Автор Тема: Алати,клучеви,машински алати(искуства и препораки)  (Прочитано 23902 пати)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8705
  • Пичлеме
Да ја воскреснам темава.
Сакам да купам квалитетни штравцигери и клешти. Доста беше кривење на пазарски алат.
Кажете и препорачајте квалитетен алат/марка на парче.

https://uniormakedonija.mk

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3015
Да ја воскреснам темава.
Сакам да купам квалитетни штравцигери и клешти. Доста беше кривење на пазарски алат.
Кажете и препорачајте квалитетен алат/марка на парче.

Ако одиш во лидл се наоѓа powerfix алат, квалитетен е доста. Јас често го користам и задоволен сум.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6470
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Bahco
Fortum?

Powerfix иако е добар за цената и ќе задоволи домашни употреби, сепак мислам не е на ниво на поголемите брендови, зависи за шо му треба на човекот.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20676
По мене, Powerfix се меѓу најлошо изработени и поприлично неквалитетни алати, некогаш направени. Си има зошто се евтини.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1997
  • If you can dream it, you can do it.
Нека поминат дождовиве ќе се прошетам да видам што се продава.
Ми препорачаа forch како разумен компромис.
Каде се продава форч и бачо?
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3495
Во Еуроимпекс имаш Иримо кои се одлични и Бахо мислам, е сеа дали директ продаваат или имаат дилери не знам, јави се прашај.

• Сениор
По мене, Powerfix се меѓу најлошо изработени и поприлично неквалитетни алати, некогаш направени. Си има зошто се евтини.

Целосно не се сложувам, тоа што е направено од „навидум“ хром-ванадиум е колку толку солидно, гарнитурата од 74 парчиња што ја зедов за 40€,
ќе ми брка работа години, патентот единствено ако се расипи. Истото од премиум бренд требаше да го платам 100€+ а ништо нема да ми смени. Секој ден под кола не сум. Пазарскиот алат на земја што го продаваат по цената од powerfix, е тоа е веќе дното.

Убаво е да имаш дома комбинирана клешта, сет штрафцигери, и нешто слично од некој поквалитетен производител пошто тие алати ги користиме секојдневно, а не е некој трошок, па кога ќе ти притребаат да не бидат алипни. Некои побитни алати ми се од Униор.

Тој што работи професионално, се знае на која врата треба да чукни.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3069
Нека поминат дождовиве ќе се прошетам да видам што се продава.
Ми препорачаа forch како разумен компромис.
Каде се продава форч и бачо?
Forch ги продава фирмата Феникс555

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3892

За монтирање санитарија, склопување Икеа елементи и поправање точкои за себе дома се таман. Далеку се од солиден квалитет, ама и овде има алати во МК со слаб квалитет кои поскапо ги даваат. Комплет шрафцигери за 10 евра и комплет клучеви за исто толку се добар прирачен сет. Не верувам дека ќе одшрафиш запечен штраф на издувна грана. Ама да ставиш панцир црево на Бојлер, чешма и  да збрцаш конформат шраф во издупчена дупка бркаат работа.

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html

За монтирање санитарија, склопување Икеа елементи и поправање точкои за себе дома се таман. Далеку се од солиден квалитет, ама и овде има алати во МК со слаб квалитет кои поскапо ги даваат. Комплет шрафцигери за 10 евра и комплет клучеви за исто толку се добар прирачен сет. Не верувам дека ќе одшрафиш запечен штраф на издувна грана. Ама да ставиш панцир црево на Бојлер, чешма и  да збрцаш конформат шраф во издупчена дупка бркаат работа.

Запечен штраф ни со униор нема да оштрафиш :)  Користам една гарнитура гедоре, ама имам и powerfix мала гарнитура за ситни ствари до 15ка. мало крцкало... перфект си е :)

Отсутен plockaMK

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 86
Имаше еден дечко од реклама5 од Охрид носеше алат од надвор. Колега зема и задоволен е. Ама неможам да го најдам повеќе. Мислам дека иако е половен доста добра зделка испадна
Јас би посочил да се види и таа опција со користени гарнитури. Ако е нешто евтино, сочувано и комплетно зашто да не.

• Сениор
Во рено сервисот во битола користат батериски пиштоли од лидл, parkside a и вап, ги заприметив пошто истите ги имам.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6865
  • French diamond
 Рено не се расипва, затоа имаат буџет клучеви, не ги користат многу...оди види кај кралот на класата, гарант се е од премиум марка, а па кај жабарите сигурно имаат по 2-3 сета од се, за резерва.

;D

Отсутен vladimir_

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 212
Поздрав дечки,дали има некој искство со некоја од гарнитурите,или мислење за истите? Лимитот ми е 50€ пошто се за домашна употреба.

https://bois.com.mk/product/krtskalka-set-25par-ingco/

Sent from my PRA-LX1 using Tapatalk

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3015
Поздрав дечки,дали има некој искство со некоја од гарнитурите,или мислење за истите? Лимитот ми е 50€ пошто се за домашна употреба.

https://bois.com.mk/product/krtskalka-set-25par-ingco/

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Sent from my PRA-LX1 using Tapatalk
Квалитетни алати се. На работа доста ги малтретиравме супер ce покажаа.

Sent from my MI 6 using Tapatalk