Автор Тема: П: HONDA CIVIC "1.8cc - 138hp" (услужен оглас)  (Прочитано 5590 пати)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг: П: HONDA CIVIC "1.8cc - 138hp" (услужен оглас)
« Одговори #15 на: 18 Август 2019, 23:18:45 pm »
Голем стап ако е таа километража, се гледа дека е цела исчукана колата.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #16 на: 18 Август 2019, 23:29:21 pm »
Каква очекуваш да е кола секојдневно паркирана на јавен паркинг плус од жена возена ;D

Не сум адвокат на огласов, онака, си правам општ муабет :)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #17 на: 18 Август 2019, 23:31:34 pm »
Каква очекуваш да е кола секојдневно паркирана на јавен паркинг плус од жена возена ;D
Оваа 4000€ вреди, ни денар повеќе.

Отсутен Cranium

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 941
« Одговори #18 на: 18 Август 2019, 23:35:26 pm »
Hondava ja gledam so godini kaj mene vo komsii.
Uste pokomsija e so klaberot so crveniot leon tip top sreden so auspuh i bandasi.
Samo ne mi e jasno kako uspeale do tolku da go izlizat volanot za taa kilometraza.

Јас сум клаберот со Леонот, а покошикава ми е вујна :D

Ako e stvarno taa kilometraza i hondata potpolno ispravna, ovoa kola e greota da se prodava.
Treba da dades 3 pati poveke za nova kola od istata klasa.
Ama se prepolnivme so raznorazni izvozeni auta za 5000 evra i sega 7k e mnogu za honda od 60.000km?!

Konkretno ovaa Honda pojma nemam vo kakva sostojba e.
Ja imam istata Honda isto 2008 godiste,  i do 100k imav smeneto samo edna sijalicka od far, pokraj ulje i filtri.

Колата е со реална километража и они се први газди.
И јас мислам дека е греота и не ги поддржувам да ја продадат, но идејата им е да купат ново помало возило за низ град со оглед на нивните потреби.

п.с. Колата има ситни гребаници што по мој совет не ги средуваат пред продавање. Јас кога би купувал кола на старо би сакал да ја земам во ваква состојба а не дотерувана за продавање. Се што треба да се направи е опциенално префарбување на преден и заден браник и полирање и хемиско и имаш нова кола. ;D

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #19 на: 18 Август 2019, 23:37:58 pm »
Оваа 4000€ вреди, ни денар повеќе.
Тоа е друг муабет :)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #20 на: 19 Август 2019, 06:25:01 am »
Не е исто со некоја од 150 000км, меѓутоа: цревата од сервото стареат, цревата од климата стареат, ладњаците стареат(скапуваат), гумени делови и пластики стареат. Зарем не е така?
Во секој случај е подобра од некоја за која што не се знае историја. Но колата е во град возена и данокот од тоа е: излижан волан, излижана рачка од менувач и нормално многу повеќе удари по дупки и нерамнини, многу повеќе ладни стартови... Но и покрај сите овие работи има историја и можеби е подобар избор од увозна кола(за која не се знаат детали)
Другиот детал е дека колава е стварно склопена во Јапонија што е супер, но истата е многу ретка низ европа(тука е продавана таа англиската заоблена што не личи на ништо). Тоа значи потешка достапност на половни делови од типот: штопче, браниче, ретровизорче. Знам дека има растурачи ама моделов е стварно многу редок низ европа(се сретнува чат пат во некоја хибрид варијанта)
Од кај испадна дека е ретка? Седни на некоја клупа и ќе поминат 10 вакви за 2 минути. Нешто ги имаш помешано моделите.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4995
« Одговори #21 на: 19 Август 2019, 07:27:26 am »
Nema rastureni za delovi..toa mi bese muabetot.

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1758
« Одговори #22 на: 19 Август 2019, 07:44:32 am »
Бранициве, или тој што вози не знае да паркира, или паркира негде кај што нонстоп го маваат.
Хондиве чудно нешто колку држат цена и покрај тоа што воопшто не се популарни кај нас.
Хечот мене лично ми е далеку поубав од седанот, али и за двете висока е ценава и покрај тоа што има ептен ниска километража, сепак си има години.

Мој совет подобро да си ја чуваат, тешко некој да плати толку пари а од друга страна со толку мала километража и 1.8 ивтек мотор, греота е да ја дадат за евтини пари па некој да и се изнавози уште 200к без проблем.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6432
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #23 на: 19 Август 2019, 08:29:43 am »
Мој совет подобро да си ја чуваат, тешко некој да плати толку пари а од друга страна со толку мала километража и 1.8 ивтек мотор, греота е да ја дадат за евтини пари па некој да и се изнавози уште 200к без проблем.

Баш тоа треба да се направи, да му се продаде на некој по реална цена, и да се извози колата, да не скапува по паркинзи.
А не вака, плин 500€ + колку е префарбување браници и хемиско? = за 8000€ сигурно има подобри опции. Киата лајња да јади. х)

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4995
« Одговори #24 на: 19 Август 2019, 08:59:08 am »
Јас ја гледав и во друга тема пишав, само никогаш не ми текна и не прашав: Зошто возилото има нови таблици, а е од прв газда?

И падна/украдоа едната таблица и мораше да стави нови :D

Јас го гледав возилото и немам забелешка околу моторот меѓутоа естетски имам повеќе, моментално сум пред свршен чин да купам друга кола. Ако можам оваа за 6000е да ја земам би ја земал. Има ли шанса да прашаш?

Отсутен Cranium

• Јуниор
  • **
« Одговори #25 на: 19 Август 2019, 09:34:47 am »
Јас ја гледав и во друга тема пишав, само никогаш не ми текна и не прашав: Зошто возилото има нови таблици, а е од прв газда?

И падна/украдоа едната таблица и мораше да стави нови :D

Јас го гледав возилото и немам забелешка околу моторот меѓутоа естетски имам повеќе, моментално сум пред свршен чин да купам друга кола. Ако можам оваа за 6000е да ја земам би ја земал. Има ли шанса да прашаш?

Прашав кога ќе добијам одговор ќе ти пишам :)

Отсутен Cranium

• Јуниор
  • **
« Одговори #26 на: 28 Август 2019, 23:07:57 pm »
Продадена е колата. :D

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2672
« Одговори #27 на: 28 Август 2019, 23:48:42 pm »
Komso, ke ja kupev jas da ja nemam istata vo druga boja, baska ke ostanese u komsii :)
Dobra kola za eftini pari malce potesko. A nov civic preku 20k, pa izvolte.
Neka se prijavi koj ja kupi.

Отсутен Chaki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 203
  • 6N2 ТDI
« Одговори #28 на: 03 Септември 2019, 13:42:54 pm »
Se moli gazdaricata da ni go vrati sigurnosniot kluc, sekako nemoze da go koristi a nas ni e potreben😒

Присутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5854
« Одговори #29 на: 03 Септември 2019, 14:55:22 pm »
Малку си ја платил,да не бара доплата за клучот...

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk