер колку држи на пат рецимо  ::)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #20 на: 21 Ноември 2019, 12:24:49 pm »
Меган како што рекоа маде ин турција

До кога бе со овакви изјави?  ;D

Ова ме подсеќа на муабетот од бивша Југославија:
Немој да го носиш телевизорот на сервис, ке ти извадат здрав дел, ке ти стават неисправен (а притоа телевизорот го зимаш исправен  :-\ )
« Последно менување: 21 Ноември 2019, 12:43:44 pm SaleSk »
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #21 на: 21 Ноември 2019, 12:29:37 pm »

https://images.app.goo.gl/XwpaWMJxbjsofKGA9
<iframe src="https://giphy.com/embed/HzTYLfsbJqa2Y" width="480" height="340" frameBorder="0" class="giphy-embed" allowFullScreen></iframe><p><a href="https://giphy.com/gifs/embarrassed-facepalm-martin-freeman-HzTYLfsbJqa2Y">via GIPHY</a></p>

До кога бе со овакви изјави?  ;D

Немој да го носиш телевизорот на сервис, ке ти извадат здрав дел, ке ти стават неисправен (а притоа телевизорот го зимаш исправен  :-\ )
Има малку вистина за тоа време, такво нешто му се случи на татко ми со Симката.
Впрочем, и денес не си на сигурно дека нема да ти сменат здрав дел со постар полуисправен дел.

Мајмунлаци имало и ќе има.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #22 на: 21 Ноември 2019, 12:32:02 pm »
А ха, дека Меганот што е произведен во Турција, е фејк?
Или дека Панасоникот направен во Кина е фејк...
Или Побољи е оној направен во Јапан? вс оној направен во Кина?

Хахаха, ај да ме скокотне некој да се насмеам, или да ме фати за цицка, да ми биде и убаво...

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #23 на: 21 Ноември 2019, 12:37:43 pm »

сите што возат лимузини длабоко внатре во себе потајно си замислуваат како го имаат ова пред гаража.

Модерен хечбек или седан од таа класа треба да се испрчиш околу 19-20к за да ја има истава опрема како камиков.

баш еве секој ден штом седнам во кола си маштам за Камик. Може ова се твои лични фетиши па си викаш сите сме забегани...

Не ми треба опрема за да ми го мати паметот дека поради некоја си опрема на Камикот е подобар избор на лимузина за слична сума со помалце опрема

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5044
  • The Spartan General
« Одговори #24 на: 21 Ноември 2019, 12:39:21 pm »
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #25 на: 21 Ноември 2019, 12:44:25 pm »

https://images.app.goo.gl/XwpaWMJxbjsofKGA9

https://thumbs.gfycat.com/MarriedNastyGoat-mobile.mp4До кога бе со овакви изјави?  ;D

Не констатирав јас тоа.

Да се спомне само дека Меганот ГрандКуп е составуван исклучиво во Турција и е наменет за пазар во Африка, Индија, Источна Европа и слични земји.

Ај сега еден фејспалм во чело.

А ха, дека Меганот што е произведен во Турција, е фејк?
Или дека Панасоникот направен во Кина е фејк...
Или Побољи е оној направен во Јапан? вс оној направен во Кина?

Хахаха, ај да ме скокотне некој да се насмеам, или да ме фати за цицка, да ми биде и убаво...
Да не се правиме мутави со сила и давање вакви примери. Значи најбитно од цела дискусија е да не се правиме вмро-сдсм.

Муабети од типот ајфон се правел од кина па дали тоа значи е лош квалитет е многу нерелевантно во целава оваа дискусија.

Фактот што таков меган се произведува и продава само на источно европски и азиски пазар кажува на фактот дека некаде мора се штеди. Како што на времето се продаваше меган 3 серија склопен од турција 1.6 атмо така и сега ова. Разликата секако од хеч меган ќе биде во некои материјали, подвозје, заштита од корозија, изолација итн. Тоа никако не значи дека овој од турција е недоверлив, па на крај ќе испадне можеби и по-доверлив автомобил. Да не мешаме квалитет и доверливост.

сите што возат лимузини длабоко внатре во себе потајно си замислуваат како го имаат ова пред гаража.

баш еве секој ден штом седнам во кола си маштам за Камик. Може ова се твои лични фетиши па си викаш сите сме забегани...

Не ми треба опрема за да ми го мати паметот дека поради некоја си опрема на Камикот е подобар избор на лимузина за слична сума со помалце опрема

Таман работа, малце да се нашалиме не? Брееее намќури све.

« Последно менување: 21 Ноември 2019, 12:50:05 pm vlatko.klp »

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #26 на: 21 Ноември 2019, 12:44:53 pm »
Кога и да седнам во кола и кога ќе видам некој СУВ пред мене. Си велам. Фала му на бога што не мора да го возам она срањето и можам да си возам нормална кола.
Амин.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #27 на: 21 Ноември 2019, 13:00:48 pm »
јас искрено не оспорувам изборм меѓу СУВ и лимузина генерално, има убави количиња, ама ова конкретно дури и останатите кои се во оваа класа на ултра мини СУВ, ми е нон сенс пред нормална лимузина

Отсутен velkov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 637
« Одговори #28 на: 21 Ноември 2019, 13:02:58 pm »
многу полесно е да ставиш бебе во седиште

Ова реално е многу пократок период од тој што на детето ќе му е поголем проблем влегување излегување откако нема да е бебе веќе.

Претходно имав ауди а4 б5 ќерка ми моментално 3 год. без проблем влегување излегуваше сама.
Сега имам инсигниа фл. која е повисока и не верувам дека значително пониска од скалава на спејсери, влегувањето и излегувањето значително отежнаа и мора да има подавање рака, поткренување и сл.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #29 на: 21 Ноември 2019, 13:36:23 pm »
јас искрено не оспорувам изборм меѓу СУВ и лимузина генерално, има убави количиња, ама ова конкретно дури и останатите кои се во оваа класа на ултра мини СУВ, ми е нон сенс пред нормална лимузина
И мене искрено ми е нон сенс, ама како за второ возило ако финансиски можам да си дозволам тогаш зошто да не. Или па да сум некој пензионер исто така ова би ми свршило работа.