Автор Тема: Opel Tigra TwinTop B (Mk II)  (Прочитано 3234 пати)

Отсутен Syrus

• Почетник
  • *
  • Пораки: 4
Opel Tigra TwinTop B (Mk II)
« на: 02 Јули 2019, 14:34:10 pm »
Здраво на сите,

Се зачленив на форумов за да добијам совети за купување кола. Сакам да земам Opel Tigra TwinTop, секако половна бидејќи не се произведува од 2009 (инцидентно истата година кога последен пат сум возел  ;D ). Целам за бензинец 1.4 (1.8 ако успеам да најдам). Двосед, 90 коња (66 киловати). Планот ми е да ја однесам на сервис да ја проверат што треба да се смени за да биде колку-толку добра за возење.

Што мислите за колата? Има некој искуство со неа? Што да очекувам.

PS, знам дека колата личи како да девојка ми да ми ја позајмила на возење. Ги слушнав сите шеги.  :D :D :D :D :D

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2276
Одг: Opel Tigra TwinTop B (Mk II)
« Одговори #1 на: 02 Јули 2019, 14:45:49 pm »
@MAPJAH

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3696
« Одговори #2 на: 02 Јули 2019, 16:33:11 pm »

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6991
  • Бенве сие бенве
« Одговори #3 на: 02 Јули 2019, 23:54:55 pm »
Ја имав јас т.е жена ми. 1.8 со 125кс, евтина за одржување тешка за препродавање. Мењачот е многу лош и бучна е во кабина. Не би ти препорачал кабрио за нашево поднебје, пекол жешко е и не е пријатно да се вози. Купи ако ти се пружи шанса за добра цена, напрај си ќеиф и батали...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Syrus

• Почетник
  • *
« Одговори #4 на: 04 Јули 2019, 13:31:08 pm »
Ја имав јас т.е жена ми. 1.8 со 125кс, евтина за одржување тешка за препродавање. Мењачот е многу лош и бучна е во кабина. Не би ти препорачал кабрио за нашево поднебје, пекол жешко е и не е пријатно да се вози. Купи ако ти се пружи шанса за добра цена, напрај си ќеиф и батали...

@МАРЈАН фала! За менувачот истото помислив кога видов дека е од Corsa C варијација колата, веројатно ќе и ставам краток менувачот (short throw). Во однос на цена гледам дека одат од 2500 до 3500 евра на огласи. Мислиш вреди над 3000 воопшто? Мене не ми изгледа така. Поздрав.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #5 на: 04 Јули 2019, 16:04:03 pm »
Краток е мењачот, 120 оди на 4000обртаи. Евтини пластики внатре и никаква изолација. Мојата ја продадов 2850 на бг табли со вграден плин и 2 пара нови гуми комплетно сервисирана без влог минимум 5г, освен уље секоја година. Да знаеш 1.8 е брза, ама троши ко локомотива.

Отсутен Syrus

• Почетник
  • *
« Одговори #6 на: 04 Јули 2019, 16:55:30 pm »
Краток е мењачот, 120 оди на 4000обртаи. Евтини пластики внатре и никаква изолација. Мојата ја продадов 2850 на бг табли со вграден плин и 2 пара нови гуми комплетно сервисирана без влог минимум 5г, освен уље секоја година. Да знаеш 1.8 е брза, ама троши ко локомотива.

Како му пријаше плинот на моторот? Некакви проблеми?

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #7 на: 05 Јули 2019, 07:26:04 am »
Немаше никаков проблем, можеби ради тоа што беше на малку километри. Тој мотор е стара технилогија, нема шо да му се расипе.  Плинот беше ставен на околу 100000 ја продадов со 107000

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #8 на: 05 Јули 2019, 08:09:55 am »
Maltene site benzinci na opel ekstra trpat plin.
Novi svekjici,dobri kabli,nov filter za vozduh i nema maka.