Автор Тема: Зимски гуми  (Прочитано 1482774 пати)

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
Одг: Зимски гуми?
« Одговори #1155 на: 22 Октомври 2012, 20:25:43 pm »
можно е,ние лани од кај него земавме 4комада тигар винтер 1 195-65-15 мислам дека 3200 од комад ги плативме

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4396
« Одговори #1156 на: 22 Октомври 2012, 20:53:19 pm »
јебем ти стандард,за промена на гуми,и не дај боже бандаши да сакам да си купам треба кредит да земам

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #1157 на: 22 Октомври 2012, 20:55:20 pm »
Е што возиш бе фичо? Порше каен или Х6-к? Или МЛ ???
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #1158 на: 22 Октомври 2012, 20:56:28 pm »
Q7 мислам...

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4396
« Одговори #1159 на: 22 Октомври 2012, 20:57:56 pm »
Q7 у нано верзија,те ибица:))
зборам да земеш квалитетна зимска гума,па и летна,не по 3000 денари што се.со 20че се проаѓа,ама од кај толку не остануваат од плата:(

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #1160 на: 22 Октомври 2012, 22:02:58 pm »
За 3 до 4 илјади по гума зимас солидна зимска гума...Сеа ако сакаш континентал, ке платиш...
Зависи и колку заработуваш...Јас колку ми е чергата толку :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #1161 на: 22 Октомври 2012, 22:34:05 pm »
Тигар 185/65/15 во Олимпико ми ги понуди за 3100ден парче.
Ми понуди и BF Goodrich или Bridgestone ама не се сеќавам на модел и цена. Не беше скапо.

Отсутен Диневски

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 492
  • www.imagine.mk
« Одговори #1162 на: 22 Октомври 2012, 22:45:11 pm »
па вектрата ти е со преден погон така да нема логика да ставиш позади, се става на погонските тркала,а иначе ако можеш стави си 4 затоа што не е убаво да возиш со различни гуми.напред ќе ти копа по снегот а задницата ќе забегува,башка ти е и караван поголема кола ја ти препорачувам да си земеш 4.само не знам кој ти кажал позади да ги ставиш :) смешки! а за цени конкретно за таа димензија не знам ама можам да ти кажам ако сакаш кај да побараш и со локација и се...т.е еве ти линкови па ти види има и локација

http://www.motocentar.com.mk/Default.aspx

http://www.ceres.com.mk/

http://www.evropagumi.com.mk/

http://www.stop-go.com.mk/

а можеш и да провериш во ауто македонија-опел на мито хаџивасилев јасмин од другата страна на рамстор до макпетрол зградата негде му доаѓа.таму мислам има избор за оваа димензија.

еве ти ценовник за зимски за во ауто македонија...   http://www.automakedonija.com.mk/admin/ckeditor/ckfinder/userfiles/images/CENOVNIK%20ZIMSKI%20SO%20SERII.pdf

Еј фала за страните и за ценовникот, баш ке разгледам.

А за тоа кој ми кажал лани го гледав на телевизија, на вести кога кажуваа дека почна сезоната за задолжително носење ланци и дадоа едно типче баш од некој салон за гуми беше, се гледаше дека се разбира човекот, и он кажуваше дека побитен е составот а не шарата како што повеќето мислат и дека најдобро е сите 4 да се сменат ама у случај да не може сите 4 барем 2 зимски да се стават и тој кажа цитирам: "сите мислат дека е подобро да се стават на предните (погонските) тркала но подобро е на задните бидејќи на предните колку толку се има некоја контрола (баш заради погонот и контролата со воланот).."
На мене тоа ми изгледа доста логички и воопшно не ми е смешно. Баш лани зимото имав таков случај, имаше снег и вртејќи на кривина ми пролизга само задниот дел.

Секако најдобро е сите 4, ако ставеш само напред ќе клиза задниот дел ако ставеш пак само назад недај боже на кривина може прените да проклизаати место да завртеш да продожи право колата и ојде у некоја нива :D

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #1163 на: 22 Октомври 2012, 22:48:46 pm »
ама па што правиме ако клизне задниот дел и со зимски гуми што е доста голема шансата,сепак зимските гуми не се шини,после како ќе исправаш?

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #1164 на: 22 Октомври 2012, 22:53:00 pm »
Тој човекот што се разбирал и ти што си го видел, многу логично размислувате...
Кола на снег не се вози у бок, него се вози нормално...
Друго..
По неговата теорија, а добра логика по твојов исказ, нека стави он позади зимски гуми, а ја напред, па ке тргнеме на водно да видиме кој кај ке стигне...За надоле може ке му бркаат работа :)))
Или па можда ке сака у рикверц да ја качуе ... лол :)))

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #1165 на: 22 Октомври 2012, 22:53:15 pm »
ама па што правиме ако клизне задниот дел и со зимски гуми што е доста голема шансата,сепак зимските гуми не се шини,после како ќе исправаш?
затоа ќе си возиш со прилагодена брзина не како јари мати латвала на rally sweden  ;D

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #1166 на: 22 Октомври 2012, 22:54:56 pm »
иначе еве едно тестче летни vs зимски! :)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #1167 на: 22 Октомври 2012, 23:01:29 pm »
значи сакам да кажам,зимска гума е МНОГУ подобра од летна зимно време,но не можеш да очекуваш се и сешто од гумата,едноставно ти дозволува нормално возење без испади ништо повеќе

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #1168 на: 23 Октомври 2012, 00:08:50 am »
i kirilica..

Not a valid youtube URL

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1169 на: 23 Октомври 2012, 00:37:24 am »
Значи кога ќе слушнам: на снег се вози полека....
Ми се иде шамар да си влепам и да одам да си легнам. Абе кога еднаш ќе возите на асален снег, како професионалци, по „професионални“ патишта ќе посакате да си влепите себе по еден шамар... и да си легнете, па после коментирајте.