Автор Тема: Мислење за Opel Meriva A (2003-2010)  (Прочитано 10717 пати)

Отсутен bobimk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 288
Одг: Мислење за Opel Meriva A (2003-2010)
« Одговори #15 на: 12 Јули 2018, 23:09:55 pm »
Се продаде голфчето, спремен за нов предизвик :) Се повеќе сум за Мерива бензин 1.6. Некои викаат биле добри, некои со чести ситни дефеци од тип на бомбина, акумулатор, трошење масло итн...
@KaZaN ти имаш астра 1.4, како си задоволен од тој мотор? Ама нова ти е земена а?

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5971
« Одговори #16 на: 12 Јули 2018, 23:42:11 pm »
Како бе го продаде 2500 без клима?
Какви ситни дефекти,престани да читаш од кајгана

Sent from my E5603 using Tapatalk

Отсутен bobimk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 288
« Одговори #17 на: 12 Јули 2018, 23:49:05 pm »
Го продадов, 2450 ;) Се најде човек кој не му менуваше баш дали има клима или нема. Се изгорел човекот претходно со Даеву Нексија мислам рече...па сега сакал нешто посигурно и малку да троши  ;D Викам од ова помалку да троши а за таа цена, нема друго. Си дојде со мајстор си ја бендисаја, напрајвме пазар и денеска си ја зеде. Со здравје нека си ја вози, јас за 5.5 год поминав скоро 40 000 км без поголеми проблеми освен поситни дефекти што дотрајало од старост.

Него дај да бараме Мерива сега   8) Имам шанса преку познаник да ми најде кола Германија со поголемо внимание. Деновиве ќе одам да направам муабет кои му се условите. 1.4 мислев отпрвин ама женава вика абе земи троа појако, нека има  :-*

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5971
« Одговори #18 на: 13 Јули 2018, 01:32:34 am »
1.4 не помислувај,ако планираш на бензин да ја возеш земи си 1.6,ако си решен и плин да ставеш разгледај и 1.8

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #19 на: 13 Јули 2018, 01:36:10 am »
Abre fukni vectra c 1.8 benzin plin i nakrivi kapa.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3923
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #20 на: 13 Јули 2018, 08:30:22 am »
Се продаде голфчето, спремен за нов предизвик :) Се повеќе сум за Мерива бензин 1.6. Некои викаат биле добри, некои со чести ситни дефеци од тип на бомбина, акумулатор, трошење масло итн...
@KaZaN ти имаш астра 1.4, како си задоволен од тој мотор? Ама нова ти е земена а?

Нашата ја земавме нова тогаш.... 1.4 и сега има околу 70.000км поминато.

Моторот, си брка работа. Нишо не му фали. Е сега, кога ќе го споредиш со турбо дизел, ти се чини дека е многу тромав, и дека му треба една година за да убрза.

За низ град, сосема доволен. Во зависност од тоа како го возиш, може да ти троши и 7.5 а може и 10. На отворено солиден, али бара шалтање при претицање, угорници и слични ситуации. Ама па не е жеден, знае да троши и под 6.

У поглед на одржавање, ништо комплицирано или страшно. Делови имаш колку сакаш и какви сакаш... Сакаш половни, нови... Цени просечни. До сега освен редовен сервис и потрошни материјали не ни се десило поголем квар или зафат да мора да се прави.

1.6 имаме у блиска фамилија, у град знае да лапа и до литро повеќе, на отворено се тука некаде. Нема којзнае колкава моќ повеќе, па да речеш види у пм колку е појака колава, али си има разлика сепак..

Е сеа, целиот овој муабет е за Астра. Рачунај у Мерива, може да биде сето ова мааалце поразлично. Покоцкаста е, погабаритна, дури и мислам маааалце потешка...

На плин има милион луѓе што ги утепаа од возење, ретко некој да се пожали...

И то је то. :D